PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4287}

Bodyguard

The Bodyguard
1992
7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 105050
6,2 19 krytyków
Bodyguard
powrót do forum filmu Bodyguard

8/10

ocenił(a) film na 8

Z jednej strony rewelacja, Whitney błyszczała, Costner trzymał poziom, ale...
Końcówka niestety mocno zawiodła.
Po pierwsze, miałem cichą nadzieję, że zamachowcem okaże się jednak ktoś inny.
Po drugie 'ON' (żeby nie było spojlera ;) powinien był zginąć. Niestety przeżył i na zakończenie otrzymaliśmy typową amerykańską wesołą kiszkę.
8/10

użytkownik usunięty
navi69ator

zgadzam się, że w sumie było by lepiej dla filmu, gdyby ON zginął. zrobiłby się z tego bardzo smutny i dołujący film, ale takie lubię. przynajmniej obyło by się bez hollywoodzkiego happy endu.
dla mnie 9/10

ocenił(a) film na 8

bo ja wiem czy był on taki happy?...

kamrat

!!!SPOILER!!!

no właśnie, bo przecież nie wiadomo czy po tym pocałunku na lotnisku jednak zostali razem czy nie - ta scena z Frankiem jako ochroniarzem prezydenta nic o tym nie mówi, jedynie że wrócił do ochrony rządu

ocenił(a) film na 7
TheaStephanie

Tym bardziej, że ona śpiewa I will always- a to przeciez piosenka "o pozegnaniu".

użytkownik usunięty
Annula

mnie tez się wydaję, że potem nie byli razem... wyglądało to, jak by sie żegnali... niemniej zabiecie głównego bhatera na końcu zrobiło by z filmu starszny wyciskacz .łez :) i nie przeczę, że by taka końcówka mi sie nie spodobała... :) oczywiście ja zwykle na takich filmach nie ronię łez :D

ocenił(a) film na 8
navi69ator

ja uważam,że zakończenie jest właśnie bardzo dobre. Dojrzałe i mądre. Teoretycznie pozostało 'otwarte',jednak ja myślę,że nie byli oni razem. Mówi o tym nawet fragment utworu,który śpiewa Whitney po ich pocałunku
"Jeżeli postanowiłabym zostać
Byłabym tylko przeszkodą na twojej drodze
Więc odejdę, lecz wiem
Że będę myśleć o tobie z każdym moim krokiem
A ja zawszę będę Cię kochać
Zawsze będę Cię kochać"
a potem to,ze wrocil do starej pracy,nie pojechal z nia.
Jak dla mnie jest to bardzo dojrzale i dobre zakonczenie,wysoka klasa :)

Angie_Bangie

I dokładnie tak było :)

Także tutaj nie ma typowego happy endu. Jest rozstanie.
I ten twardy profesjonalny wzrok na koniec...

navi69ator

Gdyby zginął byłoby to bardziej przewidywalne niż to, że jednak przeżyje, ale stanie się tak jak się stało. To takie nie do końca smutne, ale też nie do końca szczęśliwe zakończenie, trochę nieprzewidywalne, trochę subiektywne. Mnie się podoba.