PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4287}

Bodyguard

The Bodyguard
1992
7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 105050
6,2 19 krytyków
Bodyguard
powrót do forum filmu Bodyguard

zrobił na mnie ogromne wrażenie i do dzisiaj czyli jakieś 12 lat później ;)) obejrzałam go juz jakieś 30 razy :) cały praktycznie znam na pamięć i rzadziej już zasiadam kiedy leci w tv, ale nadal dostrzegam w tym filmie magię, mimo upływających lat. Cudowny film świetna Whitney Houston i Kevin Costner który sam współprodukował ten film i zaproponował Whitney główną rolę, miał nosa :)
Cudowna muzyka choć piosenka " I Will Always Love You " nie mogła zdobyć Oskara ze względu na to że już wcześniej wykonywała ją pewna amerykańska piosenkarka country, notabene fragment oryginalnej piosenki puszczony jest w tle kiedy Rachel i Frank tańczą w barze, ale Whitney zaśpiewała to o niebo lepiej aż ciarki przechodzą kiedy słyszy się moc jej głosu.

Ines82

Ja to mialem na kasevie bhs, i chyba tez znalem/znam ten film na pamiec. Mnie urzeka Whitney Houston;) do tej pory ciezko mi znalezc kobiete, ktora wzbudzalaby taka swiezosc;) Costner byl nieco taki ciasniak w tym filmie, a mimo wszystko... ona widziala w nim faceta;) Moja ulubiona scena, to jak na przyjeciu... jakas ruda podchodzi do Costnera i wyjezdza z tekstem - "stoje po drugiej stronie i wciaz sie tobie przygladam"... Costner popatrzyl sie w ta strone, poczym mowi do niej "to wroc tam i rob to dalej" hahahahahaha :D wybacz
ps. scena na lotnisku... kurwa... wstyd sie przyznac;) jest romantyczna;) ale to nie przystoi facetowi, wiec nie bede juz sie osmieszal:P