PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624792}

Bogowie ulicy

End of Watch
2012
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 144164
7,2 52 krytyków
Bogowie ulicy
powrót do forum filmu Bogowie ulicy

sh*t, f*ck, dude, bro, f*ck, sh*t, dude, bro, nie polecam tego filmu, zmarnujecie tylko swój cenny
czas, dziwię się czemu filmweb go poleca, gra aktorska jest na poziomie podstawówki,
strasznie irytujący film, Gyllenhaal wyglądał jak 36-letni gameboy, Anna Kendrick żywcem
wyjęta z gimnazjum, Michael Peña to jakiś młokos ;) wszyscy zagrali na poziomie Tomasza
Karolaka z tych durnych komedyjek ;) jeden z najgorszych filmów jakie widziałem, wydawał się
strasznie strasznie płytki, scena tańca (1h) zerżenięta z youtube, każdy wie o który film chodzi ;)
w ogóle nie było czuć chemii między aktorami a podobno znali się od dłuższego czasu, film
jest ogólnie tak żałosny, szczególnie gra tego meksykańca, już nawet nie wiem czy napisać
coś na temat słowa "realizm" gdzie tam był realizm? czy polycjanty nic nie ćwiczą że jakiś
młokos wsadza nóż takiemu staremu dziadkowi w oko? aktorzy w ogóle się nie wczuli w rolę
policjanta, ich gra aktorska polegała na spinaniu się nic więcej, robieniu śmiesznych minek??,
pewnie zaraz pojawi się słowo aby Oscara dać im za to, głównego bohatera mam za dobrego
aktora, Kod Nieśmiertelności to świetne kino, ale tu nisko wypadł, zabrakło jeszcze na koniec
aby krzyż wbił w ziemię i powiedział jupikajej mot*erf*cker albo sceny w której pochowają
gościa, flagi juesej, płaczków itp.
Policjanty w Ameryce mają pewnie niezłą bekę z tej produkcji ;) ogólnie szkoda waszego czasu

luki29

Nie no to cię trochę poniosło. Ja rozumiem, że każdy ma swoje zdanie, ale najgorszy film ? Chłopaki grali zarąbiście, chemia była idealna.
Sposób w jaki nakręcono film znakomicie nadawał realizmu odbiorcom. Jak dla mnie ujęcia z kamer nie były w ogóle irytujące.
"Kod Nieśmiertelności to świetne kino" no i tu wiem, że się gusta nasze różnią. Kod to szmira :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
zasadzka_2

z realizmu to powiem tyle że temu Meksykańcowi pasował mundur jak świni siodło ;) to byli anty-policjanci, irytujące było to że wszyscy biegali z kamerami w ręku, nawet te pseudo-bandziory ;) jeszcze zabrakło nowego iPhone'a, zakładki na facebooka i youtube, policjantki zagrały jakieś uczennice chyba z pierwszego roku studiów, cały film jest płytki, słaby, teksty są niskich lotów, po prostu oni w ogóle nie zagrali, oni tylko naśladowali, kod nieśmiertelności można odebrać na kilka sposobów, film sci-fi, film psychologiczny, życie po śmierci itd

ocenił(a) film na 9
zasadzka_2

nie karmy trolla. Film zalozona role spelnil; to nie mialo byc kino pokroju Stowarzyszenia Umarłych poetów, albo jakiegos filmu psychologicznego, gdzie doszukujesz sie drugiego dna. Sama praca kamery rewelacyjnie nadawala dynamiki - jak najbardziej polecam, bo to jeden z filmow DO KINA. Ta produkcja miala zlapac za jaja i trzymac w napieciu i wypadla w tym wzgledzie swietnie, wiec skoncz wasc, wstydu oszczedz, a reszta najlepiej niech odpusci sobie z zalozycielem tematu dyskusje bo słowo 'anty' to chyba weszlo mu w nawyk tak mocno, ze po prostu jest nastawiony na 'nie', dziekuje.

ocenił(a) film na 3
rokidu93

Absolutna nędza,skąd ta ocena?
Polecam obejrzeć The Wire a później ten film,szczerze mówiąc uśmiałem się oglądając to coś :D

ocenił(a) film na 7
Glorn

fakt,że troche za dużo jaj sobie robili,sam miałem ochotę wyłączyc film po pół godzinie ale pozniej było lepiej no i końcówka mocna....

ocenił(a) film na 8
aronn

Ha, a ja właśnie wyłączyłem równo po pół godzinie. Szkoda mi było życia na ten film.

Glorn

No patrz, ja obejrzałem całe The Wire, a potem ten film i mimo to mi się podobał.

ocenił(a) film na 1
rokidu93

złapać za jaja i trzymać w napięciu? hahahaha :)) ja tu nie chce oglądać filmu o poetach ale ci dwaj "aktorzy" to mogą grać studentów z biblioteki ale nie policjantów

ocenił(a) film na 8
luki29

złociutki, a jak Ty sobie wyobrażasz policjantów patrolujących ulice l.a.? 2 m wzrostu, 120 kg masy mięsniowej, łysi i z tatuażami na ryju?

ocenił(a) film na 1
anrom

a agresywni studenci to jest to czego po policyjnym filmie oczekujesz? ten Meksykaniec dla przykładu

ocenił(a) film na 9
luki29

hah myślisz, że policjanci nie przeklinają ? hahaha dobre sobie...
Gdybys przebywal tyle czasu wśród różnych zbirów i gangów sam byś musiał używać tego slangu weszło by ci to po prostu w krew.
Inna sprawa, że oni muszą się tak wyrażać bo na zwrot typu" Uprzejmie prosiłbym Pana o założenie rąk na głowę wiem że może pan odczuć pewien dyskomfort ale takie są przepisy, bardzo pana przepraszam..."
Oni muszą być stanowczy, nie mogą wygadać na przestraszonych.

ocenił(a) film na 1
brzytew

czyli policjanci z drogówki mają się zachowywać jak antyterroryści? bo są polycjantami? niczego nie przekazali ci dwaj aktorzy, tak życie policjantów nie wygląda

ocenił(a) film na 9
luki29

Hah nie wygląda co ty nie powiesz?! Obejrzyj sobie chociażby ma TVN Turbo była seria o tym jak pracują policjanci. Były zarówno pokazane sceny pościgów jak i praca policjantów zatrzymujących ludzi posiadających narkotyki i broń więc nie pieprz mi koleś, że tak życie policjantów nie wygląda bo gówno wiesz.

ocenił(a) film na 1
brzytew

na pewno trzymają broń w garnku z fasolką po bretońsku i podjeżdżają pod dom od przodu, to takie realistyczne

ocenił(a) film na 9
luki29

Oj dobra, ale każdy film ma trochę przekoloryzowania i przekłamania inaczej nie byłby filmem tylko dokumentem. Nie rozumiem tylko oceny 1 bo na taką ocene zasługują takie szity jak np kac wawa. Mogłeś dać chociaż 3 albo ostatniecznie 2.
No cóż ale widocznie łatwiej ci uwierzyć w niebieskie ludki z ogonkami niż w broń w fasolce twój wybór. Jest demokracja i masz prawo dać 1 i tyle nie chce mi sie juz wiecej dyskutowac :D

ocenił(a) film na 1
brzytew

3 to film słaby, 2 bardzo zły, 1 nieporozumienie, dałem 1 gdyż film niczego sobą nie reprezentuje, jest pustym słabym pozerskim kinem, dwaj aktorzy naśladują policjantów na wzór serialu telewizyjnego, pomysł zerżnięty żywcem, nie ma w tym nic nowego i ciekawego i wedle opisu "niespotykanie realistyczny i mocny film"? możliwe że dla osób w okolicach 16 lat

ocenił(a) film na 1
brzytew

i jeżdżą z kamerą i wszystko filmują, nowy rodzaj zabijaki, a wszystko w HD 720p

luki29

to przytłaczające jak wiele osób nie znających się w żaden sposób na kinie wypisuje swoje farmazony. Co ty wiesz o aktorstwie chłopaczku ? W ogóle jak można pisać takie bzdury nie mając żadnego podkładu jak wygląda codzienność LAPD pracującej w TYCH dzielnicach ... ręce opadają.
Może rozwiązaniem jest tu nie karmić trolla. Cóż, skąd mogę wiedzieć

maskey

//żeby nie było. film nie jest jakimś wielkim popisem niewiadomo czego, ale żeby przyznać 1/10 i wypisywać takie rzeczy nie mające nic wspólnego z faktycznym stanem rzeczy, to trzeba mieć nie po kolei w główce

Jeżeli chodzi o to, jak policja w stanach reaguje na tą produkcję - radzę jednak na początek dowiedzieć się jak jest, zanim dumny jak paw napisze się kolejną głupotę życia

ocenił(a) film na 1
maskey

a ty się znasz na kinie a ja nie?
wg opisu jest to "niespotykanie realistyczny i mocny film" - gdzie? w którym momencie ten film jest realistyczny? dwóch dużych chłopców naśladuje panów policjantów, to już W11 i Pitbull był BARDZIEJ realistyczny, film nie zasługuje na więcej niż 1 gdyż jest kopią innego serialu, wszystko jest żywcem wycięte z innych filmów i filmików z youtube, i przeniesione na duży ekran, mam się posikać ze szczęścia bo wystąpił tutaj Jake Gyllenhall? szczerze mówiąc to Miodowe Lata były bardziej realistyczne, Pan tramwajarz i Pan Norek tych dwóch śmiechowych chłopców biją na głowę swoim REALIZMEM ;)

ocenił(a) film na 7
luki29

Rozumiem,że pracowałeś jako policjant w USA i wiesz co jest,a co nie jest realistyczne?Ja na przykład nie wiem jak wygląda praca prawdziwego policjanta i nie będę pod tym kątem oceniał tego filmu.To nie jest film dokumentalny tylko film rozrywkowy o policjantach.Gdyby to miał być film pełen realizmu to widzowie pomarli by z nudów.Glina je pączki,wypełnia papierki,ćwiczy strzelanie,czasem wypisze mandat i raz na 10 lat wyciąga broń.Mało interesujące.

ocenił(a) film na 1
keirametz

rozumiem że nie mogę się wypowiadać skoro nie jestem policjantem?

ocenił(a) film na 9
luki29

Nie wiem jaki jest sens dyskutować z tym panem. Toż to zwykły troll, napinacz - nazwijcie go jak chcecie. Pełno takich na fw. Kompletny brak argumentów i teksty typu "akcja przewidywalna, film beznadziejny, tak nie zachowują się prawdziwi policjanci". Głupota. Zero jakiegokolwiek ładu. Czyli norma na filmwebie. Skąd taki człowiek jak luki29 może wiedzieć jak zachowują się prawdziwi policjalnci chociażby LAPD. Polecam może jakiś film dokumentalny, bo to było dla pana zbyt "głupie i beznadziejne". Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
raull7

i na filmach dokumentalnych ludzie trzymają broń i narkotyki w garnkach? podjeżdżają pod dom od przodu? handlarze narkotyków filmują wszystko kamerą w hd? ludzie chowają dzieci do szafy bo z reguły ludzie to przecież idioci, gdzie takie filmy są? gdzie mogę znaleźć taki dokument?

ocenił(a) film na 9
luki29

Nie wiem. Przecież Ty wiesz jak funkcjonuje LAPD, prawda? Ty byłeś kiedyś jednym z takich policjantów i wiesz, że wygląda to zupełnie inaczej niż jest to ukazane w tym filmie, czyż nie? :)

ocenił(a) film na 1
raull7

jak nie wiesz to po co mi polecasz film dokumentalny? gubisz się

ocenił(a) film na 9
luki29

To właśnie Ty się gubisz. Poza tym, ja już skończyłem rozmowę z Tobą. Ah, przecież ja jej nawet nie zacząłem. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
raull7

miałeś mi pokazać film dokumentalny a teraz uciekasz czyli jak to napisałeś?
"Kompletny brak argumentów. Głupota. Zero jakiegokolwiek ładu. Czyli norma na filmwebie."??

luki29

ty człowieku jesteś idiotą.
Na początek piszesz że wiesz jak wygląda prawdziwe życie policjanta LAPD i że oczekujesz żeby film dosłownie je opisywał bo inaczej zasługuje na 1

Potem się pytasz dlaczego nie możesz tak pisać skoro nie jesteś policjantem

To w końcu jesteś tym policjantem czy nie ? I czemu chodząc na filmy szukasz klimatów prosto z życia jak M_jak_miłość ? Ty się znasz na kinie ? Wolne żarty. Wracaj do polskich seriali tumanku

ocenił(a) film na 1
maskey

Jestem Prezydentem :) uwierzysz mi na słowo ? Ja niczego nie szukam prosto z życia to ten film wg opisu to oferuje ("niespotykanie realistyczny i mocny") no więc masz do mnie pretensje że tego spodziewam się po tym filmie?

luki29

:) przecież opis pisał jakiś głupek. Ja nie mam pojęcia co jest w opisie filmu i mnie to nie obchodzi. Jak ty budujesz opinie na podstawie interpretacji jakiegoś typa z kosmosu to gratki

ocenił(a) film na 1
maskey

ja czytam opis - mnie to interesuje, film ma 8/10, czegoś się po tym spodziewam

luki29

a potem wychodzi 1/10. ty musisz mieć kilkanaście lat...........

luki29

Dodam jeszcze, że rozmawiałem ze znajomymi, którzy też widzieli ten film i wszystkim się podobał.
Uffm jeszcze nie jest ze mną tak źle. A w dalszą dyskusję faktycznie chyba nie ma sensu się wdawać.

ocenił(a) film na 8
zasadzka_2

sama ocena wg ponad 8 tys filmwebowiczów coś świadczy o tym filmie.
Prawda jest taka ze jak komuś się nie podoba to zawsze musi się podzielić z ogółem. Ja nigdy nie zrozumiem osób które oprócz słabej oceny muszą obrażać osoby które mają odmienne zdanie.

OPINIA JEST JAK DUPA KAŻDY MA SWOJĄ!! i trzymajmy sie tego bez obrażania innych.

ocenił(a) film na 1
kaczkulec

w którym poście kogoś obraziłem?

ocenił(a) film na 8
luki29

to jest ogólny apel. Generalnie rozluźnia mnie jak wchodzę na temat chce zapoznać sie ze zdaniem innych a czytam tylko kto jest większym debilem i czyja matka jest gorsza.

ocenił(a) film na 1
kaczkulec

zgłoś nadużycie albo idź z tym na Policję :)))

ocenił(a) film na 8
luki29

jeszcze jedno, nie ma sensu czytać opinni inncyh tylko wyrobić sobie własną. W przypadku filmów czy książek nigdy nie słucham innych, ide do kina na to na co chce, kazdy ma inny gust. Dla jednych (w tym mojego męża) Gwiezdne Wojny to kupa dla mnie mistrz. I tak samo kod niesmiertelnosci jest dla mnie słabym filmem, a ten bardzo dobrym, wiec apeluję niech kazdy wyroi sobie łasną opinie a nie słcuha trolla :)

ocenił(a) film na 1
kaczkulec

no to po co są komentarze na filmwebie? po to żeby się wypowiedzieć czy po to aby się nie wypowiadać i mieć TYLKO własne zdanie? apelujesz o nieobrażanie a sama to robisz

ocenił(a) film na 8
luki29

ten tekst "Meksykańcowi pasował mundur jak świni siodło" to kwintesencja debilizmu. Jesli jest meksykańkiego pochodzenia, bo jest Amerykaninem! to nie moze byc policjantem, to tak jakby powiedziec ze biali nie maja prawa grac hip hopu czy nosić dredów.

ocenił(a) film na 1
kaczkulec

nie rozpędzaj się tak, nie chodzi mi o jego pochodzenie, takich ludzi nie przyjmują do policji

ocenił(a) film na 8
luki29

komentarze typu nie podobał mi sie film poniewaz sa ok i porzadane, natomiast koment "zmarnujecie swój czas" jest bez sensu, sam widzisz Tobie kod sie podobał bardzo mi wcale i może straciłbyś cenne doświadczenie gdybys przeczytał np mój komentarz w Twoim stylu tyle

ocenił(a) film na 9
luki29

Zastanawia mnie jak mozna byc tak ograniczonym i malo bystrym dzięciołem, żeby wypisywac taką żenade na poziomie primytywnego dziecka. To nawet nie jest zabawne tylko szeroko irytujace. Powinni takim psuedo komentatorom jak luki-sruki29 zawieszac konta, zeby swoja ubogą wypowiedzia nie infekowali innych ludzi.

ocenił(a) film na 1
black_bastard

nie podoba się? - nie czytaj

ocenił(a) film na 9
luki29

Nie karmić trola,,,Film rewelacja i chyba jeden z najlepszych w tym roku.Końcówka bardzo dramatyczna idealnie podsumowująca te kino.Każdy ma prawo do swojego zdania ,ale 1 dla takiego obrazu to zwykle hejterowstwo.Widać,że Jake Gyllenhaal się rozwija w dobrym kierunku.A ocena na filmwebie pokrywa się z oceną na IMDb ,więc proszę o trochę samokrytyki dla siebie panie luki29

ocenił(a) film na 8
KopaWUszi

Zgadzam się!

ocenił(a) film na 1
KopaWUszi

ocena na imdb? nie zdziwiłoby mnie wykupowanie pozytywnych ocen przez producenta tego filmu, i tzw. marketing szeptany co ma miejsce również na filmwebie

ocenił(a) film na 9
luki29

Rozkładasz mnie na łopatki człowieku:D IMDb 40 480 userów oceniających ocena 7.7/10 czyli ponad 31 000 ludzi przekupionych i filmweb 9.209 userów oceniających ocena 7.8/10 czyli ponad 7100 przekupionych:D A liczę tylko średnią:) Nie koniecznie ta druga grupa dawała 1...Sporo by się musieli natrudzić producenci by przekupić małe miasteczko,ale to w końcu ameryka:D

ocenił(a) film na 9
luki29

Marketing szeptany jak Ty to nazwałeś podniósł ocenę KaC Wawy 3d na filmwebie tylko o 0,2 oceny na 15000 oceniających a sie bardzo starali i chyba dalej starają tworząc nowe konta tylko po to by dać 10na tą szmirę...Nie ma szans by aż tak zakłamać wyniki...