PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624792}

Bogowie ulicy

End of Watch
2012
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 144164
7,2 52 krytyków
Bogowie ulicy
powrót do forum filmu Bogowie ulicy

sh*t, f*ck, dude, bro, f*ck, sh*t, dude, bro, nie polecam tego filmu, zmarnujecie tylko swój cenny
czas, dziwię się czemu filmweb go poleca, gra aktorska jest na poziomie podstawówki,
strasznie irytujący film, Gyllenhaal wyglądał jak 36-letni gameboy, Anna Kendrick żywcem
wyjęta z gimnazjum, Michael Peña to jakiś młokos ;) wszyscy zagrali na poziomie Tomasza
Karolaka z tych durnych komedyjek ;) jeden z najgorszych filmów jakie widziałem, wydawał się
strasznie strasznie płytki, scena tańca (1h) zerżenięta z youtube, każdy wie o który film chodzi ;)
w ogóle nie było czuć chemii między aktorami a podobno znali się od dłuższego czasu, film
jest ogólnie tak żałosny, szczególnie gra tego meksykańca, już nawet nie wiem czy napisać
coś na temat słowa "realizm" gdzie tam był realizm? czy polycjanty nic nie ćwiczą że jakiś
młokos wsadza nóż takiemu staremu dziadkowi w oko? aktorzy w ogóle się nie wczuli w rolę
policjanta, ich gra aktorska polegała na spinaniu się nic więcej, robieniu śmiesznych minek??,
pewnie zaraz pojawi się słowo aby Oscara dać im za to, głównego bohatera mam za dobrego
aktora, Kod Nieśmiertelności to świetne kino, ale tu nisko wypadł, zabrakło jeszcze na koniec
aby krzyż wbił w ziemię i powiedział jupikajej mot*erf*cker albo sceny w której pochowają
gościa, flagi juesej, płaczków itp.
Policjanty w Ameryce mają pewnie niezłą bekę z tej produkcji ;) ogólnie szkoda waszego czasu

ocenił(a) film na 1
KopaWUszi

Wytwórnie muzyczne KUPUJĄ RUCH NA YOUTUBE
http://www.pudelek.pl/artykul/46846/wytwornie_muzyczne_kupuja_ruch_na_youtube_zn iknely_miliardy_odslon/

luki29

Tsaa,pudelek prawdę ci powie ;D

ocenił(a) film na 8
luki29

"jeden z najgorszych filmów jakie widziałem" - grunt, że W ciemności ma 5, a Nalot na Bin Ladena 7. No i Avatar 9.

ocenił(a) film na 1
tonik1983

no i co w związku z tym? pseudo-policjanci mają dostać ode mnie więcej jak film w ciemności? albo najeżony efektami Avatar? który jest jednym z lepszych filmów w historii kina, nalot na bin ladena bardzo dobre kino, ty pewnie tego nie widziałeś

ocenił(a) film na 1
tonik1983

królewna śnieżka to fajne kino ? :-)

ocenił(a) film na 8
luki29

Najlepsze :] Najeżony efektami - tzn. że fabuły może nie mieć, grunt, że fajne efekty?

ocenił(a) film na 1
tonik1983

ok rozumiem, miałem tak samo z Thorem

ocenił(a) film na 7
luki29

Ale się napisałeś... I po co tyle emocji? Twoja recenzja (tak to nazwę) jest nieco chaotyczna, pełna emocji, chyba od razu po obejrzeniu wziąłeś się za mocną krytykę.
Co do treści - dziwię się bardzo, że razi Cię język jakim się posługują aktorzy, bo nie za bardzo wiem jakiego się spodziewałeś - możę psia kość, kurka wodna, albo a niech mnie gęś kopnie ?? Sam język w filmie jest już realistyczny.
Dalej : "wszyscy zagrali na poziomie Tomasza Karolaka z tych durnych komedyjek" - gorszej bzdury nie mogłeś wymyślić? Jake Gyllenhaal średnia na FW - 8,6; Michael Peña średnia na FW - 7,7; Natalie Martinez średnia na FW -8,6; Anna Kendrick średnia na FW - 7,6 - ale wszyscy z nich się zmówili i akurat w tym filmie zagrali jak wyżej wymieniony aktor, czytaj do dupy! Już za samo takie porównanie Twoja recenzja jest moim zdaniem (i z tego co widzę nie tylko) po prostu ZERO warta.
Kolejny cytat : "czy polycjanty nic nie ćwiczą że jakiś młokos wsadza nóż takiemu staremu dziadkowi w oko" - poziom cytatu typu - czy polycjanty nic nie ćwiczą że do nich strzelają??? albo czy polycjanty nic nie ćwiczą że gangsterzy ich się nie boją??? Brawo...
Tylko z jednym się z Tobą zgodzę : "Kod Nieśmiertelności to świetne kino", a Gyllenhaal wcale tam nie zagrał swojej roli lepiej niż z Bogowie ulicy.

ocenił(a) film na 1
Kuba_85

ja nie mam nic przeciwko przeklinaniu w filmie czy bluzgom w filmach o policjantach ale oni poza tym nic sobą nie reprezentowali, czy tak wygląda życie policjanta? serio? ciągle rzucają ku$#y na lewo i prawo? dla mnie tych dwóch aktorów reprezentowało poziom dwóch młodych chłopaków spod klatki pod blokiem, 0/10
chcesz mi powiedzieć że policja nic nie ćwiczy? byle frajer może podejść i wsadzić im nóż w oko? tak jasne :)

ocenił(a) film na 1
Kuba_85

policjanci w polsce od pierwszych dni na szkółce uczą się samoobrony, od pierwszych dni!! a Amerykanie wpie....ają pączki??

ocenił(a) film na 7
luki29

Po pierwsze - obejrzyj scenę jeszcze raz, Van Hauser stwierdza, że to naprawdę "wielki chłopak", więc musiał mieć sporo siły
Po drugie - Van Hauser był tam z policjantką, kobieta najwyraźniej popełniła jakąś gafę, i dlatego doszło do tego wypadku
Po trzecie - tak, byle frajer może skrzywdzić policjanta, pod warunkiem że umiejętnie zaskoczy przeciwnika

ocenił(a) film na 1
Kuba_85

hahaha w bajki też wierzysz? i świętego Mikołaja też :) umiejętnie zaskoczyć przeciwnika to można w grze tekken :)

ocenił(a) film na 7
luki29

Czyli moich dwóch poprzednich argumentów nie potrafisz zaprzeczyć. Wyjaśnij mi na czym polega niemożliwość umiejętnego zaskoczenia przeciwnika?
Ja Ci w najprostrzy sposób wyjaśnię jak mógł go zaskoczyć - było ciemno, widoczność ograniczona, dzielnicy policjant nie musiał znać tak dobrze jak oprych, czyli mógł to wykorzystać na swoją korzyść.
Czekam na Twoje wyjaśnienie.

ocenił(a) film na 1
Kuba_85

policjant nie zna okolicy w której pracuje? i ma spóźniony refleks bo jest amerykańskim policjantem wcinającym wiecznie pączki?

ocenił(a) film na 7
luki29

Nadal nie widzę odpowiedzi, a na dodatek czytasz bez zrozumienia.Gdzie ja napisałem, że policjant nie zna okolicy w której pracuje? Poza tym, czy policjant to alfa i omega i musi znać każdy ciemny zakamarek dość obszernej dzielnicy na której pracuje?
Ciągle prowokujesz, ale nie masz sensownych argumentów.

ocenił(a) film na 1
Kuba_85

ja nie prowokuje, wyrażam (to trochę dumne słowo) swoją opinię na temat filmu, wcale nie staram się wk... ludzi i kłócić się godzinami, "mocno" nie zgadzam się z opiniami na temat tego filmu, dziwi mnie taka ocena i opinie (i nie mam nikogo za tzw. gimbazę itd, nie lubię w ten sposób rozmawiać, ani prowokować)

ocenił(a) film na 7
luki29

To super że wyrażasz swoją opinię, ale kiepska ta Twoja opinia, ponieważ brakuje w niej argumentów a poza tym czytasz nieuważnie, wynikiem tego jest odpowiedź nie na temat lub tylko częściowa odpowiedź. Nie potrafisz też obronić swojego stanowiska, zamiast tego pojawja się pewnien rodzaj kpiny z Twojego rozmówcy.
Rozumiem że nie doczekam się odpowiedzi bądź wyjaśnień na wcześniej zadane pytania/rozważania...

ocenił(a) film na 1
Kuba_85

moje odpowiedzi....
ad1. to był naprawdę wielki chłopak, tzn. wielki chłopak kulturysta dajmy na to, policjant nie potrafi sobie z nim poradzić tylko dlatego że był duży ? znów się kłania fakt że oni pewnie nic nie trenują, to takie proste do wytłumaczenia
ad2. jaką gafę mogła popełnić tamta młoda policjantka? rozwiń myśl
ad3. żaden frajer nie zaskoczy policjanta na służbie gdy jedzie na zgłoszenie
odpowiedziałem

ocenił(a) film na 7
luki29

Widzę że nie ma sensu, ponieważ nic nowego nie wnosisz a tylko się powtarzasz. Ja mówię że np. że policjant mógł zostać zaskoczony, Ty mówisz że to mission impossible itd....bzdury piszesz,dlatego uważam naszą rozmowę za zakończoną.

ocenił(a) film na 1
Kuba_85

oglądając ten film miałem wrażenie że policjanta gra Al Bundy a jego ziomkiem był mąż Marcy D'Arcy nie pamiętam jak on się nazywał, ten piękniś :)

ocenił(a) film na 1
Kuba_85

co do Jake'a Gyllenhaala, lubię go za rolę w Kodzie Nieśmiertelności ale tutaj wypadł słabo (prymitywnie) lepiej zagrałby Mark Wahlberg albo Colin Farrell (w roli policjanta naturalnie)

ocenił(a) film na 9
luki29

film przetrwanie oceniłeś na 6. wyjaśnij mi realizm tego filmu. może jakieś przykłady z przyrody o krwiożerczych wilkach polujących na ludzi, niebojących się niczego?

ocenił(a) film na 1
macieju92

tzn. nigdy nie słyszałeś o tym że wilk zaatakował człowieka?

ocenił(a) film na 10
luki29

nie tyle zaatakowal co zapewne zaskoczyl przeciwnika hehe ;)
odpusccie koledze! kazdy ma swoj gust i musicie zrozumiec ze jak sam powiedzial zamiast zazylosci i zartow obu policjantow woli gagi "miodowych lat" i zamiast dramatyzmu koncowki filmu zapewne woli dramatyzm scen kiedy zona wola "TADZIK!!" na cala klatke schodowa w w/w polskim serialu
dla mnie film swietny i podobal mi sie kazdy moment. Usmialem sie, podobala mi sie wiez miedzy przyjaciolmi i poruszyl mnie koniec filmu. Na takie filmy czekam i jesli wychodze z kina i ciagle o nim mysle to dla mnie misja filmu spelniona :)
pozdro

ocenił(a) film na 9
luki29

to słyszałem ale o wilkach które nie boją się ognia, broni itp żywiące się krwią i mięsem ludzkim to raczej nie .
chodziło mi bardziej o wyjaśnienie dlaczego ten film jest 6x lepszy i na tym że nie rozumiem twojego toku rozumowania i definicji słowa " realizm "

ocenił(a) film na 1
macieju92

były przypadki gdzie wilki zjadły człowieka, nastolatka
ten film - dla mnie - nie jest 6 razy lepszy, taka jest skala ocen na filmwebie, kieruje się nazwą przy ocenie, film jest "niezły", natomiast ci "realni" bogowie ulicy to dla mnie chłopacy sprzed komputera a nie policjanci ;) dlatego dla mnie ten film jest nieporozumieniem, ilość absurdów jest ogromna, kiedy tacy aktorzy grają policjantów (niedorobieni w tej roli) to nagle wszyscy gangsterzy w Ameryce są głupcami, jeżdżą w dzień autem z bronią w środku, przyjeżdżają po narkotyki w dzień, od przodu domu, a mama daje im je w garnku z zupą :) c'mon people! stać was na więcej! tylko że aktorzy są do d... ten Meksykaniec bije Czarnego z czarnej dzielnicy żeby pokazać że to on tutaj rządzi bo on nosi mundur, a wydarzenia które chociażby można zobaczyć na youtube gdzie policjanci traktują paralizatorem na dzień dobry każdego delikwenta, w ogóle nie mają miejsca w tym filmie, dla mnie to jest porażka że dwóch debili, bałwanów gra policjantów w taki sposób

ocenił(a) film na 9
luki29

w takim razie polecam Ci filmy dokumentalne o gangach w usa . nie mówie że ten jest film jest idealnym odzwierciedleniem a każdy gangster to debil ( chociaż i takich nie brakuje ) ale ocenia że jest to film niepoorozumieniem jest mocno przesadzone, a gra aktorów jest na poziomie podstawówki to moim marzeniem jest taka szkoła. Nie skomentuje filmu prometeusz gdzie kolejna wysoka ocena, tam jest dopiero gra aktorska chyba poniżej krytyki a scenariusz i wydarzenia tak kompletnie debilne i nielogiczne że ludzkie pojęcie przechodzi.

macieju92

<ściana> Aktorzy jeździli pół roku (6 miesięcy, tak dla podkreślenia tego jeszcze) z policjantami obserwując ich zachowania, rozmowy, pościgi, więc gdy ktoś pisze, że tak policjant się nie zachowuje, to się....gówno zna. Sorry.
Gra aktorska na poziomie podstawówki? Wyjątkowo dobra podstawówka, albo wyjątkowa ignorancja oceniającego, który przyznaje 8 Sanctum. Wróćmy jeszcze do błędów.......hahaha....jasne, bo w dzień po narkotyki nikt nie przyjedzie, co nie? "Jeżdżą w dzień z bronią w środku"....c'mon, w Polsce widziałem z 5 takich osób (nie są z policji), a co dopiero w USA. To są Stany! Inna mentalność, inna skala, tam wszystko jest większe, przerysowane, dziwne. Widocznie tak to po prostu wygląda.
Aaaa...jeszcze co do "nieznania okolicy"....raczej całego LA nie znają, a rewir dostali inny od dotychczasowego, więc stfu.

ocenił(a) film na 1
Krisztian6

a ja w to nie wierzę że oni jeździli z policjantami, obserwowali, podpatrywali itd, film wygląda tak jakby, owszem podpatrywali ale chyba dwóch policjantów siedzących w aucie na zakręcie objadających się jedzeniem, plotkujących i rzucających przekleństwami na lewo i prawo, takie rzeczy to są u nas w Polsce, pod blokiem, w klatkach schodowych, ewentualnie na ulicach przed bramą (ale nie u policjantów tylko u młodych) nie mówię że policja nie odreagowuje w ten sposób między sobą ale w filmie pokazano tylko tą stronę policjantów, tej drugiej lepszej nie było widać, a aktorzy zagrali jak dwóch celebrytów na macie mma ;)
Sanctum piękny film o podwodnym świecie, coś nie tak?
nie porównuj Polski do Ameryki, tam cie może ktoś przeszukać rutynowo na ulicach np gdy są korki, u nas takich rzeczy się nie robi, nam bliżej do Rosji jak już ;)
co do innego rewiru, miałem na myśli innego faceta, tego co dostał nóż w oko, znał okolicę

ocenił(a) film na 9
luki29

Jestem za nową funkcjonalnością FW. Oceniania innych użytkowników. Może nie jest to legalne w UE, ale bez dyskryminacji się nie obejdzie. Jak powiedzmy tysiąc osób zminusuje opinie jednego albo drugiego gościa to są one potem ukryte. No chyba, że ktoś z bliżej nieznanego powodu (psycholog, osoba niezrównoważona, albo fanatyczny zwolennik Palikota) zechce poczytać jego wypociny to wówczas była by taka możliwość. W końcu dlaczego by nie.
Ocena prawie 8? I bardzo dobrze. Ja się dziwie dlaczego Transformers 3 ma 7 ???

ocenił(a) film na 1
Wojtulek

napisz w tej sprawie do filmwebu, nie zaśmiecaj mi dyskusji swoimi własnymi spostrzeżeniami nad wizją świata :)

ocenił(a) film na 9
luki29

Bogowie Ulicy - 1, Thor - 8.
I o czym my tutaj rozmawiamy? To świadczy tylko o tym, że lubisz się jeszcze bujać w świecie bajek. Oglądnij ten film za jakieś 10 lat może ogarniesz

ocenił(a) film na 1
konrad90m

a Batman to nie bajka?

ocenił(a) film na 9
luki29

ok zgadzam się ze bajka, ale ma w sobie dużo więcej realizmu. Jest jakieś tam przesłanie. Batman dostał zresztą ode mnie tą ocenę głównie za GRĘ AKTORÓW co potwierdzają nagrody jakie zdobył

ocenił(a) film na 6
luki29

Czyli dobre miałem przeczucie wyłączając te gówno po 20 min. :D

luki29

Zgadzam sie ze wszystkim co napisales, ale najgorsza, absolutnie najgorsza byla ta 'LOCO-GIRL" jarajaca bataty "JA NIGDY NIE WYMIEKAM HOMIE" jak dla mnie to jest parodia a nie realistyczny film