PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4292}

Bohater ostatniej akcji

Last Action Hero
1993
6,5 31 tys. ocen
6,5 10 1 30861
6,2 20 krytyków
Bohater ostatniej akcji
powrót do forum filmu Bohater ostatniej akcji

...

ocenił(a) film na 8

uwielbiam filmy gdzie bohater filmu wchodzi w swiat rzeczywistosci ;)

ocenił(a) film na 8
me84

Co jest rzeczywistością
Tak, tylko pojęcie rzeczywistości jest bardzo wzglęne. To co w filmach jest przedstawiane jako rzeczywistość tak naprawde nadal nie jest rzeczywistością...

użytkownik usunięty
oxygen64_net

...
mam pytanko dlugo myslales nad odpowiedzia?

ocenił(a) film na 8

Nie, a Ty ?
Szczerze mówiąc długo nie myslałem nad odpowiedzią, bo nie było nad czym. Chce tylko pobudzić Cie do napisania dłuższego komentarza. Czasami denerwuje mnie jak ktoś wypisuje setki komentarzy w styli "film spoko". Jeśli tylko tyle masz do powiedzenia, to do tego służy funkcja oddawania głosów na film. Oczywiście nie chce tu nikogo urazić, ale czasem jak kogoś tak się pobudzi do rozwinięcia komentarza to wychodzi z tego coś dużo ciekawszego. "Bohater ostatniej akcji" nawet mi się podobał. Jak zauważyłaś budzi skojarzenia z innymi filmami z podwójną rzeczywistością jak "Nie kończąca się opowieść", "Matrix", czy "Truman Show". Zastanawiałem się tylko czy pisząc swój komentarz nad którym z tego co wnioskuje "długo" myślałaś masz jeszcze jakieś głębsze refleksje...

użytkownik usunięty
oxygen64_net

...
widzisz "Bohater ostatniej akcji" w przeciwieństwie do "Matrixa" czy też "Truman Show" nie jest kinem specjalnie ambitnym jak zwykle chciano w nim pokazac Arniego a że lubie filmy gdzie bohater wychodzi poza ekran kina to to napisałam tylko że "Bohater..." bardziej kojarzy mi się z "Purpurową różą z Kairu"