PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4292}

Bohater ostatniej akcji

Last Action Hero
1993
6,5 31 tys. ocen
6,5 10 1 30861
6,2 20 krytyków
Bohater ostatniej akcji
powrót do forum filmu Bohater ostatniej akcji

Straszna klapa

ocenił(a) film na 2

Schwarzenegger parodiujący swoje własne wyczyny filmowe, czyli jak nisko można jeszcze upaść? I zasadnicze pytanie, ile pieniędzy trzeba było wyłożyć, aby w takiej szmirze zagrali Murray Abraham, czy Sharon Stone?

Martinez

Zgadzam sie w 100% !!! Nie wiem, co Ci ludzie widza w tym gniocie. Po ok godz wylaczylem, bo nieszlo tego dluzej ogladac.... Straszna nuda... Dalem 3, ze wzgledu na Arnolda, ale powinno byc 1. P;)

ocenił(a) film na 9
Shurtugal_Eragon

Na filmwebie powinno się kasować konta użytkowników, którzy przyznają się do wystawienia oceny nie obejrzawszy całego filmu. Wypowiedzi użytkowników Martinez i Shurtugal_Eragon miałyby jakiekolwiek znaczenie, sens czy nawet wartości, gdyby słownikowi polskiemu obce były pojęcia: autoironia, pastisz, cynizm, kompozycja szkatułkowa, przerysowanie oraz posiadać jakąkolwiek wiedzę na temat kina, albowiem umykają takim nieukom przecudne smaczki ("Siódma pieczęć" Bergmana i McKellen - cudeńko :), a takich cameo jest multum w filmie). Ogólnie obraz cudowny, zrealizowany z radością zabawy kinem, która udziela się widzowi. Mógł to być niezdrowy, bezsensowny misz-masz, ale dzięki plejadzie gwiazd, cudnemu, choć nie tak do końca świeżemu pomysłowi (chociażby genialna "Purpurowa róża z Kairu" Allena), genialnemu reżyserowi (cieszę się, że Spielberg nie mógł, bo miał "Listę Schindlera". Shane Black dużo lepiej zna się na widowiskowymi, złożonym kinie akcji) orazcałej ekipie odpowiedzialnej za efekty, ścieżkę dźwiękową, montaż, powstała prawdziwa perełka. Docenią ją tylko kinowi maniacy, oraz Ci, co wychowali się na tego typu filmach (do Blacka dopisać trzeba co najmniej Lucasa, Spielberga i Zemeckisa). Dla mnie mocna dziewiątka :).

Darkengar

Co kto lubi.., nie mam zamiaru tracic mojego cennego czasu na daremnie konwersacje z Toba...

Shurtugal_Eragon

Film jest ciekawy na swój sposób, A o gustach się raczej nie dyskutuje, a już zwłaszcza gusta filmowe to delikatna sprawa...

skoczek_narciarski

Swieta racja... ;)

ocenił(a) film na 7
Shurtugal_Eragon

Idź sobie pooglądać Van Helsgina albo Tekkena :)

goodfiles26

Widze, ze kolejny znawca od siedmiu bolesci sie znalazl... Tak wogole, to naucz sie poprawnie pisac nazwy filmow... ;( i idz sobie poogladac Teletubisie albo typowy film dla chorych psyhicznie, czyli Pila... Bede pisal sobie, co mi sie podoba, a tacy ludzie jak Ty, sa strasznie irytujacy !!! I wszystko w temacie ;)

ocenił(a) film na 7
Shurtugal_Eragon

Skoro mowa o teletubisiach, to obejrzyj sobie jeszcze Kindergraten Cop

goodfiles26

Bez komentarza...

ocenił(a) film na 7
Shurtugal_Eragon

Skoro bez komentarza, to pooglądaj sobie telewizję Random Tv

goodfiles26

la, la, laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................................... ...................... ;(

ocenił(a) film na 7
Shurtugal_Eragon

Skoro lalala, to pooglądaj sobie jaka to mlodia

ocenił(a) film na 9
goodfiles26

hehehe Dobre !

ocenił(a) film na 8
goodfiles26

haha xd

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 10
Darkengar

Popieram w 100% procentach.

ocenił(a) film na 8
Shurtugal_Eragon

W - kto kumaty pod spodem doda następną literkę

ocenił(a) film na 9
Shurtugal_Eragon

Haha Chyba z matkami oglądacie te filmy Haha Pedały

Martinez

Chciałbym tylko grzecznie zwrócić uwagę, iż ja oglądałem ten film prawie 20 lat temu w kinie, a Ty pewnie na siłe, na 17" monitorku komputera przy głośniczkach-pchełkach. Rusz czasami troszkę mózgownicą, a zrozumiesz, że ten film to parodia filmów o herosach, co się kulom nie kłaniają. Arnold pokpiwa sobie z samego siebie i to jest atutem tej świetnej komedii. Niby przypadkiem idzie sobie Sharon Stone, co to jeszcze niedawno grała w "Nagim instynkcie", czy T-1000, ten przerażający villain z "Terminatora 2".

ocenił(a) film na 2
Jack_Holborn

Ale dużo o mnie wiesz stary :) Dla Twojej informacji - oglądałem go w kinie. Też taki stary jestem.

Dzięki za wyjaśnienie - ja myślałem, że ten film to tak naprawdę... prawie dokument.

PS Świetną parodią jest z Arnoldem - "Prawdziwe kłamstwa". To jest po prostu gównem.

ocenił(a) film na 8
Martinez

Niby taki stary jesteś, a nazywasz film McTiernana "gównem". Zaparłeś się i bronisz pochopnej opinii. Przyznaj wreszcie, że się wygłupiłeś. Pastisz mistrza gatunku z ikoną tegoż, kapitalnymi rólkami gwiazd (Anthony Quinn), inteligentnie wplecionymi cytatami z prawie wszystkich filmów akcji przełomu 80./90. Kpina ze schematów kina akcji, które dziś dziś przekroczyły wszelkie bariery prawdopodobieństwa. Przy okazji niezły szkic obyczajowy - podupadające centra miast na początku lat 90., kina wynoszące się do multiplexów, stary i młody wariat kochający kino... I to jest twoim zdaniem gówno, a płyciutkie "Prawdziwe kłamstwa" - świetne???

PS. Naprawdę myślisz, że kupili za ciężką kasę twarze Tiny Turner, Sharon Stone, A.Q ? To dla nich była przyjemność.

ocenił(a) film na 2
farkas

McTiernan powinien zostać w gatunku, w którym czuje się najlepiej - Szklana pułapka, Polowanie na czerwony październik. Pastisz mu nie służy

ocenił(a) film na 8
Martinez

Upartyś

ocenił(a) film na 10
Martinez

o to chodzlło w tym filmie miał się naśmiewać z kina lat 80

ocenił(a) film na 9
Martinez

Big mistake!

użytkownik usunięty
RickDeckard

Ten 1 koleś co tak jeździ po tym filmie ocenił gry BlackIsle na 1 to świadczy że należy traktować gościa jak inwalide na umyśle.

ocenił(a) film na 7

A dla mnie Arnie pokazał, że ma dystans do siebie w tym filmie. No i w dodatku jego gra aktorska wypadła tutaj wspaniale, a jak wiadomo zbyt dobrym aktorem to on nie jest. Mimo, że go bardzo lubię w filmach. ;)