PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=102165}
5,2 19 tys. ocen
5,2 10 1 18621
3,8 6 krytyków
Boogeyman
powrót do forum filmu Boogeyman

Przez większość filmu w zasadzie nic się nie dzieje. Mimo to widz czuje fajny klimacik. Obraz sprawnie nakręcony, bez jakichś rażących błędów, lecz strasznie przewidywalny. Dałbym 6, lecz obniżam za to, że dopiero na końcu mogłem zobaczyć "potwora z szafy", na którego widok się załamałem...

_ARMIN_

Jak dla mnie film byłby nawet w porządku, gdyby nie ostatnie 15 minut, które strasznie psują efekt. Brakowało mi jakiegoś dobrego zakończenia, chociażby mniej śmiesznego i żałosnego. Film skończył się tak naprawdę nijak ;/

użytkownik usunięty
Polon92

film niezły :)
trochę mało pokazywali potwora z szafy :P

Mi nawet odpowiadało to że nie pokazywali potwora - budowano przez to lepszy nastrój tajemniczości, napięcia i oczekiwania. Za to jak już go pokazali spotkało mnie wielkie rozczarowanie.

ocenił(a) film na 4
Polon92

Bo z potworami z szafy jest jak z Św. Mikołajem. Wszyscy o nim mówią, napięcie rośnie w miarę oczekiwania, a na końcu i tak okazuje się, że to ktoś z rodziny ;)

A tak na poważnie, to w filmie jest kilka dobrych pomysłów (jak np. z przenoszeniem się w czasie i przestrzeni przez szafę), ale nie zostały rozwinięte a finałowy Boogie Wogie Man nadaje się raczej na Halloween Party.

Sony_West

Mi bardziej podobał się motyw z zaginionymi dziećmi, no i z tą dziewczynką i jej ojcem - szkoda, że tego jakoś bardziej nie rozwinęli ;)

ocenił(a) film na 6
_ARMIN_

do pewnego momentu film właściwie nie stara się być straszny, a jedynie nieco niepokojący i co mnie urzekło - melancholijny. potem się to sypie, bo próbuje straszyć mimo, że robi to tandetnie. ale pierwsza połowa jest nastrojowa całkiem i warta, uważam, zobaczenia, oczywiście jeśli się szuka czegoś klimatycznego.

ocenił(a) film na 3
_ARMIN_

Wyobraźcie sobie, że bałam się jak nigdy na tym filmie, miałam 6 lat ;> nie jest to dla mnie jakiś wybitny film, ale jak komuś się nudzi może obejrzeć. + za fajny klimat, bo nic interesującego w tym filmie nie widzę.