Czyli nie można wszystkiego z tego filmu brać dosłownie.Na przykład jak ta akcja z żydami.Człowiek nieinteligentny śmieje sie z tego zartu z żydami zmienionymi w robaki,ze jak on jedzie tym "zydom".A inteligentny śmieje się
z ksenofobii otaczajacej nasz świat,gdzie wmawia nam sie różne rzeczy.I śmieje się z Borata(również ta wrodzona podejrzliwosc{otrucie} jest niezłe.Człowiek nieinteligentny przez cały film myśli,ze to "zabawna" komedia obśmiewajaca Kazachstan natomiast inteligentny,ze komedia
obśmiewajaca Amerykę.Przykłady te można by mnożyć...
Ignorancja Ameryki nie zna granic.....Inny kolo powie iz Borat jest gejowski bo siłuje sie z tym grubasem ,a inny madrzejszy iż na pewno nie jest gejowski bo wielu Wojciechów W. na tym miejscu miało by przy tym wrestlingu "twardo" w majtach.Inny powie iż onanizowanie przy plakacie Pameli jest niesmaczne)ten głupszy) drugi madrzejszy,ze co z tego skoro w latch 90 i teraz też robi to co drugi nastolatek "i co z tego,ze to pokazano?".Po prostu dla mnie debilem jest kolo który wychodzi z kina i mówi "jaka to głupia komedia o Kazachstanie widziałem która obśmiewa kultury".Dopiero zrozumiem kola,który zrozumiał o czym jest ten film:"ignorancja ameryki""ksenofobia""homofobia" i dopiero mu sie ten film nie podobał to z nim rzeczowo pogadam,bo film nie musi sie podobać.
Aha zauważyliscie iż te negatywne opinie na temat tego filmu(nie wszystkie)są bez argumentów i bez merytoryki,a te broniące film(inteligentne[nie wszystkie]).Najbardziej pokazajace ksenofobie otaczajaca nasz świat jest gadka o zgoleniu wąsów.Natomiast za najlepszą gadke uwazam gadke o magnesie na dziewczyny(obalającą mit na "mesia").
Ponadto mądre było jako symbolu wybranie cycatej Pameli(wiadomo o co chodzi,utożsamianie siez postaciami z dennych seriali bo ma łądne cyc.e).Ponadto podobalo mi sie aktorstwo Borata,a najbardziej akcję jak zobaczył po raz pierwsy Pamele....Inna sprawa,ze czasami jest chamsko jak chamscy są ludzie na tym świecie.Najgorzej wypadli chrześcijanie i gadka nie jesteśmy od małpy(jak sekta,to wyszło i pokazalo,ze i my jesteśmy głupi, Roman G. się kłania i pokazuje debilizm ludzi [oczywiscie najgorzej jako za najwiekszych debil przedstawieni])
PS.Czy wiecie iz Borat jest "praktykujacym żydem" mocno zakorzenionym w swojej wierze(jego przyszła żona też zmienia na to wyznanie.
Ponadto skończył jedna z najlepszych "uczelni" na świecie(Cambridge).Ponadto Saha Baron Cohen(tak na prawdę) to bardzo inteligentny bez wcieleń kolo...
Wytwórnie juz bija sie o jego nowy film....
Aha i żeby nie było film oceniam na 8/10.Film ma w sobie to coś tą niesamowice obecna tandetę,która była zamierzona....
"Akcja z gównem pokazuje jak nieinteligentnym narodem sa Amerkanie.Tjaa nie wiemy jak sie podcierać itd(tu zadziałał instynkt "dobrego" uczącego Amerykana,ale "czarnuchowi by nie pomogli""
Morze mi to ktoś przetłumaczyć na polski?
"Inna sprawa,ze w twoich ulubionych są filmiki/seriale w których było trzepanie konia....."
Tak? A weź mnie oświeć w którym z moich ulubionych filmów konkretnie?
Walenie konia w przygodach fraya w kosmosie? <hahaha>
Dobre, dobre :D inna sprawa że nie pamietam tej sceny, musiała być jakaś wyjątkowo subtelna, ale oczywiście wieże ci na słowo :)
A jeszcze w którymś czy tylko w "Przygodach..."
Chodzi też o interpretacje.Powiedzmy ktos mówi Saha Cohen zagrał beznadziejnie Borata,a ten kto sie chodź troche zna powie nie dosć,ze zamierzenie to na dodatek,gdybym nie wiedział,ze to Cohen to bym go nie poznał,a drugą strona medalu jest to,ze trudno nauczyć sie takiego poruszania i mówienia....
Dziwie się,ze jest dużo osób,którym już Ali G nie przeszkadzał(mi tak średenio przypadł) natomiast Borat przeszkadza i krytykują Cohena,bo żarciki wam pasiły.Saha Cohen niedługo wydym. was bez wazelinki wcieli sie w postać geja Bruno...Wytwórnie już biją sie o jego film...
Ej Negative co do Fry'a twój cytat:
"Świadczy to o tym, że wiem o czym mówię i niczym więcej".
Dobra muszę kończyć gdyż juz powoli miałeś/aś złudna nadzieje,ze twój wieczór nie będzie nudny i będziesz kimś na forum.Krytykując ten popularny i kontrowersyjny film(196 tematów)....
Ja bym powiedział, że to pan chciał zaistnieć panie "Botożliludziesą.Mydobrzy" (nick jak imię jakiegoś Argonianina w Morrowind). Nie wiem właściwie po co pan ciągnie dyskusję skoro stawia pan zarzut, że wszelkie argumenty przeciwników to przeciwności pana argumentów? Chyba na tym polega dyskusja prawda? Pan by chciał żeby wszyscy się z nim zgadzali. Obrzuca pan ludzi inwektywami zamiast spokojnie podejść do sprawy. Większość zdań jest tak nieskładna, że trudno je zrozumieć. I pan mówi, że Pan Prezydent Kaczyński nie jest inteligentny dlatego, że powiedział o dziennikarce w prywatnej rozmowie "małpa", a pożyteczni idioci dziennikarze musieli to opublikować jakby ogłaszali wybuch III wojny światowej? Uważa się pan za kogoś lepszego? Pewnie za to, że podobał się panu film i ucieszył się pan, że wspominani przez pana recenzenci mieli takie samo zdanie jak pan?
Prezydent mógł od razu przeprosić, a nie udawać, że nic się nie stało...Jest Prezydentem Polski, a nie Kazachstanu...
Więc tak Panie Man Called.Po wypiciu paru kieloków i alpag oraz przy moralitetach typu "bo oni źli są.." u Darka Kwadrata w kamienicy bez okien postanowiłem dostosować się do twojego "Kosmicznego" poziomu.Oprócz tego iż Darek Kwadrat ma płaską twarz i kupiona maturę ,to jest spoko kolesiem tak gdzieś na twoim poziomie,a takze człowiekiem zaliczonym do neandertalczyków,bo podobno wg Maciej Giertycha "tacy ludzie jeszcze żyą na ziemii" vide bokser Nikovail Wałujew..
Po tym przydługim wstępie nasuwa mi się jedna myśl.Mianowice,ze od razu zakładasz iż jeśli ktoś nie ma takich poglądów jak ja na ten film ,tego od razu sortuje wg głupich i nieinteligentnych.Mianowicie jest na odwrót,szanuje takie osoby,ale niejako odrzucajace są opinie typu "ten film jest głupi,bo tak i już" albo są tam "obleśne sceny".Owszem być moze komuś mogą te sceny wydać się odrażajace,ale chodzi mi o taki kontekst iż ci sami ludzie świetnych aktorów takich jak wg mnie Al Pacino i Edward Norton uważaja za słabych aktorów,bo są obleśni i już coś podobne nie?.Argumentacja iście nieodpowiednia do posiadanego stanu rzeczy(komputer w domu lub w szkole).
A zaczynajac swoja argumentację zacząłeś nieinteligentym tekstem typu "propaganda żydowska i judajczykowie"co mnie odrzuciło,bo chociażbym nie wiem co ,nie oceniam kogoś lub czegos tak od razu bez zapoznania sie z tym i nie kieruje sie faktami sprzed pół wieku.
Jednakze ponieważ nasza dyskusja zbliża sie do poziomu bardziej meryorycznego to prosiłbym cię,abyś wybrane fragmenty filmu ocenił i podał jak je interpretujesz,a takze omówił argumentami,bo coraz bardziej myśle iz filmu nie ogladałeś lecz pożytkujesz sie postami innych użytkowników robiac aferę na 102.Być moze podasz taka interpretację (sądząc po twoim poziomie) iz zagonisz mnie w kozi róg i sprawisz,ze będe musiał zarzyć aspirynę z powodu zmiażdżenia twoja opinią po tym jak moja głowe będzie zaprzątała myśl"ale mnie rozwalił..."
PS.Czy nie sądzisz iż lepszym prezydentem był by Pan Tusk?Bo sądząc obektywnie mniej kichy na świecie robił komuch Kwaśniewski.I odpowiadam:nie,nie jestem stałym widzem szkła kontaktowego.
Gościu, to jeden ze składniejszych twoich postów, ale nadal bełkot :) No ale mówienie ci o tym zapewne nie ma sensu, bo gdyby była możliwość uświadomienia ci tego już dawno byś się zorientował i zaczął pisać mniej bełkotliwie :/
"Mianowice,ze od razu zakładasz iż jeśli ktoś nie ma takich poglądów jak ja na ten film ,tego od razu sortuje wg głupich i nieinteligentnych."
Mianowicie od razu zakładasz iż jeśli ktoś nie ma takich poglądów dotyczących tego filmu jak ty, to od razu stawia go to wśród głupich.
"Mianowicie jest na odwrót,szanuje takie osoby,ale niejako odrzucajace są opinie typu "ten film jest głupi,bo tak i już" albo są tam "obleśne sceny"
Mianowicie ja mam odwrotnie, szanuje takie osoby, dopóki nie wygłaszają odrzucających opinii typu: "ten film jest głupi,bo tak i już" albo "są tam obleśne sceny"
"Owszem być moze komuś mogą te sceny wydać się odrażajace,ale chodzi mi o taki kontekst iż ci sami ludzie świetnych aktorów takich jak wg mnie Al Pacino i Edward Norton uważaja za słabych aktorów,bo są obleśni i już coś podobne nie?"
Owszem, być może komuś mogą te sceny wydawać się odrażające, ale chodzi o to, że ci sami ludzie świetnych wg. mnie aktorów takich jak Al Pacino i Edward Norton uważają za słabych aktorów bo są obleśni. Brzmi podobnie nie?
(Obawiam się że powyższe zdanie nawet po przetłumaczeniu na polsku jest tak bezsensowne że aż bolesne :/)
"Argumentacja iście nieodpowiednia do posiadanego stanu rzeczy(komputer w domu lub w szkole)."
Jak argumentacja może być adekwatna lub nie do czyjegoś stanu posiadania, statusu materialnego czy czegokolwiek w tym stylu.
Najwyraźniej autor dokonał tu skrótu myślowego lub nadużycia semantycznego które tak go drażnią u prezydent RP.
"A zaczynajac swoja argumentację zacząłeś nieinteligentym tekstem typu "propaganda żydowska i judajczykowie"co mnie odrzuciło,bo chociażbym nie wiem co ,nie oceniam kogoś lub czegos tak od razu bez zapoznania sie z tym i nie kieruje sie faktami sprzed pół wieku."
Swoją argumentację zacząłeś nie inteligentnym tekstem typu "propaganda żydowska i judajczykowie", co mnie odrzuciło, bo chociażby nie wiem co, nie oceniam tak od razu bez zapoznania się z tym i nie kieruję się faktami sprzed pół wieku.
A co jest złego w faktach sprzed pół wieku? Gdyby nie akumulacja doświadczenia i wiedzy którą wytworzyła kulturę i cywilizację nadal siedzielibyśmy na drzewach i srali sobie nawzajem na głowy.
"Jednakze ponieważ nasza dyskusja zbliża sie do poziomu bardziej meryorycznego to prosiłbym cię,abyś wybrane fragmenty filmu ocenił i podał jak je interpretujesz,a takze omówił argumentami,bo coraz bardziej myśle iz filmu nie ogladałeś lecz pożytkujesz sie postami innych użytkowników robiac aferę na 102"
Ponieważ nasza dyskusja staje się coraz bardziej merytoryczna to prosiłbym cię, abyś wybrane fragmenty filmu ocenił i podał jak je interpretujesz, a swoją ocenę umotywował argumentami, bo coraz bardziej myślę że filmu nie oglądałeś i opierasz się wyłącznie na postach innych użytkowników, robiąc aferę na 102.
"PS.Czy nie sądzisz iż lepszym prezydentem był by Pan Tusk?Bo sądząc obektywnie mniej kichy na świecie robił komuch Kwaśniewski."
Obiektywnie? <lol>
Trochę irytuje mnie stwierdzenie, jakoby przy "Boracie..." trzeba wysilać szare komórki. Otóż, nie trzeba. Niczego nowego o świecie z tego filmu się nie dowiedziałem. Ksenofobia, rasizm, fanatyzm religijny, nietolerancja, pruderia? Wystarczy wyjść na ulicę, przyjrzeć się jak zachowują się i co mówią ludzie. Argumenty w stylu, że jest to film dla myślących ludzi są śmieszne, filmy Kubricka czy Kieślowskiego są dla myślących ludzi. "Borat..." to nie żadne dzieło filozoficzne, zaś argument, że komuś film się nie spodobał, bo były w nim niesmaczne sceny jest ok, bo każdy ma swój poziom tolerancji i trzeba trochę empatii, żeby to zrozumieć.
PS. Nie lubię Prezydenta Kaczyńskiego,głosowałem na Tuska, ale to prezydent mojego kraju i zależy mi aby jak najlepiej prezentował się w świecie i nie mam zamiaru podśmiewywać z takich czy innych wpadek Lecha, trzeba raz powiedzieć, że to i to mi się nie podoba, a nie rok gadać o tym jak to Prezydentowa wchodzila do samolotu z reklamówką w dłoniach.
Och Negative fajnie,ze jak ja sie czepiłem ciebie personalnie to ty podobnie ,fajnie....Tak,zgadza sie skrót myślowy,chodziło oto że gościu,który pisze takie komenty bez argumentów to gościu ,który nie zasługuje na kompa,bo głupi....Natomiast wielkim "hómanistą" nie będe.
Jeśli chodzi o txt powyzej[mój] oceniam go na 3= bo wreszcie musiałem 2 minuty wykorzystać ,by go napisać....serio.Tak ,zboczyłem ze swojego tematu,bo być moze umilkniesz,ale tym tekstem,tą linijką spowoduje,ze odpowiesz,ot prowokacja.
Do Kuby, nie powiedziałem,ze trzeba używać mózg.Ja myśle,ze normalnie każdy kolo powinien rozumieć ironię Borata,która nie każdemu może sie podobać,ale do kur.y nędzy jak słysze,ze to głupia komedia obśmiewajaca Kazachstan i film antysemicki to aż mnie krew zalewa....Bo tak i już...
P.S.:Kaczor=Kartofel.....
Acha i do Negative.....Proszę cię drogi kolego.Napisz mi dokładna definicję
"składania" zdań....
Kiedy ono traci sens ,kiedy nie potrzebne są te popierdółki typu:
-iż,aż itede........
"A zaczynajac swoja argumentację zacząłeś nieinteligentym tekstem typu "propaganda żydowska i judajczykowie" - po pierwsze: JudEjczykowie, po drugie dlaczego nieinteligentym? Nie jest to może szczyt elokwencji, ale mógłby pan powiedzieć, że jest to nieinteligentne gdybym napisał "pieprzeni Żydzi" albo coś w tym stylu. Może według pana byłoby "inteligentne" gdybym napisał "wielki naród Izraelitów", ale byłaby to ewidentna wazelina, prawda? Stawia się pan w roli wielkiego mędrca i nawet ocenia posty innych mówiąc, że nie mają argumentów, chociaż pan sam nic odkrywczego nie mówi, a elokwencji w tym za grosz. Mówi pan, że to nie jestem humanistą jakby to był jakiś tytuł profesorski albo doktorski, a dla mnie to po prostu kierunek zainteresowań. Pan sam się przyznał, że nie wiedział kto to Streicher, a mnie oskarża o rzucanie "nieinteligentnymi" tekstami. Więc jakie teksty są inteligentne? Może takie jak pan sam używa (typu "dekiel"). Moje posty nie miały błyszczeć erudycją i elokwencją rodem z UJ, bo nie od tego jest forum, ale po to by każdy mógł przybliżyć swój punkt widzenia. Pana posty jednak coraz trudniej zrozumieć. I powtarzam po raz setny: filmu nie uważam za antysemicki, bo taki NIE JEST.
PS.Tusk - najlepszy prezydent Polski dla Niemców (ale to mała dygresja).
I żeby nie było żem pisowiec - sam popieram JKM
Men called Harmonica: odnisłem wrażenie, ze zarzucono Tobie, że insynuujesz jakoby film był prosemicki a nie antysemicki.
Powiedzmy,że mi nie spodobała sie koncówka filmu: Borat wraca do Kazachstanu i reformuje go wporwadzając ukrzyżowania Żydów zamiast biegu za Żydem, twierdząc, że czegoś nauczył się od chrześcijan. Nie jestem religijny, nie jestem nawet wierzący, ale utożsamiam się z tą religią, kultura, bo wiekszość ludzi, z którymi mam do czynienia to chrześcijanie i po takim żarciku szukam szabli przy boku. Gdyby Borat uważniej obserwował i słuchał to by dowiedział się, że to nie chrześcijanie krzyżowali Żydów, a tym bardziej to nie chrześcijanie ukrzyżowali Jezusa tylko Rzymianie, ówcześnie wyznawcy religii politeistycznej.
Niemal sloganem powtarzanym przy okazji tego filmu, że oglądając go śmiejemy się z siebie. Dobry satyryk i komediant powinien zacząć od autoironii i dystansu wobec siebie. Tego u Sachy Cohena nie zauważyłem.
PS. Sam miałem dziadka w Wermachcie, a nawet dwóch (braci tych dziadków nie licząc), bo drodze zaliczyli kampanię wrześniową w WP,jeden był w Sztutowie i nie był tam strażnikiem. Patrząc na moją rodzinę mogę stwierdzić, że można być dobrym Polakiem mimo dziadka, a nawet ojca w Wermachcie. Jakkolwiek ciężko to niektórym zrozumieć.
Jeśli o JKM to jest raczej zwolennikiem rządów PIS-u, choc oczywiście przede wszystkim UPR :)
Ja natomiast po przeczytaniu textu Pana Vinci odniosłem zupełnie inne wrażenie niz twórca recenzji.Tak,zgadzam się troche z Jackassa akcji jest.Przypadkiem w liście tematów natknąłem sie na jednego ze znanych mi użytkowników i zamiast pisania postu dam wam link do jego przemysleń,bo gościu miał takie same odczucia jak ja.Natomiast widzicie do ilu przemyśleń skłania ten "głupi" film?
http://www.filmweb.pl/topic/532315/Ten+film+jest+jak+kube%C5%82+moczu+wylany+na+ twarz.html
Ja pie****ele.Zupełnie przypadkiem natknąłem sie na dzisiejszy numer Przekroju.I zupełnie przypadkiem pojawił się tam artykuł o Boracie na 5 stron.Tytuł artykułu Saha Baron Cohen Prowokator.Gdze piszę sie o nim w samych superlatywach.Idźmy dalej oprócz tego,ze o Sahę biją sie wytwórnie o jego kolejny film,to dostał on angaż do nowego filmu Tima Burtona tego BURTONA będzie grał obok johnnego Deppa.
Tak jak wg was myśląc świat oszalał,a wszyscy już go biora bo popieraja kontrowersje.Żałosni jesteście....
Daruj sobie te inwektywy w stylu "żałośni jesteście". Chcesz sobie poprawić samopoczucie, to kup sobie jakieś zwierzątko i się nad nim poznęcaj...
CZYTAM TE FORUM I MNIE GŁOWA BOLI. PYSKÓWKA TAKA PRAWIE JAK W SEJMIE.
NORMALNIE SOBIE ZAŚPIEWAM:
kazachstan is de gejtyst kantri in de łold, oll ader kantris ar ran baj litel gerls.
kazachstan is de namber łan eksporter of potasio.......
"Żałośni jesteście" - zaraz się pan popłacze. Uważa pan, że to co piszą w Przekroju jest święte i absolutnie prawdziwe? Szkoda.
Użytkowniku Weber, w trosce o Twoje zdrowie, radzę Ci abyś więcej nie czytał tego forum, bo nieustanne bóle głowy, zmarnują u potencjał jaki tkwi w tejże częsci Twojego ciała.
Użytkowniku Weber, w trosce o Twoje zdrowie, radzę Ci abyś więcej nie czytał tego forum, bo nieustanne bóle głowy, zmarnują u potencjał jaki tkwi w tejże częsci Twojego ciała.
A swoją drogą to nie rozumiem, dlaczego mam zmieniąc zdanie na temat filmu, ponieważ w "Przekroju" (czytam co tydzień od wielu lat i bardzo szanuję tą gazetę) napisano o Sachy Cohenie entuzjastyczny artykuł.Byłem w kinie, film mi się średnio podobał i nie mam zamiaru zmieniać zdania tylko dlatego, że jakiś dziennikarz uznał je za arcydzieło, bo jego argumenty bledną przy moich subiektywnych zastrzeżeniach do "Borata...". To dobrze świadczy o filmie kiedy są o nim skrajne opinie. Filmy przez wszystkich wychwalane wydają się podejrzane...
Prowakacja z lubością uprawiana przez Sachę Cohena i jego Borata jest jedną z technik manipulacji o czym również trzeba pamiętać.
Szkoda tylko Panie Kuba Rozróba,ze ja to wszystko co ty mówisz wiem.I mam o tym świadomość.A szkoda w tym sensie,że dopiero teraz o tym mówisz i że wogóle mówisz tak oczywiste rzeczy bez których mogłoby sie obejść...
Ja natomiast czekam na film Burtona (tytuł Sweeney Todd)bo trio aktorskie Depp-Helena Bohnam Carter-Saha Baron Cohen już kaze mi kupic bilet do kina,no,ale cóż to przecież czysta manipulacja...jak ja to lubię....
Bo według was na przykładzie mówiac- istnieje taka gra gdzie granie jest dodatkiem,a chodzi bardziej o oglądanie pań w bikini, typowy wyciagacz kasy dla tych co chcą ogladać panienki.To idąc waszym tokiem rozumowania macie za złe autorom ,że kuszą najdzikszymi instynktami ludzkimi tylko po to by zbić kasę przez płeć piekną,a już za złe nie macie tym którzy sie na to nabierają,ale zrozumcie iz są tacy ludzie,którzy maja świadomosc tego co kupują.A trwórcy gry też ludzie niech sobie zarobią...przecież ten film to wielka prowokacja...
Ten film jest jak ci ludzie na filmwebie.Zakłądaja sobie prowokacje i tematy maja najwiecej odpowiedźi.Problem polega na tym,ze większość osób myśli,że autor jest naprawdę tak głupi i to jego prawdziwe podejście do filmu.Podczs gdy to prowokacja jest świetna,a ludzie sie na niej nie łapią i twórca osiaga zamierzony efekt .Rozwiazaniem tutaj jest na nią nieodpowiadanie lub odpowiedzenie prowokacją, tak,zeby temat spadł w dół i twórca nie osiagnął zamierzonego efektu.Ja jestem kolem,który nie wchodzi na te prowokacje lub gratuluje autorowi pomysłu i głupoty wchodzących,bo źle świadczy raczej o ludziach,którzy w to wierzą .Przykład Jasiu Śmietana.Przykład Borat...
Przykład:Jak widzisz większosć ludzi jest głupia i tego nie rozumie....
http://www.filmweb.pl/topic/507839/bES+s%C4%99SU.html
Oceny krytyków mówia same za siebie.Wiadomo iż to prowokacja i chociażby to jest orginalne.Bo powiedz mi jakie przesłanie jest w Jackassach?.Kwestią jest to czy ktoś lubi prowokacje...ale takie inteligentne na które ludzie się nie nabierają i biorą na serio,ale wiedzą iż twórca miał zamiar sprowokowania w głupi i bezczelny sposób do myślenia.
Ktoś w innym temacie stwierdza o samochodzie mających magnes na ogolone cipk. Oprócz tego,ze Borat w ten sposób pokazuje głupote sprzedawcy to jeszcze pokazuje jak za wszelką cene sprzedawca będzie go słuchał by sprzedać samochód i pokazuje pogoń za kasą.Swoja drogą człowiek ten (sprzedawca) potem pójdzie do domu i będzie opowiadał żonie jakiego miał poje.anego klienta.Chory świat normalnie.Ten film pokazał,że pod pozorem głupoty nakręca sie głupotę.Problem w tym iż Borat naprawdę bardzo pokazywał iz prowokuje i nikt sie nie kapnął...Każdy powie iż to manipulacja i sporo filmu jest wyciete bo nie obnażyło Amerykanów,ale co to zmienia amerykanin symbolizuje swój kraj.A na argument,ze i w Polsce sie by wielu takich znalazło ,przytakne i odpowiem:
-i co z tego, my nie Ameryka takich głupot sie u nas nie kręci,aczkolwiek w czasach gdzie i w Polsce zaczyna sie konsumpcjonizm i pogoń za kasą to takie produkcje będą.Wypiera sie z nas emocje. W końcu lepiej mieć trzy samochody,bo dwa beda na zapas....
Ziomuś, bez obrazy ale długa droga przed tobą, oj długa, Powodzenia w każdym razie. Dalsze dyskusje na temat filmu uważam bezsensowne, niech się inni produkują :)
Jasne Negative,bo jak sie nie ma argumentów to już sie nie odpowiada.....Ciesze sie,ze taka osoba jak ty mówi,ze przede mną długa droga?Schleba mi to.
PS.Czemu tu jeszcze jesteś i to czytasz?Przecież dyskusja skończona Negative....
Wejdżcie sobie na forum Negative.Ale prawicowa jedza...No kurde normalnie obejrzyjcie sobie gadke na jej forum...najlepsze jest "lewactwo"...
Pomimo tego iż widze na waszym forum niechęc do filmu "Brocheback Mo..." to nie rozumiem w jakich kategoriach gnoicie ten film.Oprócz tego,ze film ma świetna muzykę,reżyserie i aktorstwo to traktuje o pedałach i juz w waszym przeświadczeniu jest zły.Trzeba być kimś słabym psychicznie by pójść do kina i bać się,ze cos sie odmieni.Ja oglądałem film i jakoś bieguny mi sie nie odmieniły.Produkcja ta ma zadatki na oscarową.Traktuje o podobnym problemie jak rasizm aczkolwiek bardziej kontrowersyjnym.Oprócz tego,ze tematyka nie przypadła mi do gustu i w jednej scenie mnie zniesmaczył jest typową produkcja na oscara i chociażby za to powinien dostać...a nie znowu o rasiźmie.W końcu tam oscary daja za tematykę.
PS.Moje poglądy są prawicowo-lewicowe.Bądź inaczej centroprawicowe aczkolwiek to nie prszeszkadza mi gnosić filmu za tematykę.Zreszta co sie spodziewać po fanach Underworld....
Oprócz tego definiujecie siebie (niektórzy),ze jesteście homofobami.Trzeba jednakze wiedzieć co to słowo oznacza."Jest to gość który nie lubi geji,a sam ma takie same skłonności lecz sie ich wstydzi".Brawo geje....
Po pierwsze, wbij sobie do łebka, że nie jestem kobietą, a po drogie dałem ci możliwość kulturalnego zakończenia dyskusji, radze skorzystać.
Pomimo tego iż chcę to zakończyć kulturalnie.To zaitrygował mnie tekst "radzę skorzystać".Bo co?
Bo zaczna się od ciebie bluzgi?Nie rozumiem, poruszyłem ważną kwestie.Mianowicie na twoim forum zobaczyłem opinie przez które na takie filmy jak Borat nie pozwalają patrzeć obiektywnie bo przeszkadzaja poglady.A zresztą jak mnie zbluzgasz ,to będzie świadczyło coś o tobie.Też pragne zakończyć dyskusję kulturalnie.Peace...
Racja na tym zakończmy.W końcu jak Jezusek zostanie królem to będzie git.Napradę przy tym Borat wymięka...
ja chcę dodać tylko tyle, że zupełnie nie rozumiem komentarzy mówiących o tym jakim to głębokim filmem jest "Borat". Owszem, Cohen wyśmiewa amerykanów, ale to wszystko. Gdzież ta głębia, toż to na pierwszy rzut oka widać.
Głębia nie polega na stopniu zakamuflowania przekazu, tylko na jego głębokości :)
Dla niektórych wieść, że Amerykanie to idioci, a żydzi są biedni i wszyscy ich krzywdzą jest niezwykłą wręcz analizą istoty bytu.
Do autora postu: Czytajac Twoj post bylem zazenowany Twoimi wypowiedziami. Czlowieku, ile Ty masz lat? Jakies gadki o ludziach inteligentnych i glupich. To kupa bzdur. Ja osobiscie film oceniam na 4/10. Ani on dobry, ani totalnie nudny. Ot taka komedyjka wysmiewajaca moim zdaniem wszystko a nie jak to okresliles Ameryke. Stary, co Ty mozesz wiedziec o polityce??? Nasluchales sie tych lewackich bzdur o tym jaka to niby Ameryka jest zla. Tak myslisz? To Ci przypomne tylko dzieki jakiemu krajowi wspolczesna zachodnia Europa czy Korea Płd prezentuje dzisiejszy poziom. Bez pieniazkow od Amerykanow pewnie znowu wywolaliby kolejna wyniszczajaca wojne. Nie moge juz sluchac tych bzdur o zlej Ameryce. W drugim najbogatszym kraju Europy, w Irlandii zapytajcie kogos tylko czy nie lubi Amerykanow? Dzieki wlasnie pieniazkom z Stanow ten kraj prezentuje tak wysoki poziom. Ludzie tacy jak Ty, na fali zachodnioeuropejskiej mody glosza te swoje glupoty nie znajac nawet historii. Radze przysiasc do nauki zamiast chodzic na wagary. Wtedy Twoje posty beda mialy sens. Pozdrawiam.
Tacy ludzie jak pan Zielony są ogłupieni przez telewizję i ogólnie media.Myślą, że jak zagłosują na PO to są zaraz inteligentami. Z zacietrzewieniem godnym lepszej sprawy krytykują obecny polski rząd jako dlatego, że na zachodzie "się z nas śmieją", bo tu jest Ciemnogród, homofobia, antysemityzm, ludzie chodzą do Kościoła, a "skrobanki" nie można wykonać zna życzenie. Straszne. To tzw. euroentuzjaści którzy są całkowicie przeciw Ameryce i wierzą każdemu tylko nie polski władzom. Jeśli ktoś napisze w gazecie, że Borat to dobry film to jest dobry i koniec! Kto twierdzi inaczej jest zacofanym faszystą. I wszystko to robią o zgrozo dla wolności słowa chociaż najchętniej pozamykali by Radio Maryja i Telewizję Trwam jako "gniazda nienawiści" chociaż sami nie słyszeli nigdy żadnej audycji, a wierzą np.takiemu TVN-owi na słowo. Lenin mówił o takich "pożyteczni idioci". Przykre to. I co to znaczy, ma się poglądy prawicowo-lewicowe? Jeśli chodzi o sejm to tak naprawdę prawicy tam nie ma.