PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427821}

Bracia Karamazow

Karamazovi
2008
7,6 11 tys. ocen
7,6 10 1 10713
7,3 11 krytyków
Bracia Karamazow
powrót do forum filmu Bracia Karamazow

Katowice, Kino Światowid, 5 luty - 20:15

ocenił(a) film na 8
dede

Film genialny, takie kino spotykane tylko w krajach slowianskich, mistycyzm, zniewolnie (duszy, umyslu), dylematy - w sumei wg Dostojewskiego.

Muzka - super !

Bylem na spotkaniu, zaskakujaca szczerosc i bezkompomisowosc rezysera.
Nie idzie z pradem popkultury.
Niestety tlumaczenie zenujace ;( pani tlumaczki nei bylo slychac, bala sie tlumu.

ocenił(a) film na 7
ajgor_april

Czescy aktorzy rewelacyjni! muzyka porywająca, a sam Zelenka urzekający zajebistym poczuciem humoru:D

p.s. ja również byłam w kinie Światowid-było warto;) a Pani tłumaczka no cóż, następnym razem będzie lepiej;)

użytkownik usunięty
antena_2

Za mną siedzieli ludzie, którzy czeski pojmowali dość dobrze i często to oni tłumaczyli lepiej (i przede wszystkim bardziej słyszalnie) niż pani tłumaczka.

A Zelenka super, fajne anegdoty zapodawał, fajny w dotyku i w ogóle cudnie. Światowid się postarał :)

ajgor_april

A ja dobrze słyszałem panią tłumaczkę, być może dlatego, że siedziałem w trzecim rzędzie ;)

Impreza bardzo udana, szczególnie spotkanie z Zelenką - sympatyczny i otwarty z niego człowiek :)

Adam_Do_

CZESC!!niestety nie udalo mi sie byc na tym spotkaniu,tlumaczylem kiedys dialogi do filmu Powers, krotki metraz Petra Zelenki,zainteresowanym przesle kopie za darmo i liste dialogowa,POZDRAWIAM

robal

aha,podaje kontakt bajsek@poczta.onet.pl

ocenił(a) film na 7
bajsek

ok;) to ja poproszę;) Może być ciekawe;)

anetka129@interia.pl

użytkownik usunięty
antena_2

Hmm, nie ukrywam, żem zainteresowana, ale jaki masz interes tym, żeby to każdemu człowiekowi wysyłać zamiast w internecie po prostu umieścić?

ocenił(a) film na 7
dede

niestety mnie do tej pory nic nie udostępnił;(

antena_2

dlaczego krytykujecie tłumaczkę? Trochę szacunku do czyjejś pracy, tym bardziej, jak nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka ona ciężka.

ocenił(a) film na 8
Binula

Witam

Wiem, że praca bardzo ciężka, siedziałem w 10 lub 11 rzędzie i nie słyszałem co Pani mówi pomimo mikrofonu - a Pana Zelenke słyszałem dobrze.
To nie krytyka tylko uwaga. Jeśli efekty ciężkiej pracy nie docierają do odbiorców można stwierdzić że praca jest bez sensu.