5,8 21 tys. ocen
5,8 10 1 21285
4,0 4 krytyków
Brick Mansions. Najlepszy z najlepszych
powrót do forum filmu Brick Mansions. Najlepszy z najlepszych

Witam, czy mógłby mi ktoś krótko opisać, czy warto iść na film, czy nie? Dodam, że oglądałem 13
Dzielnice.

+ jestem fanem Paula Walkera (nie po jego śmierci, ale od kilku lat) i chciałbym iść na ten film,
żeby mu złożyć "hołd". Wiem, może dziwnie brzmi, ale na prawdę to był wspaniały aktor.

Pozdrawiam i liczę na dobre i KULTURALNE wypowiedzi

ocenił(a) film na 6
truuuskawkowy

Film łączy w sobie w pewnym stopniu pierwszą i drugą część 13 Dzielnicy. Znając fabułę można się nudzić ale tak jak mówisz, że jesteś fanem Paula wtedy w hołdzie można jak najbardziej udać się do kina .

użytkownik usunięty
zientinhio

Bijatyka , strzelanina ?
Chodzi mi o to czy jest dużo scen walki ?

ocenił(a) film na 6
truuuskawkowy

Osobiście uważam, że warto. Dla samego faktu, że to już ostatnie jego filmy, które można będzie obejrzeć na dużym ekranie. Może nie jest to jakieś ambitne kino i w dodatku, z tego co piszą osoby, które oglądały 13 dzielnice, dokładna jej kopia, ale Paul bawił się przy produkcji tego filmu świetnie i zrobił to o czym marzył od kilku lat.

Pod tym linkiem filmik z Codym:
www . youtube.com/watch?v=lS5QSbkasFw

ocenił(a) film na 4
spoil

Odradzam.Marna kopia/klon 13 dzielnicy.Mimo iz bardzi lubilem i cenilem Paula to dziwie sie ,że zagral w tym filmie. Roznica miedzy tym "filmem" a 13 dzielnica?? AKcja niby rozgrywa sie w Detroit + flaga USA(tradycyjnie).
NIe mozna pozbyc sie wrazenia ,ze juz gdzies to widziales.
Mozesz wydac te 20 zl tylo jesli jestes w stanie zamknac umysl na te 1,5 h i zapomniec o 13D.W innym wypadku bedziesz żarliwie odradzam

bidu

Jeszcze się zastanowię, ale dzięki :)

ocenił(a) film na 7
truuuskawkowy

warto!!! Detroit jest trafione w tym filmie najlepsze możliwe miasto na tego typu film... jest tam mnóstwo wyludnionych dzielnic... ogromna przestępczość...i motyw ze skorumpowanym prezydentem Detroit ... ludzie którzy tak negatywnie nastawili sie na ten film chyba nie pojeli motywu DETROIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 4
mihle

WTF? Detroit Detroit. Bo co Detroit to juz ocena 7? Wg mnie lepszy klimat miała 13 dzielnica w Paryżu

ocenił(a) film na 7
Scofieldpl1

Paryż nie pasuje do tego klimatu...

truuuskawkowy

Jeżeli ktoś oglądał 13 Dzielnicę to jest to strata czasu. A jeżeli nie oglądał - to i tak lepiej obejrzeć oryginał. 13 Dzielnica miała klimat, urok, flow maskujące dziury scenariusza - Brick Mansions to pozbawiona polotu nieudolna kopia, w której te dziury widać jak na dłoni.

truuuskawkowy

I jak widziałeś już film? Polecasz?

MarceliusPK

Jeszcze nie byłem, aleee może w niedzielę się wybiorę i dam znać

ocenił(a) film na 8
truuuskawkowy

Uważam, że warto. Podoba mi się i szybka akcja i aktorzy oraz ich gra, w tym 2 baby/kobiety. Jestem zdziwiona niską średnią oceną.