PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10025288}

Bridget Jones: Szalejąc za facetem

Bridget Jones: Mad About the Boy
2025
6,6 19 tys. ocen
6,6 10 1 18983
5,8 33 krytyków
Bridget Jones: Szalejąc za facetem
powrót do forum filmu Bridget Jones: Szalejąc za facetem

Walentynkowy wieczór chciałam spędzić przy lekkim filmie. Bridget Jones miał być takim filmem. Jednak ta część bardzo mnie zaskoczyła - Bridget już tak nie bawi, jak wcześniej. Daje do myślenia i bardzo wzrusza. Bridget zachwyciła mnie jako mama. Nieidealna, z problemami, ale bardzo empatyczna i zaangażowana. Temat żałoby został pięknie pokazany. Nie znoszę, jak w filmach ktoś umiera, a 3 dni później jego rodzina żyje, jak gdyby nic się nie stało. Tutaj wspaniale została pokazana pamięć o mężu i ojcu.

karolcawa

Na podstawie fatalnej książki, która mialam pecha przeczytac, powstał niezły, a momentami mądry film. Mam tylko jedno zastrzezenie: nie wyobrażam sobie, by Marc Darcy, człowiek, który składał bokserki w kosteczkę, mógł zyc w takim bałaganie, jak pokazano dom Bridget.

ocenił(a) film na 4
e_wok

Świetna obserwacja! Też się zastanawiałam jakim cudem to mogło być ich wspólnie mieszkanie. Rozumiem, że to był wspólny ich dom, ale nie wyobrażam sobie, żeby Mark Darcy mieszkał w takim domu. Z taką kuchnią. Już nawet nie brud, ale o styl chodzi. I czemu jak wychodzili z domu to szli po schodach na górę?! O.o Jakby mieszkali w piwnicy xD. A na jednym ujęciu nawet byly drzwi wejściowe na równi z oknem przez które widać Bridgitte piszącą list do Marka.

e_wok

Moim zdaniem ten dom pięknie pokazywał to jak ona sobie nie radziła i nie wiemy jak było wcześniej, dzieci bardzo dużo zmieniają i myślę, że nawet Darcy nie miałby absolutnego porządku przy dwójce :)