PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=532614}

Brud

Filth
2013
7,2 48 tys. ocen
7,2 10 1 47959
6,1 34 krytyków
Brud
powrót do forum filmu Brud

Jest to komedia sensacyjna z nietypowym przedstawieniem calej historii, dzieki czemu obraz wybyja sie z kanonu gatunku i na pewno zapada w pamieci. Gra aktorska stoi na dobrym poziomie, ogolnie film jest wciagajacy, a sposob przedstawienia fabuly jest troszke podobny do "naszej" Drogówki - jak juz to ktos wczesniej zauwazyl. Ogolnie polecam, lecz nie jest to jednak jakas szczegolna produkcja, zaslugujaca na same pochwaly.... 6.5/10

ocenił(a) film na 8
Bambim

To dramat a nie komedia sensacyjna..

ocenił(a) film na 6
danteusz

jak dla mnie pierwsza czesc to komedia (taka typowo angielska - sarkazm, ironia), a reszta to kryminał, sensacja - jak kto woli.... oczywiscie bohater mial problemypsychiczne przez co mozna to rowniez podciagnac pod dramat, jednak jak dla mnie te dwa pierwsze gatunki sa wiodace

Bambim

Tak, stanowczo pierwsza część to komedia. Trochę sarkastyczna, czasem lekka, czasem ciężka, jednakowoż więcej bawi niż zastanawia. Dopiero w trakcie następuje przełom i komedia zamienia się w dramat. Bardzo ciężki i chwilami potężnie zagmatwany.
Początek jest podobny do "Drogówki", może nie aż tak brutalny, ale nadal z deczka niesmaczny.
Ten podział na pierwszą, lżejszą, część i drugą, cięższą, jest według mnie potężnym atutem filmu. Czyni go to oryginalnym. :)