PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=643852}

Bunt FM

Radio Rebel
2012
6,1 9,3 tys. ocen
6,1 10 1 9250
Bunt FM
powrót do forum filmu Bunt FM

podobieństwo

ocenił(a) film na 6

witam wszystkich!
Wiem, że ten film oparty jest na jakiejś powieści, ale widziałam film o bardzo podobnym schemacie. Tylko, że tam gościu miał radio i nie było to taką typowa komedia bo w tym filie o którym piszę doszło do tragedii i dlatego chcieli złapać gościa, który gada przez to radio.
Moze znacie ten film?

Klaudia192

Czy chodzi Ci o ten film?
Więcej czadu (1990) / Pump Up the Volume

Opisy filmu
Mark, uczeń liceum, prowadzi piracką radiostację. Jego audycje wprawiają w stan ekstazy kolegów i koleżanki. Jednakże ten cięty, ironiczny, sardoniczny, liryczny i obsceniczny D.J. na "żywo" jest rozpaczliwie nieśmiały - w szkole chodzi przygarbiony, z wbitym w ziemię wzrokiem, w okularach na nosie. Jego programy to coś w rodzaju prywatnego notatnika, z rozważaniami, rozmowami ze sobą, z błazenadą i oczywiście z muzyką. Z czasem Mark zaczyna dostawać od swoich słuchaczy listy, odpowiada na nie, wdaje się w ich osobiste przeżycia i problemy, staje się anonimowym i podziemnym ośrodkiem szkolnego życia.

ocenił(a) film na 6
kaachaaxd

Tak! Wielkie dzięki! Kurcze, ale się naszukałam tego filmu. Od razu jak widziałam zwiastun Bunt FM to wydawało mi się, że jest strasznie podobna fabuła do Wiecej czadu, tyle tylko, że wtedy nie wiedziałam jeszcze jaki to tyuł. Teraz wiem i wielkie dzieki.