Buntownik z wyboru

Good Will Hunting
1997
8,1 307 tys. ocen
8,1 10 1 306994
7,6 61 krytyków
Buntownik z wyboru
powrót do forum filmu Buntownik z wyboru

Jest to jedyny film, ktory mi tak zajebiscie namacil w glowie, ze patrzac na pana willa, pomyslalem sobie, ze mam problem tak jak on i potrzebuje lekarza. Zmeinil sie po paru rozmowach z lekarzem?? To jest niemozliwe, zeby sie osoba zmienila po paru gadkach i nagle wyjechala do dziewczyny i przyjela prace, gdy przez cale zycie byla wycofana ze spoleczenstwa. Zalozmy, ze will pojedzie do dziewczyny, on sie tak naprawde nie zmienil, nadal jest wycofany ze spoleczenstwa, bo taka jest jego cecha charakteru.
Ja przez ten films obie zaczalem wmawiac, ze nie podbijam do kobiet ktore mi sie podobaja bo nie mialem ojca, i ze psyhcolog to zmieni i ze cos ze mna jest nie tak, i ze jak pojde do psychologa to zaczne do kobiet podbijac. No stek bzdur ten film, i jeszcze oscar za scenariusz... Widac kazdy moze oscara dostac.

Ale robin williams fajnie zagral, zajebista ta scena, jak gadal willowi w parku: Ale nigdy nie przezyles tego, nie wiesz co to znaczy obudzic sie szczesliwym obok kobiety blablabla

ocenił(a) film na 10
Inspire_99

1. Każdy człowiek jest inny i psycholog (Williams) poruszył czuły punkt Will'a. Spowodował, że w końcu po kilku rozmowach Will pękł i przestał udawać, że jest twardym mężczyzną, na którego przeszłość nie ma wpływu.
Nawet jeśli po kliku rozmowach z psychologiem, nie mógłby się zmienić, to przecież nie było deklaracji, że film oparty jest na faktach, więc autorzy scenariusza, postanowili, że główny bohater się zmieni, bo takie rzeczy się zdarzają.
2. Will nie był "wycofany ze społeczeństwa", tylko był "buntownikiem", który lubił knajpy i dobrą zabawę. Gdy się zmienił, to dlaczego nie mógł zacząć pracę i znaleźć dziewczyny? Nie ma takiej cechy jak wycofany ze społeczeństwa.
3. Chyba oglądałeś inny film, ponieważ Will poderwał tą dziewczynę zanim zaczął uczęszczać do psychologa. A rozmowy u psychologa miały zmienić jego arogancję i agresję, a nie jak się podrywa kobiety. Will miał ojca, tylko był pijakiem i znęcał się nad swoją rodziną, skąd wzięły się jego agresja i arogancja.
4. To, że ,,nie podbijasz do kobiet, bo nie miałeś ojca", nie ma nic wspólnego z tym filmem. Chyba rzeczywiście coś jest z tobą nie tak i może masz rację, że powinieneś odwiedzić psychologa. :D

ocenił(a) film na 10
Inspire_99

On sie nie zmienil, byl dokladnie ta sama osoba na koncu filmu ktora byl na poczatku, przez wiekszosc filmu udawal kogos kim nie byl. Poza tym pomyliles pare watkow wiec zakladam ze ogladales film jednym okiem.

Inspire_99

Od tego są ci lekarze właśnie ;)