Buntownik z wyboru

Good Will Hunting
1997
8,1 307 tys. ocen
8,1 10 1 306994
7,6 61 krytyków
Buntownik z wyboru
powrót do forum filmu Buntownik z wyboru

Mam taką myśl czy czasami nie zatracamy się w mało realnych filmach typu avatar, w których przesycenie efektami i mierną fabułą nie dostrzegając wielkości w czymś zwykłym i może za bardzo skromnym by szanować to w tych pędzących za szybko beznadziejnych czasach..........w których się liczy tylko many......Najlepszy film jaki widziałem i lepszego chyba nie zobaczę............

ocenił(a) film na 9
janosick

Powiem szczerze teraz już takich filmów się nie kręci i aż mnie żal ściska jak widzę co to się wyrabia w kinach- liczy się tylko i wyłącznie zysk.Strzelające roboty w 2764 roku podczas zagłady Ziemii na napędzie ponadgwiezdnym, próbują zniszczyć jeden z księżyców Saturna i tylko Jessica Alba z gołym tyłkiem może nas uratować- ot to ci jest dopiero historia :/

P.S Oczywiście popieram Cię w 100%

ocenił(a) film na 10
janosick

zgadzam się ...film jest genialny.Ma coś czego nie poczułam w innych produkcjach.Nie potrzeba milionów dolarów na efekty żeby zrobić wrażenie i wryć się w pamięć.

marcalina

Dokładnie. Ten film to prosta historia, a mimo to pamięta sięgo na długo. ZEro banału, brak łopatologicznego morału, świetna gra młodych aktorów i przede wszystkim koeljna wielka rola Williamsa. Zdecydowanie "Buntownik z wyboru' został skrzywdzony na rozdaniu Oscarów. Z drugiej jednak strony, może to i lepiej, bo Akademia przeważnie nagradza filmy efektowne a nie wartościowe. Przynajmniej ostatnio.

ocenił(a) film na 10
janosick

Co prawda to prawda... Film bezapelacyjnie świetny... Chyba się nie doczekamy takiego filmu w dzisiejszych czasach...

ocenił(a) film na 9
janosick

To jeden z trzech moich ulubionych filmów, niektóre teksty są naprawdę zabawne, historia prosta ale bardzo mądra. Aż trudno uwierzyć że scenariusz napisali Damon i Affleck.

janosick

A ja się nie zgodzę.
Film niestety jest bardzo schematyczny, już po pierwszych kilku minutach można przewidzieć, co będzie dalej. W niektórych momentach wręcz razi patetycznością, czego osobiście bardzo nie lubię. Za co ten Oscar?
Nie uważam jednak projekcji za czas stracony. B. dobre kreacje aktorskie (choć dobroduszny Williams...), naprawdę fantastyczna muzyka i łatwa (choć zbyt słodka) w odbiorze historia bronią ten film. 7/10