Buntownik z wyboru

Good Will Hunting
1997
8,1 307 tys. ocen
8,1 10 1 306994
7,6 61 krytyków
Buntownik z wyboru
powrót do forum filmu Buntownik z wyboru

Film jest mądry i opowiada o bardzo ciekawym, choć niewątpliwie trudnym człowieku. Chłopak z
traumatycznymi przeżyciami z dzieciństwa, bez ideałów, nieszanujący ludzi i włóczący się po barach
w niezbyt wyszukanym towarzystwie, a jednak - inteligentny, bystry, oczytany. W trakcie filmu zaszła
wewnątrz niego duża przemiana, ale...zakończenie trochę mnie nie satysfakcjonuje.
William Hunting pod koniec wyjeżdża do Kalifornii, aby "zająć się pewną kobietą" - domyślam się, że
mowa tu o Skylar. Brakowało mi sceny, w której między nimi doszłoby do ponownego spotkania.
Szkoda mi dziewczyny; jest ładna, mądra i naprawdę chciała pomóc głównemu bohaterowi.
Interesują mnie jej dalsze losy; w filmie pokazana jest tylko przez chwilkę, a sądzę, że można by
uczynić ją postacią niemniej ważną od Williama.

ocenił(a) film na 9
LadyBajadera

Moim zdaniem, a jak wiadomo każdy ma do niego prawo i nie zawsze trzeba się z nim zgadzać, film wiele by stracił na "zamknięciu" go, szczególnie w taki sposób. W moich oczach nabrałby charakteru taniej hollywoodzkiej produkcji, która zawsze kończy się happy endem. Dzięki temu, że twórcy pozostawili nam furtkę, możemy się jedynie domyślać co ze swoim życiem począł odmieniony Will.