Mam wielką prośbę do jakiegoś miłosiernego użytkownika. Mógłbyś streścić mi zakończenie? bardzo proszę!! Obejrzałam film do momenty kiedy podczas kłótni Seana Maguirea z profesor Geraldem Lambeau do pokoju wszedł Will.
Z góry dziekuje.
Will idzie do kolejnego pracodawcy na rozmowę, a w 21 urodziny kończy terapię z Sean'em, ponadto dostaje od kumpli samochód.
Sean wyjeżdza w podróż po świecie (chiny indie) i gdy sie pakuje, do jego gabinetu wchodzi Gerald i idą razem na drinka.
Will, podjeżdza "nowym" wozem pod dom Sean;a i widzi go w oknie, jednak nie wchodzi tylko zostawia w skrzynce na listy kartke. Psychiatra słysząc odgłos silnika wychodzi na zewnątrz i czyta list: "przeproś od mnie profesora, lecz nie mogę objąć tego stanowiska, bo musze sie zając pewną dziewczyną" (coś w ten deseń). Sean z uśmiechem mówi, że "skubany wziął jego tekst" i wraca do mieszkania się pakować.
Chuckie z chlopakami podjeżdża pod dom Willa, trąbi lecz nikt nie wychodzi. Idzie do drzwi, puka - nic. Gdy zagląda w okno widzi puste mieszkanie - z uśmiechem na ustach idzie do chłopaków i odjeżdzają.
Wcześniej jest kulminacyjna scena gdy po 'poważnej' rozmowie Will wreszcie pęka i płacze w ramionach obejmującego go Seana. Obaj dziękują sobie wzajemnie za to co dla siebie zrobili. To jest przełom po którym Will podejmuje pracę na wysokim stanowisku, lecz przed tym jedzie też do Kalifornii spotkać się z tą dziewczyną. A Sean i ten profesorek też się pogodzili i umówili na spotkanie podczas następnego zjazdu absolwentów.
Pozdrawiam ;>
Dzięki po raz drugi...
Ten moment kiedy Will się rozkleił jeszcze widziałam (w przebłyskach świadomości) byłam tak wykończona, że po prostu przysnełam w fotelu na kilka minut...ale wstyd, na tak dobrym filmie...