PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32365}

Był sobie chłopiec

About a Boy
2002
7,1 102 tys. ocen
7,1 10 1 102424
7,1 30 krytyków
Był sobie chłopiec
powrót do forum filmu Był sobie chłopiec

Książka

ocenił(a) film na 8

Kilka dobrych lat temu obejrzałem 'Był sobie chłopiec' i teraz - jakiś tydzień temu kiedy wpadła mi w ręce książka na podstawie, której film został zrobiony - pamiętałem tylko, że film mi się podobał, ale (na szczęście) żadnych szczegółów. Zabrałem się więc czym prędzej za czytanie i... słuchajcie - książka ta jest wyjechana w kosmos! Jest po prostu powalająca! Nie spotkałem jeszcze nigdy wcześniej w żadnej książce tak pięknie się przeplatającego świetnego humoru z tematami baaardzo poważnymi. Teraz po przeczytaniu książki zabieram się oczywiście za powtórne obejrzenie filmu. Jasne, że zdaję sobie sprawę, że mogę się zawieść, ale na pewno będzie to interesujące przeżycie. Przeczytajcie książkę - bardzo warto:)

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
axl76

a kto ją napisał?

ocenił(a) film na 10
Male_Wredne_Mi

a sorry juz mam. Nick Hornby. no musze przyznać ze recenzje to ty potrafisz niezłe pisać ;] jutro jadę do księgarni :D

ocenił(a) film na 8
Male_Wredne_Mi

Ooo dzięki:)

Cieszę się, że Cię 'zainspirowałem" do zabrania się za tą książkę. Ciekaw jest Twoich opinii po przeczytaniu... A narazie miłej lektury i pozdrawiam!

axl76

hmm czytałam tą książkę w zeszłym miesiącu i przyznam, że jakoś szczególnie do mnie nie dotarła. Nie wiem może mam złe poczucie humoru czy sama juz nie wiem co ale ani razu przy tej lekturze się nie uśmiechnęłam nawet. co nie znaczy oczywiście, ze innym się nie spodoba ;)

ocenił(a) film na 10
axl76

Myślę że nie zawiedziesz się na filmie. Świetnie obsadzone role (Hugh idealnie pasuje do swojej roli) i bardzo dobra gra wszystkich aktorów.

Arek_Sosnowiec

A jakie są różnice między książką, a filmem.? Bo szczerze mówiać film
oglądałam dawno temu, a książkę przeczytałam wczoraj i właśnie nie
bardzo pamiętam. W filmie bodajże on cały czas oszukiwał Rachel.?

axl76

ja filmu jeszcze nie widziałam. czytałam książkę w zeszłe wakacje. była ona wesoła, lekka i przyjemna. szybko się czytało. to doskonała pozycja dla osób, które chcą się na chwilę oderwać od codziennych spraw. polecam! a film dzisiaj postaram się obejrzeć. :)

ocenił(a) film na 9
axl76

No a ja w odwrotnej kolejności do Ciebie, czyli po obejrzeniu filmu - mam zamiar przeczytać książkę.. mam nadzieję, ze dostanę ją w empiku ;) pozdrowionka