PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=852533}

Córka

The Lost Daughter
2021
7,1 25 tys. ocen
7,1 10 1 25170
7,5 64 krytyków
Córka
powrót do forum filmu Córka

Ja to wszystko rozumiem film "trudny" , psychologiczny o macierzyństwie o błędach matki i jak trudno wychowywać dzieci robiąc jednocześnie karierę zawodową. Ale jedno nie daje mi spokoju , dlaczego Leda ukradła lalkę ?. Jej tłumaczenie nie wiem dlaczego to zrobiłam, nie mam instynktu macierzyńskiego. OK może coś w tym jest w końcu zniszczyła kiedyś lalkę swojemu dziecku. Ale dlaczego przyznała się Ninie do kradzieży , przecież wiedziała że poszukiwanie lalki stało się wręcz obsesją całej rodziny. Mogła powiedzieć że morze wyrzuciło lalkę na innej plaży i tam ją znalazła. A tak zrobił się dramat , sympatie odwróciły się o 180 stopni a głupia pacynka urosła do roli pierwszoplanowej.

ocenił(a) film na 7
neron4

Nie wiem, dlaczego odpowiedziała 'nie wiem':) Ale zwróć uwagę, że zadbała o tą lalkę, umyła, oczyściła - dogłębnie, przebrała, nie spodobało jej się, że dziewczynka gryzła lalkę, nie podobało jej się i w przeszłości, gdy jej córka zniszczyła jej lalkę. I chyba po prostu lubi lalki :) A dlaczego nie zmyśliła jakiejś historii - chyba nie lubi kłamać, woli uniknąć rozmowy na niewygodne tematy, odpowiedzieć, że nie wie... Nie spodziewała się też na pewno takiej agresywnej reakcji od zagubionej kobiety, która dopiero co ją podziwiała. W filmie pokazała też, że jest w niej coś silniejszego niż strach, co kieruje jej działaniami, jakiś instynkt.