Całkowite zaćmienie

Total Eclipse
1995
7,2 30 tys. ocen
7,2 10 1 29557
6,9 29 krytyków
Całkowite zaćmienie
powrót do forum filmu Całkowite zaćmienie

O boże byłam zdegustowana !!!!!!!!!!! Przecież ten Leonardo i ten drugi to oni uprawiali sex w tym filmie (szok) fuuuja jak ja bym była aktorka to choćby mi zapłacili nie wiem ile to z dziewczyna bym sie nie przespała !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O nie luidzie ja mam swoją godność !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

ocenił(a) film na 9
Kosmiczna_lasencja

no dawno mnie tak żaden komentarz nie zwalił z nóg........................... .............................. .....

ocenił(a) film na 9
Kosmiczna_lasencja

Piękny przykład intelektualno-estetycznego ograniczenia… szkoda, że tylko to w całym filmie przykuło twoją uwagę

ocenił(a) film na 10
Martinezzz

piękny komentarz, naprawdę...
popłakałam się ;)...

napisz coś jeszcze, bo chciałabym się trochę dłużej pośmiać...

pozdro...
agresywna :)

Kosmiczna_lasencja

Jak to w szkole oglądałam to też sporo ludzi było zdegustowanych XD I ktoś zauważył: "Jakby to jeszcze był ładny chłopak z ładnym chłopakiem to jeszcze, a tu DICaprio z takim oblechem" XD Mnie tam specjalnie nie przeszkadzało, co oni wyprawiali w tym filmie, bo w końcu nie robili tego naprawdę... Powtórzę ci jeszcze raz, lasencjo: oni nie czynili tego w rzeczywistości...

ocenił(a) film na 8
Gladka

Popieram niezadowolenie natury estetycznej. Partner DiCaprio absolutnie nie nadawał się do scen rozbieranych, ani homo, ani hetero.

ocenił(a) film na 8
TangoAndWaltz

Niezależnie od kwestii ideologicznych.

ocenił(a) film na 6
Kosmiczna_lasencja

heheheehhe dawno sie tak nie usmialam ;p

Kosmiczna_lasencja

Dlatego nie jesteś aktorką, widż z ciebie też marny - AMEBA

gkornas

Jaka AMEBA ??? (tylko nie pisz mi że to jest pierwotniak poruszający sie za pomoca nibynóżek bo to wiem!!!) ale co to wszystko ma współnego z konteksetam zdania, w którym skreślasz mnie jako widza- skądinąd skreślasz całkowicie bezopostawnie bo każdy ma prawo do własnego zdania i wyrażania tegoż zdania na forum - bo od tego ono przecież jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Kosmiczna_lasencja

hehe, ale jaja.
a ja myslalam, ze jak ludzie sie biora za taki film to przynajmniej jakis tam poziom reprezentuja...
Uh, swiat jest jednak pelen niespodzianek i niezbadanych zjawisk.

ocenił(a) film na 8
lilitu

czytając te komentarze widzę, ze neostrada rozszerzyła swoją ofertę sprzedaży...

Kosmiczna_lasencja

zastanawiające jest to, że osoba, która mówi o godności figuruje jako "lasencja". poza tym: jak inaczej pokazać prawdę? najwierniejsza jest ona wtedy, gdy szkouje i jest pokazana w sposób, jak by nie było, PRAWDZIWY, często zaś dosadny.

użytkownik usunięty
Kosmiczna_lasencja

i tylko to przykuło twoją uwagę w tym filmie???:/

brak słów na tego posta...powiem ci jedno: mądrością to ty nie grzeszysz,Napewno!!!

Mówisz do niego tak, jakbyś ty grzeszyła mądrością, a wszyscy inni byli idiotami. Pozwólcie, że zacytuję: "Przecież ten Leonardo i ten drugi to oni uprawiali sex w tym filmie (szok) fuuuja...". Faktycznie, wypowiedź godna osoby z wysokim poziomem intelektualnym. Denerwuje mnie, gdy niedojrzałe emocjonalnie dzieci siadają przed telewizorem (bądź w kinie) i oglądają taki film jak ten, ponieważ potem trzeba wysłuchiwać takich komentarzy jak ten, który napisała ta... hm... niemądra dziewczyna. Ja miałem 8 lat gdy ten film obejrzałem po raz pierwszy i wywarł on na mnie wielkie wrażenie. Jakoś się nie podniecałem, że główni bohaterowie są homoseksualistami...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Caligula

ło matko... Kobito, przecież aktor, dobry aktor gra CIAŁEM. To nie jest kwestia godności, ale UMIEJĘTNOŚCI AKTORSKICH, warsztatu. Aktor musi umieć zagrać nawet zsiadłe mleko, a co dopiero homoseksualiste.

A poza tym, to gratuluję podejścia do sprawy homoseksualizmu...
Ale całkiem przyjemnie się czyta komentarze na temat twojej wypowiedzi. Podtrzymuja mnie na duchu, daja wiarę w to, że naszę społeczeństwo jest jednak całkiem inteligentne...

pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
fantyna_2

Główna różnica między aktorem i synogarlicą jest taka, że synogarlica jest synogarlicą i niczym innym, a aktor zastanawia się, jak to by było być synogarlicą, ale jest człowiekiem i nie je na serio ziarna na podwieczorek. Jeśli aktor wpisze sobie 'synogarlica' w dowód osobisty, to coś jest nie tak.
Zgadzam się. Niezależnie od roli trzeba umieć oddzielić postać od człowieka.

ocenił(a) film na 8
TangoAndWaltz

Na pociechę jest też kilku aktorów homo, którzy podjęli udaną próbę zastanowienia się, jak to by było, gdyby czuło się miętę do dziewczyny. Derek Jacobi, zdeklarowany jednoznacznie w życiu, w 'Basilu' całuje całkiem energicznie służącą jako właściciel majątku. I przeprowadza z filmowym synem "męską' rozmowę o bieganiu za spódniczkami (nie spodniami). Bez chichotów i cudzysłowów.

ocenił(a) film na 9
Kosmiczna_lasencja

Nie miałam przyjemności oglądać tego filmu, widziałam jedynie fragmenty w Internecie... Mam wielką ochotę go obejrzeć, ale cóż, nie mogę nigdzie znaleźć, a mój wiek pozostawia sobie wiele do życzenia i nawet nie próbuję prosić rodziców o pomoc, staram się sama skądś wytrzasnąć.
Jak dla mnie nie ma w tym nic dziwnego.
Homoseksualista też człowiek i żyć musi. Co więcej- przecież to FILM. Osobiście uważam, że dobry aktor potrafi znaleźć się w każdej roli i ją dobrze zagrać. A swoją drogą- odegranie geja, zbliżeń homoseksualnych - myślę, że to naprawdę duże wyzwanie.
Oceniać nie będę, bo z filmu naprawdę niewiele widziałam. W każdym bądź razie mam nadzieję, że jeśli kiedyś uda mi się obejrzeć i się nie zawiodę.

ocenił(a) film na 10
moony_alex

Do moony_alex:
Ja film znalazłam na allegro :)
Dziś doszedł i za 52 minuty mam zamiar go w koncu obejrzeć:)

ocenił(a) film na 10
Kosmiczna_lasencja

Boże!!
Jak oni to przeżyli..!! :P <lol>

Kosmiczna_lasencja

Spokojnie, tak naprawdę sceny zbliżeń grały, specjalnie ucharakteryzowane, cyrkowe niedźwiedzie !

ocenił(a) film na 8
pantograf

:)) zabójczy strzał!

ocenił(a) film na 10
Kosmiczna_lasencja

Masz zero inteligencji tyle ci powiem!!!!!!!!

Aoi

jezu! alem się uśmiała!:) widzę że,jak jeden mąż, pozjadaliscie wszystkie rozumy:P mnie film nie zachwycił ale nie powiem czemu, nie chce paść ofiarą stada wygłodniałych wilków:) sorki za trochę "przypowieściowo-moralizatorski" ton ale nie mogłam się powstrzymać;)

ocenił(a) film na 8
Kosmiczna_lasencja

O NIEEE!! NAPRAWDEEEE!!! OOOOOCH TO STRASZNEEEE!!!

<lol2>
no kosmos XD

ocenił(a) film na 9
Kosmiczna_lasencja

Leonardo i ten drugi... To mnie trochę uraziło. "Ten drugi" pan David Thewlis miał do odegrania, moim zdaniem, trudniejszą rolę, a ty nazywasz go "ten drugi" xD
Poza tym to, że zagrali takie sceny, świadczy o tym, że aktor zagra wszystko i im jest ciężej tym lepiej. I nie wtrącaj tu godności, bo to całkiem inna sprawa. Tu się liczy profesjonalizm.
Tylko... Ja nie kryję, że w pewnych momentach zakrywałam oczy (w końcu tylko 16 lat mam! xD). Jednak nie najważniejsze było jak, tylko co i dlaczego.

Alovate

a ja się zgadzam! zamykałem oczy na "tych" scenach :-PP SĄ to ich najgorsze role jak dotąd.
a co do filmu to znośny. Jakie czasy tacy ludzie. Tym bardziej artyści. To taka męska lolitka z DiCaprio. Droczył sie ze starszym od siebie, ale nie potrafił bez niego życ...
nzośne...
pzdr.

Kosmiczna_lasencja

Hihi. Jeśli to prowokacja -to przezabawna. Jeśli jednak napisałaś to na poważnie -to żal mi Ciebie, kobieto.

ocenił(a) film na 7
Davus

za pół godziny obejrzę film na Ale Kino!
postaram się nie zamykać oczu :D

flamenkaa

ej ludzie... to była znakomita prowokacja ze strony lasencji.zresztą udana :) XD
zresztą po nicku można poznać kto to prowokator

Kosmiczna_lasencja

A co mieli uprawiać ziemię?:)) Po pierwsze to był tylko film, po drugie kosmiczna lasencjo jedynym filmem w jakim mogła byś zagrać to Misja na marsa. DOROŚNIJ!!!

Kosmiczna_lasencja

Niektórzy ludzie powinni nigdy nie odchodzić od Cartoon Network i Jetix'a.
Tak pomyślałam po przeczytaniu posta "lasencji". Wybacz, ale taka prawda. Co do filmu według mnie genialnie zagrane role.

ocenił(a) film na 8
Kosmiczna_lasencja

Droga lasencjo, godność to Ty sobie wymień na mózg.

ocenił(a) film na 10
Kosmiczna_lasencja

ten twój post nie wart jest nawet zdenerwowania się i jakiegokolwiek komentarza, żal mi tylko ciebie, bo osobiście uważam, że ten film jest świetny, a gra aktorska pokazuje, że aktorzy nie boją się wyzwań i zaszufladkowania, a skoro zapamiętałaś tylko ten wątek filmu to znaczy, że nie dorosłaś do pewnych spraw

ocenił(a) film na 10
Kosmiczna_lasencja

pomysl lepiej jakimi genialnymi aktorami sa odtworcy glownych rol...

Kosmiczna_lasencja

nie potrafię wyobrazić sobie ciebie, lasencjo w tamtej epoce ;D
Jakbyś nachlała się absyntu nie miałabyś nic przeciwko kobiecie w łóżku i twoja godność poszła by sobie w las! Wyobraź sobie, że jesteś wnuczką dekadentów ;d Ciekawe co twoi dziadkowie robili... ;D

o boze! sex! jak mozna uprawiac sex!? to straszne!!!! "fuuuja" dwa siusiaki na ekranie! aaaa!!!
XD no nie mogję XD

the_adventure

hehehe;)
Dobre. Nie no trzeba przyznać że to jedna z najśmieszniejszych prowokacji jakie widziałam na FW.

Kosmiczna_lasencja

ahaahahahhahaha, ojciec chrzestny Harryego Pottera i Leo xD

maggie_

"ojciec chrzestny Harryego Pottera"
Pomylił ci się z Oldmanem ;> David T. zagrał nauczyciela Harry'ego i jednego z przyjaciół jego ojca (chrzestnego też ;>)

Kosmiczna_lasencja

HA HA HA! No co TY? Naprawdę?! Ale się uśmiałem!!!!

Kosmiczna_lasencja

Ojeeej.. przepraszam Was wszystkich, że nie przeczytałam Waszych komentarzy, ale ze śmiechu już nie miałam sił. xdd
No po prostu poziom nieziemski.
Moja droga...
- po pierwsze oni tego naprawdę nie robili,
- po drugie: nie wiem, co jest takiego strasznego w seksie z dziewczyną, po trzecie: poziom wypowiedzi - doprawdy, wysoki;
- po trzecie: jeżeli rzeczywiście miałabyś swoją godność, to byś czegoś takiego nie napisała,
- po czwarte: po chol*erę dajesz tyle wykrzykników?,
- po piąte: co nas to obchodzi, czy masz swą godność czy jej nie masz, czy przespałabyś się z dziewczyną czy nie?
Gdybyś to jakoś... mądrze przedstawiła, to może i byśmy nawet z tobą chwilkę o tym pokonwersowali, a tak, to przykro, ale odstajesz.

:)

ocenił(a) film na 6
_Kumm

co do drugiego* - czyzbys dlatego miala 'yuri' w nazwie? ^^! no offence! ;)

enddi

jeśli chodzi Ci o to, że jestem lesbijką, to nie, nie jestem. jestem bi. xd i tak, między innymi właśnie dlatego, mam "yuri" w nazwie. ;) a co? ^^

ocenił(a) film na 8
użytkownik usunięty
Kosmiczna_lasencja

Wolę to zrobić z piękną kobietą,niż z facetem,który mi się nie podoba.Film super,ale oglądałam dwa razy,bo zasnęłam zmęczona po pracy.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Kosmiczna_lasencja

He he, tyle lat, a ten wpis bawi dalej w najlepsze :)