PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32204}
6,5 19 tys. ocen
6,5 10 1 18539
6,8 28 krytyków
Candyman
powrót do forum filmu Candyman

Strachy na lachy

ocenił(a) film na 1

Kiedy byłam w wieku podstawówkowym i obejrzałam ten film od razu poleciałam do łazienki i powiedziałam przed lustrem 5 razy "Candyman".

Chciałam sprawdzić czy biedny murzyn, który już na samym początku zaznacza, że jest tutaj po to by wylewać niewinną krew przyjdzie tym razem.

Ech.. nie trzeba być dorosłym, który z dystansem podchodzi do filmów grozy by powiedzieć, że film jest przewidywalny i niskich lotów.

Za dużo okrucieństwa i za dużo fantasy w tym całym gore.
Sami twórcy ocenili go jako produkcję klasy B.

ocenił(a) film na 7
Elif

Nie rozumiem twojego podejścia. To, że film należy do klasy B, nie znaczy, że jest słaby. Dużo produkcji jest kultowych z tej klasy.

"Ech.. nie trzeba być dorosłym, który z dystansem podchodzi do filmów grozy by powiedzieć, że film jest przewidywalny i niskich lotów."

Te zdanie zdziwiło mnie ogromnie, ponieważ krytycy dość pozytywnie oceniają "Candymana", jak i zwykli, dorośli fani horroru. Czy w tym zdaniu masz na myśli siebie jako jednostkę, czy dorosłych ogólnie? Bo jeśli to drugie, to dość ryzykowna opinia...

martns

Ja sie zgadzam z tym ze film był słaby.Mi wogóle nie przypadł do gustu,był tylko w miare krwawy i obrzydliwy,a wogóle nie straszny,jak dla mnie żaden z tego horror,niestety z przykroscią musze stwierdzic ze nie usiedziałem w fotelu do konca co zdarza mi sie niezwykle rzadko

ocenił(a) film na 4
_wojti_

Wiedziałem, że film uchodzi za klasykę horroru i dlatego usiadłem do seansu z dużymi nadziejami, ale obecnie jestem rozczarowany. CANDYMAN mnie nie zachwycił. W moim odczuciu to kiepski film. Sama legenda CANDYMANA jest dobra, gra i głos T. Todda rewelacyjne, zdjęcia dzielnicy także OK, ale jako całość film się nie broni. Nie był w stanie mnie przestraszyć, a zakończenie jest bzdurne. A ten murzyński chłopiec wrzucający hak do grobu V. Madsen to naprawdę wyglądało jak niepotrzebna wstawka komediowa.

ocenił(a) film na 8
_wojti_

Ale miał za to posępny klimat, który może przerazić, a mnie po prostu się podobał. Legenda, beznadziejna sytuacja na blokowisku i nieobliczalne zachowanie Candymana potęgowane jego pewnością siebie i spokojem z jakim działał.
Pierwsza wypowiedź coś mętna jest. :/