zamaist poczekać na premierę to kradną złodzieje te filmy od innych złodziei z internetu. a apropo nie każdy wszystk omusi miec więc jak kogoś nie stać na płyte dvd to niec sobie odpuści a nie kradnie i potem daje do zrozumienia ,,,aj nie mam kasy :-(. jak nie masz to sobie odpuśc złodzieju nie wszyskto musisz mieć tak samo z biletami mpk jak cie nie stać to na piechotę nie wszystko musisz mieć.
Ech Rodman, jesteś jak Don Kichot.
Walczysz dzielnie a sam jesteś ofiarą, bo źle oceniasz.
My nie kradniemy tak jakby ukraść ferrari, my tylko robimy wierną kopię :)
zaczerpnij powietrza
Hmm, jak rozumiem, ci którzy ściągają filmy z netu, bo ich to jara, nie krzyczeliby z oburzenia, gdyby im ktoś ukradł komputer czy laptop, skoro złodzieja jara kradzież komputera
rozumiem, że ci, którzy ściągają filmy z netu, bo nie chcą czekać miesiącami na polską premierę nie mieliby za złe, gdyby okradziono ich z najnowszego modelu komórki, bo przecież złodziej też mógł nie mieć cierpliwości oszczędzać pieniądze na telefon, skoro ten model jest już dostępny
rozumiem, że ci, którzy ściągają filmy z netu, bo uważają, że kino jest za drogie, nie wściekaliby się na złodzieja samochodu, tylko na producenta za to, że robi takie drogie modele
Siemanko Panie Ro(d)man ;)) oraz Pozostali Uczestnicy tej jakże konstruktywnej dyskusji ;) Jeśli chodzi o mnie to ściągam sobie filmy z necika i nie mam żadnych wyrzutów sumienia.Jeśli ktoś mnie za to potępia to jest już jego/jej problem.Nie zamieżam się tym przejmować ani tego tłumaczyć bo szkoda mojej energii i czasu na takie pierdoły.Rodman po części masz racje ale daj sobie na wstrzymanie.Zamień tą nienawiść do polskich czy zagranicznych "złodziei" na coś bardziej pozytywnego np.grę w kosza :) Albo zapisz sie do jakiejś partii lub sekty(buhahaha) może znajdziesz tam "ludzików" o podobnych poglądach na świat i coś razem zdziałacie.Co do Capote'a to jak dla mnie jest bardzo dobry a najbardziej podobała mi się kreacja aktorska Pana Hoffmana.Oczywiście ściągnąłem film z FTP :P Ale mam zamiar go sobie kupić na DVD ponieważ uwazam że ten film jest tego wart,czego nie moge powiedzieć o masie najróżniejszego CHŁAMU którego jest moim zdaniem ZA DUŻO i nie zamieżam za każdy jeden taki badziew płacić.POZDRO DLA WSZYSTKICH!
to nie ty decydujesz ile co kosztuje i masz się do tego przyzwyczajać ! ludzie czy wy myślicie że jesteście najważniejszi ? ze filmy produkuje się dla was ? tylko ? nie dla wielkich mas szarych mas @ drogie samochody i inne rzeczy są dla bogatych i nikt o was nie mysli ! nie możecie tego zrozumieć ??????? LUDZIE NIKT O WAS NIE MYŚLI ! UWAŻACIE ZE ŚWIAT KRĘCI SIĘWOKOŁ POLACZKOW I BĘDĄ WAM UDOGADZAĆ?? Zmieniejszać ceny itp ? grubo się mylicie bo jesteście szarą masą !
Powiedz mi "RODMAN" ile zapłaciłeś Dennisowi Rodmanowi za używanie jego imienia i wizerunku? Wiem, że to całkiem co innego co ściąganie filmów z neta, ale skoro jesteś taki uczciwy, i tak ci żal tych wszystkich twórców i producentów, bo ich okradamy, to powinieneś coś odpalić prawdziwemu Rodmanowi.
Nie czytalem wszystkich tutaj postow ale widze że autor głównego posta ma kompleks słabego łącza i próbuje to zamaskowac hehe , jak sie nie ma to sei nei ściaga , nie musisz wszystkiego mieć heheh hahaa pa
Odpuść sobie tę gadkę Rodman. Walka z piractwem, o którym mowisz to jak walka z wiatrakami. Jeszcze powstaja nowe filmy, wieć jak widać nadal sie to producentom opłaca. Odpusć sobie, naprawde szkoda twojej energii.
ty jestes szara masa, a twoj stary to pewnie sznowany prawnik :@ swoja droga chyba juz jest kingkong na dvd, kupiles?
Wiesz co, chyba powinieneś zgłosić się do psychoanalityka bo jak takie rzeczy wyprowadzają Cię z równowagi to w wieku 30 lat umrzesz na zawał serca albo znajdziesz się w wariatkowie.
Poza tym widzę, że chyba uważasz, że jak kogoś nazwiesz "Polaczkiem" to go obrazisz? No niestety tak nie jest...
mylisz sie, jak ktos kradnie komorke, to ktos jej juz nie ma... a z filmem jest inaczej... sciagam a. KOPIE FILMU (a nie sam film od rezysera czy producenta) b. nikt przy tym nie traci.
Rodman brak mi słów jakimi można by opisać twoją głupotę i flustrację. Poprostu zamilknij.
Nie dość Rodman, że jesteś potwornie infantylny, to jeszcze demonizujesz i to na ogromną skalę. Nie sądze, żeby argumenty, które teraz przedstawię trafiły do Twej mizernej łepetynki, ale choć spróbuję...
Otóż po pierwsze: nie porównuj ściągania filmów do kradzieży samochodów czy robieniu interesu na ludzkich organach!
po drugie: to Twoje wyrażenie: "nie wszystko musisz mieć" jest tak głupie i nie na miejscu, jak mało co na tych forach!!Wielu Polaków nie ma wszystkiego, a jeżeli ma ochotę na przeżycia estetyczne bądź zwykłą rozrywką, za pośrednictwem filmu, to dlaczego ma sobie nie ułatwić tego?
po trzecie: gadasz głupio i faktycznie prostactwo z Ciebie bije, a wiesz dlaczego?bo jesteś niekonsekwentny!!nie sposób zobaczyć wartościowych filmów, nie ściągając ich z netu, bo w polskich kinach nie uiścisz Bergmana, Tarkowskiego, Godarda, Teshigahara i wielu innych(kina prezentowały szczątkową filmografię tych twórców i to 20 lat temu!!). Wszystko z Ciebie wychodzi, gdybyś oglądał takie kino i był rzeczywistym kinomanem, nie gadał byś bzdur o kradzieży!!!
I jeszcze jedno mały człowieczku: nie ma nic za darmo! żeby ściągac filmy, płaci się grupą kasę za stałe łącze pajacyku! więc za ściąganie płacisz, wiesz???chyba, że Ty mądra głowo jesteś w stanie połączyć się z netem, nie płacąc za niego...co?Złodziejaszku?
drodzy ludzie ! do oglądania wartościowych filmów są np.niemieckie,francuskie,angie lskie programy !
a tak wogóle widzę że jest tak alkoholik nie wie że jest alkoholikiem więc złodziej też tego nie iwe. może to zabrzmi brutalnie ale w większości osób kradnie filmy zneta a by je sprzedawać. dobra ściągajcie sobie bergmana ale zrozumcie biednych ludzi 9 często bezrobotni są nieinteligentni i taka jest prawda ) nie interesują filmy bergmana tylko komóy kasa i wóda ! ! ! a ktoś napisał że ściągając film go nie kradnę bo to kopia ! tak ale nielegalnie zrobiona a to kradzież. a za łącze się płaci wiem ale nie reżyserowi filmu tylko np.tp sa!!!
zrozum to że niewymigasz się od tego żadne argumenty że płącisz za łącze nie usprawiedliwią kradzieży ! PS. skoro płącisz za łącze t oza to amo zapłać za film !!! pogrzało cię !! idź kup dvd a nie szukasz argumentów na kradzież ! nie ściągaj bergmana skoro go nie ma ! bo on żyję a np. Kurosawy idą pieniądze dla rodziny ! PS. ale ktoś dał argument że skoro reżyser nie żyje a pieniąze dostaje kot.ś inny t onie ma znaczenia ! ten ktoś kupił prawa uczciwie i chce kasy !!1
PS. Ktoś napisał że w polsce jest bezrobocie i to najważniejsze a nie piractwo , stek bzdur !! t oze bezrobocie to wiadomo ale to trudno zmniejszy ć bo polakom nie chce się przcować !!!! a tak wogóle to trzeba się zajmować wszystkimi problemami a nie jednym bo co nie ma bezrobocia a jest zero kultury , dziru w ulicacg !!! a wiecie dlaczego jest bezrobocie bo nuie płacicie za filmy dvd , vhs i pieniądze nie idą do ludzi i są biedni !!! hahahahahah ! i sklepy z dvd ubożeją ! tacy mądrzy ?
A i jeszcze jakaś idiotka z niepełnym podstawowoym wykształceniem pisze że on ogląda a nie kopiujme więc nic złego nie robi ! debilko samo sciągnięcie to kradzież ! czy wy tego nie rozumiecie ! ??? tak trudno wam pojąc że nie ma usprawideliwinie dla kradzieży i wasze głupie paplaniny t ożaden argument !!! a ja mam bergmana itp na dvd ( z USA I Wielkiej brytanii !!! ) .
A i jeszcze jedno najlpeiej zakrywać problem piractwa bezrobociem i złodzieje sa spokojni !!!!dlacze nie na miejesuc jest stwierdzenie że nie wwszystko wszyscy musza miec ? t onormlane ! czy jak zapragniesz Lamborghini to masz zaraz ???? a dlaczego nie porówynwaćkradzieży filmó do ludzi czy komóek ! kradzież to kradzież !!!!!! a i jeszcze jedno widzę że do was to niedociera ale taka jest prawda kradzieży niczym nie usprawiedliwia sie więc nie wypisujcie koeknych bzdur !!! a ja nie mam mp3 bo nie marnuje czsu tylko jak chce fajną płtę to kupuję uczciwie mp3 w internecie lub kupuje płyty ! a Windowsa XP mam oryginalnego ! w przeciwieństwie do was !
MOŻE ZAKOŃCZMY TEN TEMAT , JA NIE ZMIENIE ZDANIA I WY TEŻ ! WIĘC PO CO SIĘ KŁÓCIĆ ! NAJLEPIEJ O SBIE ZAPOMNIJMY !!!! Chicałem napisać krótki temat a teraz ? niec hce mi się włazić tu i oc chwile odpowiadac ! papapa
MOŻE ZAKOŃCZMY TEN TEMAT , JA NIE ZMIENIE ZDANIA I WY TEŻ ! WIĘC PO CO SIĘ KŁÓCIĆ ! NAJLEPIEJ O SBIE ZAPOMNIJMY !!!! Chicałem napisać krótki temat a teraz ? niec hce mi się włazić tu i oc chwile odpowiadac ! papapa
Rodman krótko i zwieźle, wg ciebie jestem złodziejem bo sciagne film z internetu OK
ale co cie to kurde obchodzi? co ty masz do tego? ja mam w tyle co ty o tym myslisz wiec sie nie produkuj chopie bo tylko nie potrzebnie sie męczysz i denerwujesz, a mnie to i tak nie obchodzi co ty o tym myslisz :)
dlatego napisałam, że moje argumenty do takiego pokroju człowieka jak Ty nie dotrą....zresztą nie interesuje mnie Twoje zdanie, a Twoja polszczyzna i błędy ortograficzne sprawiły, że rozbolała mnie głowa...
Zarzucasz komuś tam, że ma niepełne podstawowe wykształcenie, a Twój sposób rozumowania i wysławiania jest godny pożałowania...Weź się za coś konstruktywnego Rodi, bo inaczej dołączysz do szeregu już i tak za wielu w tym kraju prymitywów, popaprańców i przygłupów...
I lepiej już nic nie pisz,albo jak tak strasznie Cię to kręci, bo innych zajęć nie masz, to skorzystaj z pomocy słownika!
HAHAHAHAHAHAHHA teraz to dopier oprzeczytałem i musze wam powiedziec jedno. Ten koles RODMAN to porprostu ROMAN GUTEK! On chce poprostu zebysmy kupowali filmy na dvd! Oryginalne oczywiscie. Hel ludzie!! dajmy spokój i chodzmy do MEDIA MARKT kupić se pare filmów. Dajmy zarobić ludziom którzy i tak juz mają od groma kasy (chodzi mi o Clooneya naprzykład) Albo jeszcze lepiej. Kupmy film na DVD za 50zł, zobaczmy go i gdy nam sie nie spodoba to pomyślmy sobie: " pani RODMANie jestem uczciwy bo kupiłem hujowy film na dvd za 50zł. Dziękuje ze mnie oświeciłeś " A najbardziej to juz mnie rozwalił ten cytat RODMANA: " a wiecie dlaczego jest bezrobocie bo nuie płacicie za filmy dvd , vhs i pieniądze nie idą do ludzi i są biedni !!! hahahahahah ! i sklepy z dvd ubożeją ! tacy mądrzy ? " BUAHAHAHHA normalnie nie moge. Koles wez idz stąd i nie wracaj. Skasuj konto na filmwebie albo zostać policjantem. porostu.. idz w h*j :) cokolwiem powiesz i tak kiliony ludzi z CAŁEGO świata bedzie dziennie ciągnęło przez net filmy i NIC TEGO NIE ZMIENI. no chyba ze zamkną pare milionów ludzi.. :) pozdrawiam i good luck.
Witam.
Piractwo piractwem, tyle, że nie da się wszystkich filmów kupić wypożyczyć czy obejżeć w kinie. Fakt dobry film warto obejżeć w kinie ale jeśli jest ich w miesiącu 10?
Myślę, iż da się wszystko to pogodzić, wszyscy wiemy jak kino wpływa na ludzi. Sam fakt pójścia do kina otoczka związana z wyprawą nie ma porównania z oglądaniem filmu w domu.
Tyle, że w moim przypadku kiedy to oglądam minimum 20 filmów miesięcznie nie starczyło by mi pieniędy do 'pierwszego'.
Tak w stanach ludzie głównie chodzą do kin. Tyle, że tam kino kosztuje 8$ co jest minimalną stawką za godzinę pracy. Dodatkowo płacąc tą kwotę można pójść na kilka filmów. Sam tak robiłem.
Czyli wszystko się wyjaśnia. Polacy to biedny kraj który ma opłakane fundusze na rozwój kultury i ściąga z nas wielbicieli tejże kulury ile może. Bronimy się by nie zchamieć ściągając filmy i powiedzmy delektując się nimi w domu mamy namiastkę kina.
ale sucha rozmowa ja sciągam filmy i jeżdze bez biletu czasem i co z tego ty jestes frajer i tyle i nie zgrywaj sprawiedliwego. pewnie zazdroscisz ze twoj komp za wolno chodzi i sam nie mozesz sciągac filmów. i jeszcze jedno 'capote' - czekałm na ten film odkąd wszedł w Stanach - ciekawe ze zaden dystrybutor nie byl laskaw wypuscic ten film wczesniej w PL wiec nie p...d.l tu to nie placeniu za czyjąs prace czy cos tam bo to bez sensu pewnie jestes synem prezesa GutekFilm
Nalegam, abyś zamiast biluetu mpk, kupił sobie słownik ortograficzny, bądź zajrzał do miejskiej biblioteki! btw. To nic nie kosztuje!
Lol .. tak to wszystko skomentuje heh .. pozdrawiam mame, tate, babcie, dziadka, psa i ludzi lubiacych filmy :) ..
Śmieszny jestes chłopaczku, piszesz o złodziejach filmów, a sam ukradłeś wizerunek sławnego koszykarza. Dowartościowany jestes przez to że sygnujesz sie nie swym nazwiskiem? Tragedia po całości.
a widzisz jak to trzeba uważać co sie pisze, napiszesz coś (nie)właściwego i odrazu jesteś bombardowany, na przyszłosć zapamiętać.
Zgadzam się z rodmanem, że ściąganie filmów, muzyki czy programów+crack to zwykle złodziejstwo równoznaczne z pójściem do sklepu i zwinięciem dvd z półki. Czujecie się bezkarni, bo jesteście anonimowi i anonimowa jest osoba, którą okradacie. Dodatkowo jest duże przyzwolenie społeczne na ten proceder, dlatego tak to kwitnie. Najgorsze jest to, że na filmwebie jest masa użytkowników którzy są z tego dumni.
Wiesz co Sedes? tylko jedno: http://serwisy.gazeta.pl/kultura/1,71225,3079452.html [serwisy.gazeta.pl/kultu ...]
jeszcze jedno mi przyszło do głowy, taki zupełnie osobny wątek: RODMAN pomyśl sobie to tych wszystkich kapelach ktore musiały sie rozpaść bo okradła ich wytwórnia i wydawcy - w sądzie nie mieli by szans bo wydawca wyssał by z nich wszystko - TO WYDAWCY, WYTWÓRNIE KRADNĄ A NIE MY
hej, czyli Twoim zdaniem jak nie mam kasy na kino,dvd,to mam siedziec w domu i ogladac,tylko dobranocki?!!!Bo tylko na tani abonament telewizyjny mnie stac i powtórki "terminatora"?gdyby nie,to"złodziejstwo",to nawet "Władcy Pi.."bym sobie nie obejrzała:P
Ej, a ja nie mam na nowe buty :~~~~ Ide ukraść ze sklepu bo przecież nie będę chodził w abibasach, a ponieważ wszyscy w kraju teraz kradną i w ogole to pewnie nikt nie zauwazy :((
Rodman ma racje, wali błędy ort, bluzga i w ogóle troche za dużo gada ale ma rację. Ściaganie filmów, gier, muzyki itd. jest przestepstwem więc jak już coś takiego robicie to siedźcie cicho.. no chyba że (Jak to ktoś inteligenty wyżej napisał) tylko przez neta tak umiecie mowić żeby pokazac jacy to jesteście fajni i elo :(
Najlepiej napiszcie swoją książke i sprzedawajcie ją po 2.50 w swojej wiosce czy gdzie tam mieszkacie. Spodoba Wam sie ze kupi ją od Was jedna osoba a potem sto innych sobie od niej skseruje bo 2:50 to cena dwóch chlebów?
A tak w ogole to ten temat jest głupi i fajnie jakby go ktoś zamknął :(
Ściągam filmy z neta!!!!!
Jestem Złodziejem!!!!!!!!
ale nie wierze ze jest tu jakaś osoba która nie oglądneła filmu który został ściagniety z netu a to chyba tesh przestępstwo
nie wierze!!!!!!!!!!!!!
pozatym nie mam zamiru wydawac 60 czy 80 zł na nowośc DVD
przepraszam ale ja nie sram kasą
Robie tak jak każdy Polak kombinuje bo taka jest natura Polaka!!!!!
kombinuje bo taka natura polaka ? właśnie jak tu coś tanio zwędzić albo ukraśc 1 ale uczciwi cipoalcy
powiem Ci coś ile mam czekać na premiere dobrego filmu który jest nominowany do Oscara hmm "Capote, tajemnica... i Good NIght..."
ściagnałem z neta bo doczekac sie nie mogłem aż tu nagle w lutym jka by wszystko zaczeli grać nie chce mi sie czekac tyle czasu jestem niecierpliwy ja chłone dobre filmy nie lubie ogladać smierdozcej kupy ściagam świetny film z internetu bo moja pasja jest film
to oc mi radzisz kupowac filmy za 10zł w Media Markt filmy które maja od 5 do dziesięciu lat
no daj spokuj gościu kombinuje i bede kombinował jestem człowiekim cierpliwym ale jezeli chodzi o Kino to niebardzo
taka moja natura jestem kurwa złodziej filmów!!!!!!!!
a panie świety czekaj sobie na filmy i kupuj je za 10zł w Media Markt badzo polecam świetne opakowanie full wypasik
czekaj 5 lat na film;/;/;/
I dla Ciebie kolego również artykulik - http://serwisy.gazeta.pl/kultura/1,71225,3079452.html [serwisy.gazeta.pl/kultu ...]
Niektózy sądzą, że ściąganiem okradamy, ponieważ jest to piractwo na całej linii.
Zadam wam pytanie, czy kupujecie do waszego samochodu oryginalne części? takie jak:
-filtr paliwa,
-filtr oleju,
-rozrząd?
Kupujecie oryginalny?
Bo za drogie!
Dla mnie kino jest za drogie!
Heh, nie chce mi się wierzyć, że na kompie masz all orginalne mp3, programy gry itp. :)
Z częściami samochodowymi to bardzo dobry przykład, to samo się tyczy chociażby kupywania nieoryginalnych tuszy do drukarek :)
ja ściągam z neta filmy, jak jest dobry to kiedys pojde do kina (nie wiem kiedy bo mieszkam w takiej wiosce że do kina mam prawie 90 km :) głównie dlatego ściągam z neta :) )
Pozdrawiam wszystkich piratów internetowych xD
...Rodman.. sciagaja ludzie filmy z internetu bo jak juz duzo osob wczesniej powiedzialo zal im kasy na dvd czy kino.. albo jej nie maja.. placa miesiecznie niektorzy grube pieniadze za internet wiec to juz jest jakas zaplata za te filmy.. w sklepie ciezko znalesc filmy z lat 20 czy 30 w necie je znajdziesz.. jesli ktos jest zagorzalym kinomaniakiem i jego zyciem jest ogladanie filmow to nie bedzie wydawac kupe kasy na to zeby ogladnac kazda dobra premiere.. w miesiacu jest tego masa.. co do kablowek i tak dalej.. to nie kazdy je ma.. i odpowiedzia ze nie zawsze masz to co chcesz jest wiekim shitem..
Mieszkam na prowincji gdzie Capote trafi może w kwietniu czy w maju.
Z przyjemnością poszedłbym do kina gdyby to było wcześniej.Kupiłbym może DVD gdyby nie to że najbliższy punkt sprzedaży mieści sie z 50km od mojego miejsca zamieszkania(przez internet też można ale..to nie to samo).Nie będe sie bawił w idealiste,zanim coś sie zmieni w już pewnie nie będe żył więc zassysam
Jak ktoś studiuje tym bardziej nie ma obowiązku by s**ć kasą i mieć wszystko orginalne!
Że nielegalne? A kto tak twierdzi? Ty, paru innych tutaj oszołomów (gratulacje dla Torne za "wspaniałe" porównania. Długo nad tym myślałeś, co?) oraz ci co windują ceny płyt po 39. 49, 65 i 70 zeta za sztukę.
Nawet Duszyński od Gutka przyznał, że zawyżają ceny by wyjść na swoje (dziwne, że wielu dystrybutorów jeszcze nie zdechło z głodu)
Do kina rzadko chodzę bo szkoda kasy więc wybieram dokładnie to na co idę. Zero jako-takiej rozrywki tylko głębokie przeżycia. Szkoda, bilety po 5 złocisza i sale by pękały w szwach a ludzie zamiast zawalać miejsce na dysku kiepawymi "kinówkami" oglądali by je w jakości jak Pan Bóg przykazał wsówając popcorn i popijając colą.
Co do płyt DVD to chciałem kupić Bękarty Diabła oraz 2 płytową edycję Aleksandra ale jakość obu filmów była żałosna! Więc poczekam aż w sieci będą w HD-RIP.
Spływa po mnie jak po kaczce to, że dla ciebie jestem "złodziejem i zabijam kino" Ty i co niektórzy tutaj macie prostrackie poglądy takie jest moje zdanie.
Ps. Całą trylogię Mad Max'a widziałem na divx'ie a mimo to poszłem gzecznie do Empiku jak tylko sie dowiedziałem, że wyszły w pack'u i do tego bez cenzury. Dałem 79.90 zeta.
Ps. Zamierzam pracować w dystrybucji kinowej a mimo to nie będę gnoił ludzi za to, że wybierają tańsze rozwiązanie
to ja napisze ostatni post,ok:-)
Nie chce mi sie czytac wszystkich postow ,wiec sie odniose do tych poczatkowych.
Szczerze? wiekszosc z was wie ze jestesmy zlodziejami,haha,tylko ze jak nas ktos tak nazwie to sie burzymy,a prawda jest taka ze gdyby ludzie wszyscy zaczeli tylko sciagac z neta,to niedlugo nie bylo by co sciagac.
Cholera ,to fakt,jestem zlodziejem,no ale to na bank sie nie zmieni,chyba ze wygram w totka 10000000000zl. Hehe,ale Rodman,po kiego diabla Ty nam to mowisz,nie ma sily zeby ktos zakonczyl ten jakze cieszacy wielkosc proceder.
Pozdro dla wszystkich zlodzieji:-) a jak powiecie ze jest inaczej to zle z wami,haha
p.s. hahahahaahhahahahahahaha
nie wiem dlaczego czepiasz się Torna - porównanie jest dobre gdyż jeśli w młodości się ktoś nie nauczy co jest złe a co dobre to później już krótka droga do poważnych przestępstw....
czy znasz prawo by wiedzieć co jest legalne a co nie, by wiedzieć co ma znamiona przestępstwa a co nie...
Przeraża mnie nie to że ściągacie filmy ale to jakich używacie argumentów dlaczego to robicie...
macie podejście do życia że wam się to należy, nie macie żadnych wątpliwości czy jest to w porządku czy nie
niestety młodzian, który przystawił mi nóż do pleców gdy pobierałem kasę z bankomatu, też tak uważał - "nie miałem na piwo hehe, przecież jemu i tak by nie ubyło" jak się potem tłumaczył przed policją
To że podejście dystrybutorów i całej machiny napędzającej filmowy biznes powinno się zmienić to pewne, ale będzie to trudne gdyż zbyt wielu ludzi zarabia tam duże pieniądze nic nie robiąc, a oni ze swojej pracy łatwo nie zrezygnują, można przeciw temu protestować, ilu z was wysłało choćby maila do dystrybutora pisząc mu że nie będzie kupować jego produktów bo są za drogie... może to głupie... ale głupsza jest postawa bycia dumnym z tego że pomaga się rozpowszechniać złodziejstwo, bo byś ty mógł obejrzeć film przed premierą ktoś ten film fizycznie kradnie i wrzuca do sieci... wymiana filmami to już coś innego i nikt nie wie jak do tego podejść ale dalsza sprzedaż czym jest?
Większość z was to przyszli konsumenci ale ci którzy będą chcieli coś tworzyć niech lepiej się zastanowią co zrobią gdy znajdą się po tej drugiej stronie... może to prawo jest złe, może to zasady są złe a może to my jesteśmy źli
chcesz pracować w dystrybucji - gdy stracisz pracę, gdy wszystko padnie to mam nadzieję że też nie będziesz gnoił ludzi ża wybierają tańsze rozwiązania ]
Inny wątek:
powiedzcie dlaczego np. płyta z muzą (z polskim zespołem) kosztuje tyle samo co z jakąś "hipergwiazdą" z USA?? przecierz: muzycy u nas dostają mniej kasy, nagranie płyty też jest tańsze, rozprowadzenie jej po sklepach też jest tańsze, sami muzycy nie są "markami":-wizerunkami rozpoznawalnymi na całym świeci jak np.Madonna.
to dlaczego w sklepie nowa płyta Madonny i jakiegoś polskiego "artysty" kosztuje 70 zł?? A powinna (żeby wszyscy zarobili) ok 20 -udowodnił to zespół Piersi!!
Porównania Torne można za przeproszeniem psu o kant d**y rozbić
To, że ktoś zassał kopię filmu przyrównuje do perfidnej kradzieży laptopa czy samochodu. Faktycznie, nie ma różnicy czy wezme film z sieci czy pójdę do sklepu i zrobię w nim to co zakochana parka na początku "Pulp Fiction" :) a wychodząc poślę serię w stonę kasjera.
Rzeczywiscie... żadnej różnicy
To, że biorę filmy z sieci (akurat brakuje mi 5% do zakończenia filmu "Ostatni Brzeg" - 2CD 2001 wersja TV. Jej nigdzie nie można dostać!)
nieznaczy, że wyjdę z kosą na miasto i sprzedam ją komuś pod żebro za 10 zł by mieć na browca!
Że niby to jest jakaś "brama" do większych przestepstw? ROTFL!
Kino kosztuje więc do niego nie chodzę co tydzień (a chciałbym), zatem co za różnica do ciężkiej cholery jeśli wezmę plik z net'u skoro do kina i tak nie pójdę z powodu CENY BILETU? Nikt nie straci.
Nie porównuj mnie do tych łysych śmierdzieli w kapturach bo to inna bajka. Ja nawet przymierając głodem (odpukać!) nie posunął bym się do tego co on ci wyciął przy bankomacie.
Nie bój się o mnie. Fan zawsze wybierze orginał (podstawa to konkurować ceną, jakością i dodatkami) Wierzę, że doczekam czasu gdy do kin ponownie zawitają tłumy a płyty będa kupowane w ilościach hurtowych