7,3 71 tys. ocen
7,3 10 1 71170
5,8 25 krytyków
Carte Blanche
powrót do forum filmu Carte Blanche

jak wyżej. A ponadto film jakby wyjęty z polskiej rzeczywistości. Klasy, klucze, ulice Lublina - normalna polska rzeczywistość i przez to da się oglądać ten dobry polski film. Dwie rzeczy jedynie mi się nie zgadzały: po pierwsze: do końca byłam pewna, że ktoś go jednak "sprzeda" - z naciskiem na jego serdecznego kolegę - a jednak to się nie stało. Po drugie jego klasa już dawno się kapnęła, że jest niedowidzący, a wyglądało jakby nikt, niczego się nie domyślał. Mimo wszystko dobry film - polecam.

ocenił(a) film na 10
jane7

No nie do końca się zgodzę, z tym, że klasa się gapnęła. Przynajmniej nie wynika to z filmu. Owszem Klara czyli jego najbliższa uczennica tak (notabene myślałem, że w końcu wylądują razem w łóżku - uff na szczęście scenariusz nie jest do końca przewidywalny), ale nie wiem skąd wyciągnęłaś wnioski, że klasa się o tym dowiedziała.

ocenił(a) film na 10
monpaig

Klara się domyśliła na etapie, kiedy nauczyciel był już w zaawansowanym stadium - poza tym zobaczyła go w warunkach domowych i się upewniła. Klasa się nie domyśliła - ale to też kwestia wielkiego atutu tego filmu. Widać, jak w szkole łatwo być anonimowym i nie zwrócić uwagi na siebie czymś takim, jak chodzenie przy ścianach. Genialny film, wielka rola Chyra. Świetni Jakubik i Grabowska.

ocenił(a) film na 9
searchers

klasa wedlug mnie klasa się nie domyśliła...w końcu to on się przyznaje przed nimi...też myślę ze Klara miała pewność dopiero w domu u niego...

ocenił(a) film na 8
adela777

Klasa się zorientowała na 100%, może nie mieli jedynie pewności, jak poważne jest to schorzenie, ale że tego nie widać w filmie, to albo zamysł reżyserski, żeby na tym się nie skupiać, albo pokazanie solidarności tych uczniów z nauczycielem, którego pokochali. W rzeczywistości takie wersje jedynie przechodzą. Wiem z doświadczenia.

ocenił(a) film na 8
jane7

Doświadczenia nauczycielskiego, żeby była jasność ;P

ocenił(a) film na 9
jane7

Ten nauczyciel mówił w wywiadach ze sie nie zorientowali dopoki sie nie przyznał...moze ktos tam podejrzewał...w filmie tylko ta dziewczyna moim zdaniem...

ocenił(a) film na 8
adela777

moim zdaniem "ta dziewczyna" powiedziała tylko na głos właśnie coś, co zauważyli wszyscy... moje subiektywne zdanie.