Ten temat ma o wiele większy potencjał, niż wykorzystano. To taki oscarowy temat, ale musiałby to nakręcić lepszy reżyser. Andrzej Chyra nadal bardzo dobry.
Dokładnie. Reżyser reżyserem, na te takie "oskarowe emocje" jeszcze montaż, zdjęcia powinny współgrac, troche hollywoodzkich uniesien itp itd. Film poprawny, w miare dobrze zrobiony, ale potencjał można było z tego wyciagnąc większy. Wątki, były porwane, brakwało im "duszy", ja np nie mogłem sie wczuć w nie tak jak trzeba. Co nie zmienia faktu, ze caly film odebrałem pozytywnie. Chyra bardzo dobry. A juz myslalem, ze po poczatkowej scenie wypadku, ktory fajnie nakrecił film bedzie coraz lepiej, a została stagnacja w napieciu. Ziarno prawdy zdecydowanie z dotychczasowych polskich premier tegorocznych zdecydowanie lepsze.
Niestety muszę się zgodzić. Niesamowita historia człowieka, który walczy o sens swojego życia, dla którego w 1 dzień zmienia się wszystko. Mimo trudu, strachu, żalu podejmuje walkę i ją wygrywa. Natomiast film nie oddaje tego w pełni. Wiele trzeba sobie samemu dopowiedzieć. Chyra świetny, bardzo dobra muzyka, ale czegoś jednak brakuje.