7,3 71 tys. ocen
7,3 10 1 71169
5,8 25 krytyków
Carte Blanche
powrót do forum filmu Carte Blanche

za każdym razem podświadomie czyta "Cate Blanchett"? :)

ocenił(a) film na 10
Aveira

Nie sądzę - pytałam też znajomych. Także tak nie czytają. Zupełnie dla mnie nie zrozumiałe podświadome odczytywanie dość czytelnego napisu

Monika7666

Nie mówię o sytuacji dokładnego czytania lub gapienia się na plakat. Po prostu, w ciągu pierwszych kilku dni od rozpoczęcia promocji filmu, kiedykolwiek mignął mi w kącie oka, to pierwsza reakcja to "Cooooo? Nowy film z Cate Blanchett?!". i wciąż mam czasami chwilę zawahania.
Po ocenie widzę, że film się podobał.
Pozdrawiam.

Aveira

Dla mnie Carte Blanche to od razu skojarzenie tylko z czystą kartą....też nie rozumiem takiego dziiałania podświadomości że może być inne skojarzenie...
Myślę że to było zwykłe pośpieszne przeczytanie a dopiero potem gdy ,,wsiadło'' to już tak zostało w podświadomości....A takie rzeczy dzieją się błyskawicznie...

ocenił(a) film na 7
Aveira

A dla mnie zrozumiałe, tez tak czytam w głowie :)

Aveira

Też tak za pierwszym razem przeczytałam i pomyślałam sobie: "Aha, Cate Blanchett w tym gra, ale gdzie na tym plakacie jest tytuł filmu?" :)

Aveira

Nie widzę inaczej!

Aveira

ja też :D

Aveira

Ja chyba zauważyłam że coś nie "halo" za po trzecim spojrzeniu na reklamę. Codziennie obok niej przejeżdżam i przez pierwsze dni namiętnie szukałam tytułu filmu :)

Aveira

ja też się na tym łapię :)

Aveira

Na początku się zdarzało. :D

ocenił(a) film na 7
Aveira

Ta, też się na to złapałem "spoko że gra tutaj Cate, ale gdzie ten tytuł do cholery!?".

Anthrax91

jak to gdzie? "Nie widzę inaczej" pisze na dole

ocenił(a) film na 7
Justyna_0288

Trochę małe literki więc mój mózg zignorował i pomyślał "CHYRA?" Później już załapałem że coś jest nie tak i odczytałem poprawnie :P

Aveira

błąd niczym z "22 Jump Street", też pomyślałem o Cate Blanchett,ale nie wiem, czy to sam z siebie czy przez wymieniony przeze mnie film ;)

Aveira

taaak :)

Aveira

też tak miałem, kilka miesięcy temu :D

Aveira

a ja kiedyś zamiast lakierobejca przeczytałem ...

ocenił(a) film na 8
szarlich

haha, czytam i myślę..."zamiast lakierojebca co przeczytał??"

Klaudia_Cz

a na ulicy Juhasów lub bohomolca... ;)

ocenił(a) film na 8
Aveira

Mi się takie coś nie zdarzyło w tym przypadku, ale w pełni to rozumiem. Mam wrażenie, że już miałam z imieniem jakiegoś aktora podobny problem... Tak czy siak, zdziwiona jestem niektórymi odpowiedziami z "odrobiną" zgryźliwości O.o , no ale nie wnikam...