Nie sądzę - pytałam też znajomych. Także tak nie czytają. Zupełnie dla mnie nie zrozumiałe podświadome odczytywanie dość czytelnego napisu
Nie mówię o sytuacji dokładnego czytania lub gapienia się na plakat. Po prostu, w ciągu pierwszych kilku dni od rozpoczęcia promocji filmu, kiedykolwiek mignął mi w kącie oka, to pierwsza reakcja to "Cooooo? Nowy film z Cate Blanchett?!". i wciąż mam czasami chwilę zawahania.
Po ocenie widzę, że film się podobał.
Pozdrawiam.
Dla mnie Carte Blanche to od razu skojarzenie tylko z czystą kartą....też nie rozumiem takiego dziiałania podświadomości że może być inne skojarzenie...
Myślę że to było zwykłe pośpieszne przeczytanie a dopiero potem gdy ,,wsiadło'' to już tak zostało w podświadomości....A takie rzeczy dzieją się błyskawicznie...
Też tak za pierwszym razem przeczytałam i pomyślałam sobie: "Aha, Cate Blanchett w tym gra, ale gdzie na tym plakacie jest tytuł filmu?" :)
Ja chyba zauważyłam że coś nie "halo" za po trzecim spojrzeniu na reklamę. Codziennie obok niej przejeżdżam i przez pierwsze dni namiętnie szukałam tytułu filmu :)
Ta, też się na to złapałem "spoko że gra tutaj Cate, ale gdzie ten tytuł do cholery!?".
Trochę małe literki więc mój mózg zignorował i pomyślał "CHYRA?" Później już załapałem że coś jest nie tak i odczytałem poprawnie :P
błąd niczym z "22 Jump Street", też pomyślałem o Cate Blanchett,ale nie wiem, czy to sam z siebie czy przez wymieniony przeze mnie film ;)