czy znowu wytną te dwie sceny które zawsze wycinają jak film leci w telewizji. Tylko na płycie widziałam film w całej wersji.
Filmu teraz nie oglądam bo widziałam go już z 10 razy ale przynajmniej dajcie znać czy były sceny, po pierwsze scena ze stryczkiem jak próbował wytrzymałości drzewa i najpierw na linie powiesił kukłę, druga scena kiedy zbudował tratwę i chciał się przeprawić przez fale i najpierw wywróciło mu tratwę co kosztowało go bardzo dużo siły i mocno go wyczerpało, dopiero za którymś razem mu się udało.
Ps.a pełną wersję widziałam w kinie nie na płycie, mała pomyłka.
Też mi się coś kojarzy, że zanim wypłynął na pełne morze, próbował kilka razy i ciągle ta jedna fala nie pozwalała mu się oddalić od wyspy... ale głowy nie dam że nie pomyliłam z innym filmem :)
Oglądając ten film w telewizji w stanach były wszystkie sceny i scena ze sprawdzaniem wytrzymałości drzewa jak i scena z przewróceniem się łodzi. Nie wiem może tylko w naszej telewizji są one usuwane.
nie było żadnej ze scen. była scena jak podnosił kukłe, bo potrzebował linę i zastanawiałam się skąd ta powieszona kukła się tu wzięła
No i zawsze robią to samo, te sceny wiecznie wycinają, czas reklamowy jest dla nich ważniejszy, szkoda.
łojoj właśnie obejrzałem 3ci raz, ale do głowy by mi nie przyszło, że z filmu wycinają bezczelnie sceny...
To trzeba było uważniej oglądać, bo później 2 razy mówi o co chodziło z tym drewnem i liną.
No właśnie dobrze, że powiedział, bo jak wyciągnął ta kukłe to nbie wiedziałam o co chodzi. Po co wycieli sceny, uczynili film niepełnym!
jesli to prawda z tymi scenami to z tym wieszaniem dobrze, ze nie bylo. tak fajniej wyszlo jak pokazali w tv. bardziej mrozi w zylach, gdy mowi ze wie gdzie znajdzie szczur, bardziej zaciekawia, gdy powoli ten szczur podciaga i jest ta kukla. bystrzejszy widz od razu domysli sie o co chodzilo. ale scene pozniej jest wyjasnienie :) ( glownie dla glupiutkich Amerykanow, ktorym trzeba wszystko tlumaczyc) ;) . ale dobrze ze jest to wytlumaczenie w razie co:)