PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1470}
7,5 592 tys. ocen
7,5 10 1 592110
7,0 74 krytyków
Cast Away - poza światem
powrót do forum filmu Cast Away - poza światem

Ten świetny film psuje niestety melodramatyczne zakończenie.Szkoda ze twórcy nie potrafili wysilić się na coś lepszego tylko zmarnowali cały trud aktorski jaki Hanks włożył w tworzenie swojej kreacji.

ocenił(a) film na 10
rony123

Zakończenie napisane przez scenarzystów było akurat bardzo dobre i podkreślało artystyczną wartość tego filmu. Nie wiem jakie inne Ty byś zaproponował, ale mnie osobiście trudno wyobrazić sobie lepsze.

ocenił(a) film na 10
aqu32

film fajny ale zakonczenie nietrafione takie nijakie został sam po srodku świata liczyłem ze wróci do swojej zony

ocenił(a) film na 7
konrii_2

gdyby był happy-end, to ludzie pisaliby "przesłodzony koniec" i podejrzewam, że bym się z nimi zgadzała. Mi odpowiadało zakończenie.

ocenił(a) film na 8
panikociarka

Zakończenie jest genialne. Nie wyobrażam sobie innego.

ocenił(a) film na 9
rony123

zakończenie jest najlepsze z możliwych i cieszę się, że Ty nie jesteś reżyserem owego The End'u.

rony123

Osobiście zabiłabym, gdyby powrócił do swojej dziewczyny i żyliby długo i szczęśliwie. Nie sądzę, żeby człowiek, który po czterech, czy tam pięciu latach spędzonych na odludziu, zmuszony do mówienia do piłki(którą swoją drogą pokochałam, wraz z Chuckiem) byłby w stanie kiedykolwiek funkcjonować jak reszta społeczeństwa.
Ewentualnie mógłby zostać na wyspie, ale to byłoby żadne zakończenie.

ocenił(a) film na 7
mammoth03

Zakończenie akurat bardzo mi się podobało, szczególnie scena, gdy jest przy suto zaprawionym stole i podnosi tę zapalniczkę. Z kolei ja przyczepiłbym się czegoś innego - pilot, którego pochował miał na sobie pas od spodni. Czemu Chuck go nie zdjął? Wziął facetowi, zupełnie niepotrzebny mu portfel, a pominął rzecz, która naprawdę by mu się przydała.

mammoth03

Miałem takie wrażenie że będą razem ale na szczęście się myliłem.Końcówka genialna.

ocenił(a) film na 9
rony123

Z bezludnej wyspy na bezludne emocjonalnie życie. Taka jest smutna prawda tego filmu. Przeżyć nie zawsze oznacza cieszyć się darowanym życiem
pozdr

ocenił(a) film na 8
kin1978

Mi się wydaje że jest trochę niedopowiedzi. NIe wiadomo co było w tej nie otwartej paczce, oraz w prezencie który dał Kelly przed wylotem.