PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=843}
7,8 440 tys. ocen
7,8 10 1 440258
6,9 67 krytyków
Chłopaki nie płaczą
powrót do forum filmu Chłopaki nie płaczą

Xeroboj Lubaszenko chciało by sie rzec...Ten kolo to totalne beztalenice,które zafascynowane filmami Tarantino "chciałoby" być takim jak on.W końcu tak jak Quentin nasz Olaf od czasu do czasu zagra w filmie,naskrobie scenariusz ,coś wyreżyseruje,ale jest ćwierćinteligentem...Quentin to człowiek z warsztatem,z wysokim IQ 151.Ponadto kolo,który obejrzał wiecej filmów niz wszyscy krytycy razem wzieci(mial swoja wypożyczalnie video[nie ma co hardkor i underground]).Quentin to kolo który nie kseruje acz z ogranych schematów tworzy swoja spójna całość.

A oto przykłady kalki Lubaszenki z filmów Tarantino.Kto oglądał filmy Tarantina nie moze sie nie zgodzić:

W Pulp Fiction jeden z głównych bohaterów-Jules- którego w owym filmie grał Samuel L.Jackson przed zabiciem kogoś odmawiał swoje ulubione wersety Biblii

W Chłopakach.... Olaf co nieco zmienił i mamy rzucany przez Pazure pieniążek przed egzekucją....

Ponadto w Chłopakach dwóch bohaterów udaje "zabawowością" i szaleństwem Travoltę i Jacksona.

Pomijam tutaj już akcje z walizką,bo te patenty są nizej opisane...

Noi na dodatek na koniec ten tekst "Z dupy jesień średniowiecza" uuups,przecież z Pulp Fiction jest ten tekst(którego notabene nie wymyślił Quentin acz jego współscenarzysta,który dołożył troche scenek)

Tak jak kolega wcześniej powiedział w filmie tym mamy prostytutke rodem z "Prawdziwego romansu" na scenariuszu Tarantino,ćpuna też itepe...mógłbym godzinami wymieniać

Moja ocena 4/10.

Jedyny dobry film Lubaszenki(gdzie tylko reżyserował) to Sztos...

Przed zbesztaniem mnie polecam sobie obejrzeć takie filmy jak Prawdziwy Romans,Pulp Fiction i Wsciekłe Psy i po seansie z nimi powiedzcie mi teraz czy Lubaszenko nie jest zwykła szmatą?Która po obejrzeniu i zafascynowaniu Pulp Fiction postanowiła pogrzebać w innych filmach Quentina i co nieco pokopiować by zwykły Kowalski mógłby być zafascynwany...

Zgadzam sie jednak,ze przed uprzednim obejrzeniem tamtych filmów(Pulp ,Prawdziwy Romans) film zyskuje,ale gdy juz poznamy te filmy ocena moze być tylko jedna.GNIOT!!!

notabene to pierdolisz farmazony,bo text "Z dupy jesień średniowiecza" jest tylko w polskim przekladzie tłumaczenia pani Gałązki-Salomon, w oryginale nie ma o tym ani słowa, porównywanie rzutu monetą do modlitwy jak kto uważa, ale niewiele widze wspólnego, walizka dziwka ćpun- w ten sposób możemy stwierdzić ze każdy film w którym wysteują te elementy jest kopią Tarantino.

widziałem wszystkie filmy tarantino, nawet po kilkaset razy w chłokakach nie widze nic co mogłoby być zaczeprnięte z tych filmów

Leon_B_Fink

p.s. twoje rozmumowanie mogłoby uczynić z Oldboya parodię mongolskich filmów, wszak i tu i tu widzimy na ekranie skośnookich ...

pozdrawiam

ma racje,ale porównanie Lubaszenki do Tarantino to jakaś prowokacja. Parodia filmów gangsterkich to nie powód do obarczania Lubaszenki który i tak nie jest reżyserem wybitnym:) za to film chodz głupi to zabawny

ocenił(a) film na 8

Uwazam, ze chlopaki nie placza to bardzo dobry film. Nie ogladalam zadnego z tych ktore Ty wymieniles, ale porownanie rzutu moneta do odmawianej modlitwy? To np Swieci z Bostonu tez sciagniete? Bo tam tez sie modlili przed egzekucja i motyw z moneta tez zostal uzyty...

madzienka1987

...nie chodzi tutaj o porównanie rzutu monetą do cytowania Biblii, tylko bardziej o formę...Samuel nie tyle co cytował Biblie, to nawijał przed zabujstwem swojej przyszłej ofiary, dlaczego tak robi i takie tam...Pazura też przed rzutem monetą gadał podobne teksciory...ale to i tak porównanie nie dokońca trafne...

Chłopaki nie płaczą to dla mnie najlepsza komedia 3RP no i jak na razie 4 ;) też...
wg.mnie wzorowanie, a "Xerowanie", to całkiem 2 inne kwestie...Lubaszenko mógł się wzorować nie tyle na Quentinie, co na filmach sensacyjnych o podobnym stylu...ale tego nie wiem...

jak widziałem "chłopaków..." to miałem pewne obrazy z filmów, które wcześniej widziałem, ale nie ma chyba filmu w którym by nie było jakiegoś motywu podobnego do innego filmu...(no chyba, że z początków kinematografii, ale to wtedy możemy porównywać sceny z pierwszych czarnobiałych filmów do teatru greckiego(jeśli się uprzeć)...tak samo jest z muzyką, literaturą itd...

jeśli Olaf Xerował to na pewno nie z Pulp Fiction, Treu Romance(dziwka i co dalej???nikt nikogo nie zabił dla niej w "ChNP"),
???Wściekłe Psy??? tu się kolega zbłaźnił...może chodziło mu o to, że strzelali z pistoletów...nie będę opisywał filmu "wściekłe psy" ale tym co nie oglądali powiem, że nie było tam nic co mogło by wpłynąć na scenariusz "ChNP"

...a swoją drogą malutka, Tobie chciałbym polecić twórczość Tarantino...a przede wszystkim 'Pulp Fiction' i 'Wściekłe Psy'

:)

to by było na tyle...i niech mi jeszcze łośki z filmwebu napiszą, że post jest "za krótki"!!!

;)

a tak a'propos Tarantino...kiedyś obiło mi się o uszy, że Tarantino ściągnął swój styl robienia filmów od kogoś innego...jakiegoś reżysera off-kozz...ale nie wiem...

ocenił(a) film na 10

napewno jedna z lepszych polskich komedii i nie ma co tu rozmyslac czy sciagane czy nie... poprostu film pełen humoru i dobrych tekstów ;]
Pozdrawiamy Pilota z orbisu ;p

ocenił(a) film na 6

nie mam ochoty wdawac sie w dyskusje ale jedna mała uwaga: pisze sie "hochsztaplerka"

Sam jesteś gniot....za grosz poczucia humoru i luzu .....

jakub46

hmmm. chciał wyjść na inteligenta a wyszedł na debila.

w sumie to lubie jeździć rowerem samochodem.

też wyszedłem na debila.