Nie polecam oglądania tego filmu po raz pierwszy w TV gdyż:
1. Debilny lektor - trzeba samemu usłyszeć tonacje aktorów
2. Co 20 minut reklamy trwające 30 minut. - Z przerwami to nie jest to samo, traci się klimat.
Dwa mocne argumenty. Więc jak ktoś ma to ochotę oglądać po raz pierwszy polecam na DvD albo skąd tam sobie załatwisz, byle bez lektora i bez przerw na reklame. :)
No masz rację ale tak czy inaczej muszę przyznać że TVN chyba ''ocipiał'' dając 2 dobre filmy pod rząd. Co w tak zwanej telewizji za free jest bardzo dziwne. Mimo żałosnego lektora i tak obejrze ten film bo DVD jednak nie są tanie a ściągać mi się nie chce
co racja to racja wspaniały wieczór w TVN :)
szeregowiec a później chłopcy z ferajny :) pomimo lektora z przyjemnością obejrzę, a w zasadzie jestem w trakcie seansu, a przerwę reklamową wykorzystuję na wizytę na filmwebie ;)
pozdrawiam
ps. kurna kurna kurna .... hahaha na prawdę śmiać mi się chce kiedy słyszę te tłumaczenie :)
co do reklam sie niezgodze tvn ma to do siebie ze filmy po 22 maja malo reklam, w przypadku chlopcow z ferajny bedzie to 15 min na caly film, nie to co polsat gdzie bez 45 min reklam film niebylby filmem
nom... ten lektor jakiś taki nienaturalny ....
a co do samego filmu... oglądam chyba 6 raz. Najlepszy film Scorsese
Fakt, film jest świetny. Ja dopiero 2 raz oglądam, ale rzeczywiście napisy są lepsze niż lektor.
Jak były dialogi to szło zrozumieć lektora, ale jak włączał się narrator to zagłuszali się nawzajem z lektorem i czasami nie szło nic usłyszeć.
Ten film tylko z napisami, chyba że istnieje z jakimś lepszym lektorem
hehe, tez wchodze na filmweba w czasie reklam ;p Co do filmu to ogladam go drugi raz (pierwszy tez byl w TV). Jeden z moich ulubionych filmow. Dla osob chcacych obejzec dobre kino gangsterskie polecam Rodzine Soprano. Wiem ze to serial, jednak jest nakrecony jak film, wg. mnie wybitne dzielo (jestem wielkim fanem, posiadam wszystkie sezony w oryginale)
A na stronie głównej mam błąd:
error.title
org.compass.core.engine.SearchEngineException
Failed to open index searcher for sub-index [topic]; nested exception is org.compass.core.engine.SearchEngineException: Failed to open sub index cache [topic]; nested exception is java.io.FileNotFoundException: no segments* file found in org.apache.lucene.store.FSDirectory@/home/filmweb/media/repositories/compass/ind ex/topic: files: null
Tez tak macie? Myślałem, że nie działa www, ale komentarze przecież działają :)
ja równiez obejrzałam dzis na tvn ten film oraz szeregowca ryana i muszę przyznać ze jak na jeden wieczor tyle atrakcji, to az nadto ;) a i reklamy byly naprawdę krótkie, nie zdążyłam nawet zaparzyć herbaty :P
Co do samego filmu spodziewalam sie jednak czegos lepszego, ale oczywiscie moge go polecic.
no właśnie film o mafii,dżganie nożami,ale jak mówili fuck to było "kurna" dobrze że nie "motyla noga" odrazu.....przecież i tak nie jest to film dla dzieciaków,choć te - z drugiej strony - znaja i używają te słowa,...zresztą na polszajsie było tak samo przy "Wściekłych psach"....poprostu nie ma sensu oglądać takich filmów w TV.....
Ja też milo sie zaskoczyłem, oprócz tego "kurna" lektor dał rade, ale znacznie bardziej wole wersje z "kurwa" :)
Odczucia po filmie jak zawsze, Arcydzieło :)
wczoraj oglądałem ten film pierwszy raz i faktycznie żałuję ż w TV. Lektor był żałosny, ale film tak czy sie nie zrobiłby na mnie wrażenia.
Rewelacji nie było ale film warty obejrzenia.
Ja również po raz pierwszy ogladalem ten film na TVN :]
Lektor mi nie przeszkadzal, bo juz przyzwyczailem sie do tych wersji.
Początkowo myslalem, ze film bedzie nudnawy, ale pozytywnie mnie zaskoczyl od samego poczatku:]
Pod koniec mowiono, że James Conway najwczesniej bedzie mogł wyjsc z wiezienia w 2004r. Czy ktos kojarzy czy ten facet jeszcze żyje i jakie jest jego prawdziwe nazwisko?