Martin Scorsese zrobił najlepszy film od czasów wielkiego TAKSóWKARZA.Nosi on tytuł Chłopcy z Ferajny.Jest to wspaniała gangsterska opowieść która toczy się 30 lat.Ze wspaniałami kreacjami szczególnie Joea Pesci który dostał oskara za role w tym filmie.Także zajebiśći w tym filmie byli Robert De Niro,Ray Liotta,Paul Sorvino,Lorraine Bracco a nawet epizod Samuela L.Jacksona.Kolejnym wspaniałym etapem w tym filmie jest scenariusz którzy napisali Nicolas Pilegii autor książki i Martin Scorsese reżyser.Słyszałem opinię niektórych osób o tym filmie że muzyka jest do dupy i wcale nie mają bo muzyka jest wspaniała Petea Towshenda autora muzyki do min Apollo 13.Według mnie jest to arcydzieło filmu gangsterskiego i chętnie porównuje ten film do ojca chrzestnego trylogii, człowieka z blizną , życia carlita,prawa bronxu,gangów nowego jorku i wielu innych wielkich gangsterskich filmów.Polecam a na dokładkę 6 nominacji do oscara i oscar dla wspomnianego Joea Pesciego dzięki napisali black and white
Jak można "chłopców" porównywać do "Gangów Nowego Jorku"??
Mniejsza z tym, ja też uważam, że muza w ty filmie jest wspaniała.
Donovan "Atlantis" to moja ulubiona. Zresztą lubię taki klimacik '70r.
I za co chwalisz Samuela?? Za to, że dostał z Colt' a 1911 z tłumikiem w tył głowy?? On chyba występował w tym filmie przez 3 minuty ...
widzisz stary masz kur. rację ale ja lubię większość filmów gangsterskich a co do samuela nieważne ile ten aktor liczy się efekt a efektem była scena zabójstwa przez joea pesciego i to się liczy
może i masz rację z tymi gangami.ale z samuelem nie do końca może i grał 3 minuty ale jeśli jest ktoś jest dobrym aktorem to i nawet przez 3 minuty będzie zajebisty a gdyby nie samuel to nie było by pokazane jak joe pesci zajebiscie wg mnie strzela mu w tył głowy.aha dzięki że podzielasz moje zdanie o muzyce z tego filmu widac że masz pojęcie o filmach
"a gdyby nie samuel to nie było by pokazane jak joe pesci zajebiscie wg mnie strzela mu w tył głowy" - człowieku proponuje wizytę u psychiatry