Chłopcy z ferajny

Goodfellas
1990
8,3 324 tys. ocen
8,3 10 1 323883
8,8 71 krytyków
Chłopcy z ferajny
powrót do forum filmu Chłopcy z ferajny

Genialny film

ocenił(a) film na 10

Nie ogladalem na tvnie tylko 10 minut bo ogladalem go pare dni wczesniej, ale musze stwierdzic ze swietny rezyser stworzyl dosokonale dzielo. Sceny chociazby z najlepszym aktorem tego filmu malym skurwielem Joe Pesci poprostu miażdzą. Chociazby scena gdy rozwalil kolesiowi ktory żądal zwrotu pieniedzy butlke na głowie 10/10

ocenił(a) film na 8
spielberg552

Musze przyznać, że film mi się bardzo podobał. Jeśli chodzi o lektor, to TVN trochę przesadził, tłumaczenie było zabójcze! Aktorzy grali świetnie, zwłaszcza Joe Pesci, który świetnie się wczuł w swoją role, za to De Niro trochę zawiódł, ale i tak nie było źle. :) Ogólnie to 8/10!

ocenił(a) film na 10
Dejmien

Tez mysle ze De Niro nie zagral pieknie ale dobrze ale Pesci świetnie no i chyba jak sie nie myle dostal za ta role oscara nie wiem co bylo z tlumaczeniem ale jak bylo fuck to lektor albo nie przetlumaczal wogole albo jakies kurde czy cos :D

ocenił(a) film na 8
spielberg552

Już w poprzednim temacie ktoś pisał, że jak któryś z bohaterów mówił "fuck" to lektor tłumaczył na "kurna" albo w ogóle nic nie mówił :)

spielberg552

Obejrzałem pierwszy z lektorem. Bardzo mi się podobało. Obejrzałem z napisami. Cudo. Jedno to cenzura, a drugie to sam głos Pesciego. Ten film to Arcydzieło. Nie powinno się go oglądać z lektorem, a jak już, to powinni puszczać "GoodFellas" po 22:00 bez cenzury.