Trio De Niro, Liotta, Pesci - to geniusz w najczystszej formie. Niesamowite tempo narracji, świetna rola Lorraine Bracco, fantastyczne zdjęcia i montaż, klimat zabija, świetna muzyka, dialogi to maestria (''Dlaczego jestem zabawny?!'';)))) Najlepszy film Scorsese (wielce niedoceniony) 10+/10
Zagadzam się - NAJLEPSZY FILM GANGSTERSKI !!! A do tego na faktach, choć nie zgodzę się że film jest "wielce niedoceniony", wystarczy spojrzeć do ciekawostek, według milionów jest jednym z najlepszych filmów wszechczasów, no chyba że masz na myśli Oskary, bo jeden dla Joe Pesci to zdecydowanie za mało, no i Scorsese bez Oskara choćby za ten film to jak dla mnie kompromitacja tych nagród, ale kto patrzy na Oskary? Widzowie na całym świecie bardzo docenili ten film, i cenią go nadal, i będą cenić do końca świata :) Pozdro
Ta chodziło mi o Oscary, no ale cóż nagrody to nie miernik jakości (chociaż też się liczą, ale tylko niemądry człowiek będzie się sugerował nagrodami takimi jak Oscary, Globy) tylko dodatek do wielkości filmu.