Chłopcy z ferajny

Goodfellas
1990
8,3 324 tys. ocen
8,3 10 1 323883
8,8 71 krytyków
Chłopcy z ferajny
powrót do forum filmu Chłopcy z ferajny

Trio De Niro, Liotta, Pesci - to geniusz w najczystszej formie. Niesamowite tempo narracji, świetna rola Lorraine Bracco, fantastyczne zdjęcia i montaż, klimat zabija, świetna muzyka, dialogi to maestria (''Dlaczego jestem zabawny?!'';)))) Najlepszy film Scorsese (wielce niedoceniony) 10+/10

ocenił(a) film na 10
PacMan

Zagadzam się - NAJLEPSZY FILM GANGSTERSKI !!! A do tego na faktach, choć nie zgodzę się że film jest "wielce niedoceniony", wystarczy spojrzeć do ciekawostek, według milionów jest jednym z najlepszych filmów wszechczasów, no chyba że masz na myśli Oskary, bo jeden dla Joe Pesci to zdecydowanie za mało, no i Scorsese bez Oskara choćby za ten film to jak dla mnie kompromitacja tych nagród, ale kto patrzy na Oskary? Widzowie na całym świecie bardzo docenili ten film, i cenią go nadal, i będą cenić do końca świata :) Pozdro

ocenił(a) film na 10
GIT

Ta chodziło mi o Oscary, no ale cóż nagrody to nie miernik jakości (chociaż też się liczą, ale tylko niemądry człowiek będzie się sugerował nagrodami takimi jak Oscary, Globy) tylko dodatek do wielkości filmu.

PacMan

film bez watpienia ma klimat, czuc ten sposob zycia...i ten koncowy upadek...

"since i can remember i always wanted to be a gangster" genialna scena:)

ale czy lepszy od godfathera...?bez watpienia moze konkurowac:)