Chłopcy z ferajny

Goodfellas
1990
8,3 324 tys. ocen
8,3 10 1 323831
8,8 71 krytyków
Chłopcy z ferajny
powrót do forum filmu Chłopcy z ferajny

Nr 12??

użytkownik usunięty

Nr 12 to przegięcie o jakieś 100 miejsc...

7/10

Scarface miażdzy ten film na każdy sposób

użytkownik usunięty

Podoba mi się twoja argumentacja.

Btw, Scarface to nie film gangsterski, wbrew idiotom tagującym tak filmy z jakąkolwiek działalnością przestępczą.

ocenił(a) film na 9

Czy ja wiem, czy Scarface to nie film gangsterski? Raczej gangsterski, tyle, ze nieco inny. No i niewybitny. Przerysowany, sztuczny (może celowo, nie wiem), teatralny. Dobry, ale nie rewelacyjny.

Chłopcy z Ferajny. No cóż 9/10. Ale nie znam sie specjalnie, nigdy nie szalałem za tego typu kinem. Ten mi się podobał, nawet bardziej od GF, ale znam lepsze filmy.

ocenił(a) film na 8

dokładnie to samo pomyślałem po obejrzeniu "Chłopaków z...". 112 miejsce to rozumiem, ale 12?! Też oceniłem 7/10, chociaż gdyby były "połówki", to dałbym 6,5, ale niech mają 7 za "true story :)

użytkownik usunięty
NorbertN

2 miejsce to rozumiem, ale 12?! Przecież wyższość Ojca Chrzestnego polega na tym, że jest Ojcem Chrzestnym, a go wypada lubić, bo jak nie, to jesteś trollem, dzieckiem i bezguściem.

ocenił(a) film na 8

weź już przestań z tym Ojcem, Ty też się pienisz jak ktoś skrytykuje American Beauty

użytkownik usunięty
gowniarz_wyniosly

Zależy jak krytykuje.

ocenił(a) film na 8

Np. twierdzi, że to "dobry film, ale nie arcydzieło"

Masz rację, to przegięcie. Powinien być w pierwszej dziesiątce.

użytkownik usunięty
hawkeye_tcz

A w zamian niech spie*dalają Shawshanki, Gumpy, Mile, Siódemki i Ciche Barany.

użytkownik usunięty

A co do Shawshank to się zgadzam, co to robi na pierwszym miejscu to nawet najstarsi Majowie nie wiedzą..