którzy chcą iść w życiu złą drogą. Odrażająca postać grana przez Pesci to najbardziej wymowny
przykład. Taki świr zasługiwał na rozwałkę własnie bez procesu, gdzieś z dala od ludzkich siedzib.
Byle szybko i bez litości. Film zdecydowanie negatywny, pełen walorów antywychowawczych.
Taa ale widzisz, tacy ludzie mieli te kilkanaście/kilkadziesiąt lat luksusu a my uczciwi obywatele nie mamy w ogóle.
Powiem więcej Ci którzy mieli trochę rozumu i byli ostrożni do dziś żyją w luksusach z kontami wypełnionymi kasą. Teraz mafią już nie jest taka silna jak kiedyś, ale myślę że dziś też ma się dobrze.
Wydaje mi się, że w latach 80. mafia zmieniła strukturę i styl działania. Przestali zabijać na oczach innych. W grę wchodziły większe pieniądze. To, co kiedyś robił al Capone, dziś robi taki Berlusconi czy Abramowicz. Po iść siedzieć za rozwalenie komuś czaszki bejsbolem, skoro można z czegoś wyciągnąć grube miliony?
szymon0018 :: I o to chodzi. Dlatego w mojej ocenie to śmiecie.
Po latach 90` się wszystko pozmieniało. A to za sprawą FBI i pozamykaniu większości bossów. W mniejszym stopniu bawią się w 'brudne' interesy. Teraz wyszli na salony i siedzą w korporacjach.