Chłopcy z ferajny

Goodfellas
1990
8,3 324 tys. ocen
8,3 10 1 323883
8,8 71 krytyków
Chłopcy z ferajny
powrót do forum filmu Chłopcy z ferajny

Otoz moze ktos zna te filmy:
1. De Niro byl ksiedzem chyba, jest to film o mafii i wlasnie tam jest taka scena co De Niro z kims gada a mafiozi miedzy soba, ze szkoda ze wlasnie wybral taka droge bo bylby dobry jako gagnster... no moze nie slowo w slowo ale wlasnie on gral role ksiedza...
2. Otoz akacja tego filmu wyglada tak: jest 2 przestepcow - przyjaciol (moze kuzynow, nie pamietam). Podczas jednej z tranzakcji dochodzi do strzelaniny i kiedy wydaje sie, ze wszystko jest O.K. jeden z nich (myslac, ze to wrog) strzela i zabija przyjaciela. Tuz przed smiercia obiecuje przyjacielowi, ze zaopiekuje sie jego synem. Po latach gdy ten syn dorosl jego opiekun, chodzi caly czas do kosciola i modli sie z poczucia winy. W tym czasie wspomniany syn wciaga sie coraz bardziej sie w swiat przestepczy i sciaga na siebie i opiekune klopoty... Film byl kiedys emitowany (glownie noca) na RTL7 (teraz TVN7) pod tytulem: SYNOWIE MAFII...
3. Co do tego filmu to pamietam bardzo niewiele, otoz: 2 dzieciakow, braci chyba lub przyjaciol jest w sierocincu, (nie wiem ale cos mi krazy po glowie, ze prowadzonym przez siostry zakonne). DOrastaja i wkrecaja sie w swiat zbrodni, gangsterow i mafii. Pamietam ze byla tam taka scena, ze przyjechali na taki plac, lub port czarnymi Mercedesami (a moze nie, ale czarne) i bylo chyba cos z walizka... Niebardzo pamietam gdzyz widzialem ten film dawno ale to dawno temu.

Jezeli ktos zna ktorys z tych filmow to z gory dzieki za ifno oraz dzieki wielkie za poswiecony czas na czytanie tego wszystkiego;)

ocenił(a) film na 10
czacza2000

Witam :) numer jeden przypomina mi film Uśpieni (Sleepers)tylko mało w nim tematyki mafijnej :D co prawda chłopaki odsiadują w tym filmie wyrok w zakładzie dla nieletnich ale nie ma to żadnego związku z mafią, oprócz De Niro występuje w nim m.in Kevin Bacon i Brad Pitt, numer dwa to prawdopodobnie Lookin' Italian ale na 100% nie jestem pewien ,a co do trzeciego to nie mam pojęcia podaj więcej szczegółów jeśli pamiętasz, może mi coś zaskoczy. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
czacza2000

1) Uśpieni.
2) Synowie mafii- miałeś rację.
3) hm.... za mało danych.

ocenił(a) film na 10
czacza2000

odnośnie 3. To odcinek Ekstradycji ;P faktycznie to była Mafia

ocenił(a) film na 9
czacza2000

Co do 1), to jestem prawie pewien że chodzi o film "The Gang That Couldn't Shoot Straight" chyba z 1971 roku. Tam De Niro gra księdza, a film traktuje o mafii.

Pozdrawiam :)