film dla mnie niezły. Ale pytam się was czy mój odbiór tego filmu mógł wpłynąć na to że oglądałem go z lektorem i to kiepskim? Wiem że filmy gangsterskie najlepiej ogląda sie z napisami
W filmach Scorsese bardzo ważna jest muzyka, która stanowi część tła historycznego a lektor zniekształca odbiór ścieżki dźwiękowej. Oglądałem "Wściekłego byka" z lektorem co wiązało się z tym, że muzyki i głosów aktorów musiałem się domyślać.
Film, gdzie "fuck" pada w praktycznie co drugim zdaniu, a lektor dobrany został chyba dla widzów <16? Myślę, że tak, to mogło mieć wpływ. Tym bardziej, że sam z lektorem oglądałem za pierwszym razem.
dla mnie niektóre filmy z lektorem nic nie tracą ale są gatunki filmów i filmy które nawet w telewizji powinno się puszczać z napisami
jak nie slyszales w oryginale monologu Joe Pesciego to straciles jedna z najlepszych scen w historii kina gangsterskiego
Poszukuję filmu o mafii tam grał chyba Michael Keaton albo Tim Robbins..Jakis skurszony gangster został objęty programem ochrony swiadków
Pamiętam że szef konkurencyjnego gangu jezdził na wózku inwalidzki slinił się
Federalni założyli podsłuchy ale zostawili na ziemi jakies gwozdziki z mebli i sie mafiosi skumali
Wiem że jednego wywiezli do lasu a facet ich prosi by go nie zabijali w butach bo obiecał to żonie
Zrobili pogrzeb ręki bandziora bo tyle z niego zostało