PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=532942}
7,0 31 tys. ocen
7,0 10 1 31061
6,1 22 krytyków
Chrzest
powrót do forum filmu Chrzest

Jestem niezwykle zaskoczony, film na dlugo zostanie mi w pamieci.

Dlatego,że szowinistyczny?

a widziales Dlug :) ? albo plac zbawiciela >?

użytkownik usunięty
Amiga1240

Szczerze mowiac malo polskich filmow ogladam bo uwazam ze wszystko to dno. Przy tych Kilerach ,Chlopaki nie placza czy nie wspominajac o komediach romantycznych po prostu usypiam i nie ruszaja mnie tego typu filmy. Chrzest mnie ruszyl jak zaden inny polski.
Dług i Zbawiciela zobacze ;) dzieki za rekomendacje

ocenił(a) film na 9

Zobacz, zobacz, a potem polecam odrobinę klasyki: filmy Wajdy, Munka, Hasa, Kawalerowicza, Kutza... Kiedyś (lata 50 i 60) nasze kino było podziwiane w świecie.

ocenił(a) film na 10
Sqrchybyk

i jest nadal :) to lata swietnosci polskiej kultury nie tylko kino ale i teatr ! mimo cenzora z 10 rzedu i wycieciu wielu scen przez wladze ..filmy sa niezwykle !

ocenił(a) film na 6
Amiga1240

Polecam również "Z odzysku".

ocenił(a) film na 1

widocznie gówno widziałeś, bo film jest cienki jak barszcz.

ocenił(a) film na 9
grezyl

sam jestes barszcz :-] czemu dales 1 na 10 ????

ocenił(a) film na 8
facet28

Dał 1/10 na bo to najgłupszy typ widza...albo 10/10 albo 1/10 taki zero-jedynkowy pseudo znawca...

siLk_2

Ludzie mają swoje gusta. ALe ludzie z filmweba, po prostu lubią się kłócić. Do tego trzeba się przyzwyczaić. Film miał metafizyczny koniec i bardzo symboliczny. Cała fabuła była przemyślana, nie było bezsensownych scen. Aktorzy - genialni. Odczucia moje - ciężko nawet opisać, bo nie działały u mnie emocje, a raczej umysł, a takie wrażenia pozostają na dłużej. Dla wielbicieli gromkiej akcji i zabawnych dialogów - barszcz cieńki. Dla innych - kolejny POLSKI film. Dla mnie - majstersztyk.