PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=532942}
7,0 31 tys. ocen
7,0 10 1 31061
6,1 22 krytyków
Chrzest
powrót do forum filmu Chrzest

Sztampa.

ocenił(a) film na 3

Nie rozumiem jak można tą tandetę porównywać do kultowego "Długu" czy świetnego "Dom
zły".Przez te porównania skusiłem się na obejrzenie tego "dzieła" i straciłem 1,5 godziny życia.
Schemat,szablon,zero świeżości,postacie i aktorstwo wręcz komiczne.Najbardziej śmieszni byli Ci
"wielcy gangsterzy", którzy przypominali raczej bandę ciot.Ofiara czyli Michał sam kopie dupsko
dwóm,a trzeci czmycha,nie zła mafia i te bluzeczki z cekinami + każdy z nich chyba cierpiał na
anoreksje ;) casting fatalny,teksty banalne,kilka niezbyt wyszukanych wiązanek nie robiących
wrażenia i w dodatku ten pseudo dramatyczny finał...nuda panie.

Detoksynator

Podpisuję się obiema rękoma pod powyższym komentarzem. Film prostacki aż do bólu. Strasznie się zawiodłem, nie mam pojęcia skąd tak dobre recenzje, według mnie strata czasu.

ocenił(a) film na 3
Detoksynator

zgadzam się w 100% cieniutko aż do bólu

ocenił(a) film na 3
Detoksynator

zgadzam się,cieniutko jak cholera,tragicznie przedstawiona została gangsterka warszawska,mógłby być z tego niezły film ale wyszło nie najlepiej

ocenił(a) film na 3
szybki_2004

Obawiam się,że inna obsada nie uratowała by tego filmidła.Nawet DeNiro, by nic nie wskórał...trzeba by przebudować cały scenariusz,zmienić dialogi itd.Historia sama w sobie ma potencjał,ale trzeba by ją przedstawić wiarygodnie,a to co zaproponował Wrona jest cieńkie jak sik pająka.

ocenił(a) film na 8
Detoksynator

Rzeczywiście mogę się z Tobą zgodzić, że niektóre osoby w filmie wyglądają mało przekonywująco (czego pewnie bezpośrednią przyczyną są zbyt małe fundusze), natomiast nie jest to zbyt istotne w tym filmie. Najważniejsza jest płaszczyzna emocjonalna relacji Janek - Michał, a to, moim zdaniem, zostało pokazane bardzo dobrze i niebanalnie. Wydaje mi się, że Ty chciałbyś widzieć ten film jako kino akcji, natomiast obraz ten w żaden sposób nie chce nawet pretendować do przynależności do wspomnianego gatunku.

ocenił(a) film na 3
tymon_

Żeby przedstawić jakiekolwiek więzi emocjonalne to przede wszystkim trzeba umieć wczuć się w rolę.Ci panowie nie są dobrymi aktorami,właściwie to w ogóle nie są,może lepiej niech się zajmą czymś co potrafią robić.Realacje Janek-Michał to dla mnie kompletna tandeta w ich wykonaniu,szczególnie żołnierzyk mnie drażnił swoim nie naturalnym,wymuszonym śmiechem..
I nie,nie chciałem kina akcji,chciałem po prostu dobrego kina,a otrzymałem dymiącą kupę.Tyle w tym temacie.

Detoksynator

No co do gangsterów to się zgodzę :) Co to za ludzie byli ? Szczególnie ten z lizaczkiem. Niby mieli być twardziele a tu Kotrerski :)