masz świetny humor a chcesz go stracić i się zdołować? obejrzyj "chrzest". Nienawidzę takich filmów! Ja poszukuję w filmie odpoczynku, relaksu, oderwania od trosk i kłopotów codzienności, a filmy takie jak ten tu sprawiają, że wychodzisz zkina zdołowany i zmęczony po prostu. A jeśli chodzi o pozostałe aspekty, jak gra aktorów etc. - super. ode mnie 3/10
cel rezysera zostal osiagniety..film cie zdolowal i dal do myslenia.. to znaczy ze byl po prostu dobry a ocena 3 / 10 ??? skad taka ?
Ja tam uwielbiam właśnie takie filmy, ale o gustach się nie dyskutuje. Nie rozumiem, jak można dac 3 tylko dlatego, że film pokazał gorzką prawdę, że life is brutal? Relaksuj się i odrywaj od trosk przy komediach, a takich filmów w ogóle nie oceniaj i nie psuj rankingów, skoro masz tak marne argumenty.
Uważaj na kreskówki. Też są dołujące. Taka rybka Nemo ile miała problemów np.
Chrzest 7/10.
to ogladaj amerykanskie komedie dla nastolatek .. o colegu :)) bo polskie komedie niestety sa za slabe
chrzest to film dosyc dobry na tle polskiej miernoty ostatnich lat.
Powinni wprowadzić osobny ranking, dla rodzimej produkcji ostatnich lat. Tzw ranking dla wybrednych
Szkoda, że wcześniej nie czytałam twojego ostrzeżenia. Muszę przyznać, że mimo wszystko drzemie w Tobie iskierka nadziei bo dałeś 3/10.
przespalas ten film czy nie zrozumialas ? 1 daje sie dla totalnego knota ..tutaj kilka rzeczy mozna by ocenic na troszeczke wyzej niz 1 .. np scenariusz ... dac note jeden .. to jak kopnac noga w plecy rezysera .
rozczarowalas mnie...ale ok ..moze napisz cos wiecej co ci sie tak nie spodobalo ?
Jeżeli było jakieś głębsze przesłanie oprócz nawalanki i niepotrzebnego epatowania przemocą, to nie zrozumiałam.
1. Co do scenariusza i fabuły, to kompletna nuda, co prawda nie ogladałam tego do końca, lecz finał mnie po godzinie męki przestał obchodzić.
2. Jedynym zdaniem wypowiedzianym w tym filmie w sposób naturalny, była zapowiedź pociągu spikerki przez megafon. 3. Sama klnę jak szewc i wg opinii znajomych, robię to w sposób mistrzowski. Trochę jestem wyczulana na przeklinanie, gdyż uważam że na tego typu wiązanki jest czas, miejsce i brzmienie. Nasi bohaterowie klną jak przedszkolaki które godzine wcześniej, poznały znaczenie słów k.., p..., j... itd. więc czy potrzeba czy nie używają ich dla samego przeklinania, za każdym razem nadmiernie akcentując przekleństwo. Jak chcieli "mięsa" w filmie mogli jako konsultanta zatrudnić Jakimowicza, a nie wzorować się na Pazurze.
4. Dzwięk w filmie, jak zresztą we wszystkich polskich filmach tragiczny. Ja poznaję film polski tylko na słuch, nawet jak nie wypowiadają zadnego słowa. Np. gość leje do kibla, a dźwięk dają taki jakby strumyk spadał jakiejś grocie. Niektóre dźwięki chociaż może w naturze głośne, należy w filmie wyciszać, skoro są nieistotne dla akcji, a inne przeciwnie eksponować. Nie potrzeba słyszeć stukania naczyń, przy robieniu nieistotnego śniadania. Widz wtedy skupia się na niepotrzebnych dźwiękach gubiąc i rozpraszając samą akcję. Film to nie tylko obraz.
a wiesz dlaczego ten film nazywal sie Chrzest ? :)
ja bylem 2 lata temu z zona na pokazie przedpremierowym i napewno w kinie lepiej sie oglada niz na kompie lub w TV.
co do punktu 4 to masz 100 % racje polscy dzwiekowcy od zawsze partolili robote i trzeba bylo na maxa podklasniac aby sie dosluchac. Co do slow nie cenzuralnych nie uwazam aby nadmiernie byly uzywane .. oczywiscie jesli Bogus Linda robi to znakomicie przez zacisniete zeby ..
Mysle ze zrobilas blad przerywajac projekcje po 1 godzinie ..calosc filmu zawarta jest w ostatnich 23 minutach
nie mozna byc obiektywnym i dawac 1 (DNO) nie ogladajac filmy do konca .. to tak jakby ktos ciebie ocenil nie znajac cie..
Mysle ze jestes inteligenta dziewczyna i masz potencjal ;) zapraszam wiec do zakonczenia projekcji
Uwazam, ze jak na trzeci film w zyciu rezysera .. wyszlo mu niezle i skrzywidzilas go ocena 1 nie ogladajac tego filmu do konca a wlasnie w ostatniuch kilku sekundach jest rozszyfrowany tytul "chrzest"
Nie obejrzałaś do końca, brak przesłania? Boże dziewczyno weź, proszę, obejrzyj ten film do końca, a zobaczysz przesłanie natychmiast. Czytam Twoją wypowiedź i nie mogę się nadziwić. Dałaś filmowi ocenę najgorszą z możliwych, a nie obejrzałaś filmu do końca. Daj szansę najlepszemu polskiemu filmowi 2011. Naprawdę!
Zależy jak spojrzysz na zakończenie. Czy zabił aby skrócić cierpienie przyjacielowi, czy może już wcześniej dostał zlecenie - ratował własną skórę - był wyrachowanym cwaniakiem. W pierwszym przyjaźń okupiona tytułowym chrztem oznacza bezwzględne poświęcenie dla bliskiej osoby. Czasem robimy rzeczy złe w dobrej intencji. Tak jak usypianie psa by nie cierpiał. Przy drugim zakończeniu wiemy, że Świat to nie jest przyjemne miejsce - nie można ufać nawet przyjaciołom. Zdradzą Cię gdy tylko nadejdzie sposobność. Ale to w sumie wie każdy twardo stąpający po ziemi człowiek. W ogóle ten film pachnie Zwagincwem, no może troszkę Tarkowskim. Różne możliwości fabularne, masa metafor. Tytułowy chrzest się kłania. Hmm... Są tutaj możliwe totalnie dwie skrajne możliwości, leżące po przeciwstawnych biegunach. Zależy jak spojrzysz na niektóre nie ujawnione aspekty fabularne. Może jednak Michał wiedział, jakie zadanie będzie miał do spełnienia Janek i próbował go do tego przekonać bądź odwieźć, hę? Im dalej w las tym ciemniej. Lubię tego rodzaju kino. Polecam jednak obejrzeć do końca. Pozdrawiam.
Chrzest go zdolowal i ocenil na 3 a requiem dla snu Cie nie zdolowal ze go oceniles na 10? paranoja ;]
to są w ogóle inne filmy! "Requiem..." to Arcydzieło z przesłaniem moralnym a "chrzest" to bagno i podobać się może tylko tym, którzy lubią swoje sumienie w nim zanurzać! ale rozumiem, że dla wiecznie narzekających, zawistnych i złośliwych polaczków taki film się podoba, a wiecie czemu? bo przedstawia wasze życie! i wasz kraj, w którym NIGDY nie będzie dobrze, bo wy tylko sobie skakać z pazurami z byle powodu do oczu potraficie....nie chce mi się z wami gadać... :(
Jakie przeslanie moralne bylo w Requiem? NIe cpaj heroiny bo to zlo i skonczysz z dildo w tylku albo bez reki? Film byl zajebisty i jest jednym z moich ulubionych ale bardziej chodzi o gre aktorska, zdjecia, muzyke i temat ale sorry takie przeslanie moralne to ma kazdy film w ktorym sa narkotyki.
A Ty jakiej narodowosci jestes? Bo z tego co widze piszesz po polsku i siedzisz na polskiej stronie i jedyna osoba ktora narzeka jestes wlasnie Ty do tego obrazasz innych a sam piszesz ze ktos do siebie skacze z pazurami wiec wez sie dzieciaku nie osmieszaj bo jesli w nicku masz rok urodzenia to wspolczuje glupoty w takim wieku.
ojejku i co pobilbys mnie? nawet jakby Ci sie udalo (w co watpie internetowy napinaczu) to co dzieki temu Twoje ego staloby sie wieksze i wrescie mialbys wzwod ktorego zapewne nie masz odkad tata przestal Ci wchodzi do sypaialni? moje namiary? moze Ty podaj swoje, ja nie widze zadnego problemu zebysmy poszli na jakas sale i sie posparowali, no bo skoro jestes taki chojrak to pewnie cos trenujesz poza internetowym napinaniem sie.
do napletyszyna ja nie narzucam swojego zdania, ja bardzo lubie dyskutowac z ludzmi co maja odmienne zdanie od mojego ale dobrze jak maja tez jakies argumenty a nie gadaja 3po3 i wyzywaja moja nacje bo maja jakies ukryte kompleksy i zle wspomnienia z dziecinstwa, pozatym jak dla mnie Ty temu filmowi mozesz dac 1 co mnie to interesuje skoro Ty na rowni oceniasz 'Ojca chrzestnego' i 'Transformers 3' a oczko mniej dajesz 'Columbus Circle' w ktorym po 10min ogladania wiadomo co bedzie dalej.
do: approachx : to, że pisze po polsku i siedzi na polskiej stronie niczego nie dowodzi. A Ty nie narzucaj swojego zdania, bo każdy ma prawo do swojego. po to jest to forum.
"masz świetny humor a chcesz go stracić i się zdołować? obejrzyj "chrzest" - potwierdzam. ode mnie max 4/10.
Druga sprawa "Chrzest" jest drametem! Czego Ty oczekujesz ze po dramacie ze sie rozluznisz i bedziesz sie smial jak na komedii? Wiec chcac nie chca przyznales ze jest to dobry film skoro powoduje takie emocje.
Wiesz co to jest gatunek filmu ? A może w ogóle Ciebie to nie interesuje ?
Masz dobry humor nie chcesz oglądać ciężkiego filmu i tak jak piszesz " siebie dołować" nie oglądaj dramatu horroru filmu psychologicznego a nawet thrillera. Polecam obejrzeć sobie komedię komedio-sensację itp.
Do kogo masz pretensję ,że nie umiesz odpowiednio dobrać filmu. Najlepiej jeszcze później oceń nisko film przez pryzmat swojego złego doboru repertuaru i mamy obraz dopełniony.
Po prostu beznadzieja nie powinieneś w ogóle komentować filmów a tym bardziej ich oceniać. Kompletnie nie wiesz o co chodzi nie wiesz jakie kryteria powodują ,że film jest dobry lub nie.
Jak najmniej takich ludzi na filmwebie