PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=204503}

Ciężkie czasy

Harsh Times
2005
6,9 17 tys. ocen
6,9 10 1 16746
5,3 12 krytyków
Ciężkie czasy
powrót do forum filmu Ciężkie czasy

Bardzo dobry ale nie rewelacyjny. W sumie jak dla mnie był o niczym. Czegoś mi brakło. Mimo to uważam, że warto o obejrzeć.

lupuss

na pewno nie o niczym!!!!!!!!Radze obejrzec jeszcze raz!!!

RaV_al

Napisałem: "jak dla mnie był o niczym". Tematyka tego filmu po prostu nie jest dla mnie żadną tematyką. Nie interesuje mnie to w ogóle. Ale to nie znaczy, że mi się nie podobał. Był bardzo dobry.

ocenił(a) film na 9
lupuss

No a moim zdaniem był zdecydowanie "o czymś".

1) Przyjaźń pmiedzy dwoma qmplami, szczerze "męska" - hehe, (końcówka szczególnie to pokazała, choć nie tylko końcówka, hehe),
2) Dramat głównego bohatera (obraz wojny zostawił mu trwały i bolesny, wciąż ciągle dający o sobie znać obraz wojny,
3) W tym wszystkim to co w większosci filmów musi mieć miejsce - miłość,
4) Świtnie wyrezyserowany: kamera, z której były pokazane niektóre sceny sprawiała, ż emożna było sie poczuć jak podczas gry "GTA".

Czego można chcieć więcej???

Jak dla mnie film świetny;]

hanna4687

Chodziło mi to, że nie miał rozwiniętej fabuły. Samo "patrzenie" na "męską " przyjaźń i dramat głównego bohatera to nie wszystko co mógłby zaoferować ten film. Dla mnie był za mało fabuły. Poza tym zgadzam się, że zdjęcia były świetne. Ogólnie jaki pisałem: bardzo dobry film POLECAM! / ale to nie zmienia faktu, że mógł być lepszy (moja subiektywna ocena) :)

lupuss

W sumie mogę się zgodzic, faktycznie wątek fabularny nie był specjalnie rozbudowany. Ale dla mnie to nie wada, scenariusz po prostu nawiązuje klimatem do filmów "z getta" ( typu "Menace 2 Society", ale chodzi mi o nastrój, nie o treśc). Jak ktoś lubi takie akcje to film jest zajebisty, dialogi na cwaniaku i dobre aktorstwo:) Ale co do oceny się zgadzam, nie każdy film, który mi się spodobał musi od razu dostac 10/10.Pozdrawiam.

lupuss

W sumie mogę się zgodzic, faktycznie wątek fabularny zbyt rozbudowany nie jest. Ale to nie wada, scenariusz nawiązuje po prostu klimatem do filmów "z getta" (np. "Menace 2 Society", ale chodzi mi o nastrój, nie o samą treśc czy fabułę). Chodzi po prostu o pokazanie pewnego sposobu życia. Jak ktoś lubi takie akcje to film jes za%#^@ty, dialogi na cwaniaka i dobre aktorstwo. Mimo to osobiście zgadzam się co do oceny, nie każdy film, który mi się spodoba zasługuje na 10/10. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
lupuss

czegos chyba nie rozumiecie, w tym filmie rezyser chcial pokazac wszystkie męskie instynkty ktore tkwią czasami uspione u kazdego faceta, a u bohaterow sie udzielaja, te dzikie rządze,instynkty tkwia w kazdym facecie i to pokazuje ten film, kobiety mogą nie zrozumiec filmu takze ostrzegam

Ja to rozumie!!! Film pod tym względem jest świetny. Ale fabuła mogła by być bardziej rozwinięta.

ocenił(a) film na 9

Film był świetny. Ja zrozumiałam, czy jestem inna???