PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=204503}

Ciężkie czasy

Harsh Times
2005
6,9 17 tys. ocen
6,9 10 1 16746
5,3 12 krytyków
Ciężkie czasy
powrót do forum filmu Ciężkie czasy

Na stronie: http://www.comingsoon.net/films.php?id=11209 [www.comingsoon.net/film ...] jako data premiery filmu podany jest marzec 2006. Czy ktos wie coś więcej na temat tego, kiedy tak naprawdę ten film wejdzie (wszedł??) na ekrany kin w USA? I czy ktoś ma w ogóle jakiekolwiek szersze informacje o tym filmie? Przeszukałam dziesiątki stron internetowych, ale nie znalazłam żadnego zwiastunu, prawie żadnej galerii itd. Będę wdzieczna za każde info.

aster

Film miał swoją premierę na festiwalu w Torono 11 września http://www.e.bell.ca/filmfest/2005/films_description.asp?id=119 [www.e.bell.ca/filmfest/ ...]
Niestety, na razie nie ma żadnych konkretnych informacji, kiedy wejdzie do kin, czy to w USA czy w Europie. Możliwe, że zaliczy jeszcze parę festiwali na świecie i dopiero wtedy producenci zdecydują, czy i gdzie wypuszczą film do kin, albo prosto na DVD.

aster

OK, dzięki za informację :) A tak nawiasem, jako zagorzała fanka Bale'a mam szczerą nadzieję, że nasi dystrybutorzy staną na wysokości zadania i film trafi do nas do kin, albo chociaż na DVD. Natomiast KIEDY trafi, to już zupełnie inna historia...

aster

zapowiada się dobre kino. no i Bale.
rozwaliłmnie tekst "i see dumb people"

aster

Hej!
Mam pytanko do Ciebie.Dopiero niedawno natrafiłam na ten film tzn.dokładnie na zwiastun bo filmu nie widziałam i zaczynam szczerze wątpić w to czy kiedykolwiek go zobacze.Czy tak naprawdę premiera w Stanach miała miejsce bo w Polsce o nim nie słyszałam.Wogóle nawet na stronach internetowych w USA nie można go znależć czy kupić.Jeśli wiesz cokolwiek na temat tego filmu to proszę o odpowiedż.
Pozdrawiam.Kaśka

ocenił(a) film na 4
km_wlodarczyk

Harsh times już w Stanach wystartował, jutro dowiemy się jaki wynik zanotował w box office. W przypadku dobrej frekwencji, to kto wie może pojawi się w Polsce, ale i tak niesamowite jest to ze film miał już premierę przeszło rok temu, chociaż to się zdarza, po prostu zła promocja itd. Film zbiera nawet przyzwoite recenzje, chociaż bardziej chwalona jest niesamowita i bardzo sugestywna rola Christiana Bale'a.

Mejwen

Dokładnie ;)
A ja tylko dodam, że nie wystartował niestety w box office zbyt rewelacyjnie (13. miejsce; 4. wśród ubiegłotygodniowych nowości).
A co do premiery, była kilkakrotnie przekładana, z marca na sierpień, potem na wrzesień, aż wreszcie ostatecznie wystartował w ub. tygodniu. Czytałam gdzieś, że to takie przedoscarowe zabiegi, no ale na Oscara w jakiej kategorii oni liczą? No chyba, że Bale pójdzie śladami Washingtona i Training Day.

aster

Super!Bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi.Czekam z niecierpliwością na ten film choćby na dvd ;)Pozdrawiam wszystkich fanów C.B.