PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=204503}

Ciężkie czasy

Harsh Times
2005
6,9 17 tys. ocen
6,9 10 1 16746
5,3 12 krytyków
Ciężkie czasy
powrót do forum filmu Ciężkie czasy

bo tylko faceci zrozumią ten fim a laski pewnie się oburzą bo pomyślą że tylko w tym filmie goście się tak zachowują (rozmowy o dupczeniu piciu forsie i jaraniu) - ale przecież tak nie jest :p

ocenił(a) film na 8
parker

"bo tylko faceci zrozumieją", oczywiście kolejny frajer który uważa że tylko faceci mają mózgi. Paradoksalnie z twojego komentarza wynika że to ty nie tryskasz inteligencją i tak na prawdę nie masz pojęcia o kobietach, bo wyobraź sobie że kobiety to nie tylko kwiatki, błyskotki i nosorożce z barwną grzywą skaczące po kolorowej tęczy.
Mi osobiście film się bardzo podobał i ani trochę nie poczułam się oburzona. Bale po raz kolejny udowodnił że należy do tej samej rangi co de niro czy pacino.

ocenił(a) film na 8
white_shadows

poza tym zapewniam cię że kobiety nie są takie naiwne jak ci się wydaje, a przynajmniej większość z nich.

ocenił(a) film na 8
white_shadows

Ja jestem zachwycona filmem...pozdrawiam

white_shadows

Naprawdę jak już, inteligentko. :)

ocenił(a) film na 7
white_shadows

,,nie tryskasz inteligencją i tak na prawdę nie masz pojęcia o kobietach" :) to było szczere może złośliwe ale prawdziwe a ja wole ludzi szczerych niż fałszywych więc dzięki za komentarz :D p.s. co do naiwności kobiet to temat morze więc może kiedyś o tym pogadamy pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 8
parker

Jeden z moich ulubionych...pozdrawiam :)

parker

Tylko dla facetów? Chyba sobie kpisz..
white_shadows dobrze to ujęłaś. Kobieta to nie tylko wszystko ładnie pięknie, kolorowo, o słoneczko wychodzi, o jak oni się kochają..
Film zapada w pamięć na długo. Nieprzewidywalne zakończenie, nietuzinkowa gra Bale'a - według mnie zagrał wyśmienicie, bardzo realistycznie (chyba najlepsza jego rola z tych które widziałam). Minęło trochę czasu odkąd obejrzałam Harsh Times, a on nadal mnie trzyma. Ciągle mam wrażenie, że żyje w realiach przedstawionych w filmie. Dawno nie było u mnie czegoś takiego, dlatego ta produkcja ląduje u mnie w ulubionych.
Podsumowując wszystko co było dobre oraz złe strony, to że film na pewno nie zostanie przeze mnie szybko zapomniany, ciekawie przedstawione postacie, klimat chciałam dać 9/10 ale że bardzo lubię CB skusiłam się na 10. :)
Polecam

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
Naelos

Naelos przykro mi to stwierdzić ale jesteś dziewczynko trochę ograniczona,nie będę tracił czasu na pisanie do takiego prostaka jak ty ale uważaj bo może to być jeden z twoich ostatnich postów na tym portalu już zostały podjęte pewne kroki wobec Ciebie i na przyszłość pomyśl nim coś napiszesz to nie boli.

ocenił(a) film na 9
parker

Dziewczyny już ci wcześniej wyjaśniły, jakie głupoty napisałeś, więc ja już sobie daruję. Jestem dziewczyną, na dodatek oglądam sporo i to od lat, więc uważam się za "wyrobioną" kinomankę - rzadko kiedy jakiś film oglądam i stwierdzam, że rewelacja, to jest zaledwie kilka filmów na rok. Ten właśnie jest jednym z nich - REWELACJA! Tym bardziej, że po tym filmie niczego wielkiego absolutnie się nie spodziewałam, tym większe było moje pozytywne rozczarowanie. Ja naprawdę b. lubię tzw. mocne "męskie" kono:-) I jestem pewna, że rozumiem te filmy z pewnością lepiej niż ty!

parker

Cholera ale byś się zdziwił jakbyś był obecny kiedyś przy rozmowie dziewczyn : ). Skoro jesteś taki pewny, że gadanie o "dupczeniu" i "jaraniu" jest męskie to lepiej unikaj koleżanek bo ci się rozsypie światopoglądowy grunt pod nogami : ). Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
parker

No no Ci chOpie dogadały oburzone humanistki ;D

parker

zapewniam, nie tylko dla facetów !
uwielbiam ten film :) widziałam go już kilkanaście razy i nigdy mnie nie znudził, rola Christiana znakomita:D i te dialogi :D
film wymiata!

ocenił(a) film na 7
Dzika_Poziomka

dziewczyny dzięki za krytykę - sam temat miał troche charakter prowokacji i nie chciałem żadnej przedstawicielki płci pięknej obrazić - co do rozmów dziewczyn oj byłem i słyszałem ;)

ocenił(a) film na 8
parker

Chyba płeć nie ma wpływu na to czy film się spodoba czy nie. Mój kumpel lubi na przykład "Pamiętnik" i "Zmierzch" a to podobno typowo babskie filmy he.

ocenił(a) film na 8
parker

Może "laski" się oburzą, ale prawdziwa kobieta na pewno zrozumie ten film. Mi film bardzo się podobał i nawet go zrozumiałam (dziwne nie?), może jestem jakimś kobiecym wynaturzeniem? Nie wiem jak Wy - mężczyźni to klasyfikujecie.