Ciśnienie

Below
2002
6,1 10 tys. ocen
6,1 10 1 10280
6,4 5 krytyków
Ciśnienie
powrót do forum filmu Ciśnienie

To, że ten film znalazł się wogóle w kategorii horrory to jakieś nieporozumienie. Ale nawet patrząc na to jako na thriller to moim zdanie jest to beznadziejna. Żadnej akcji przez cały film, nic nowatorskiego. Przez cały czas tylko jakieś postukiwania i od czasu do czasu pokazująca się gdzieś rozmazana twarz. Osobiście odradzam oglądanie tego filmu, chyba, że ktoś cierpi na bezsenność i szuka skutecznego lekarstwa.

Sensei85

Nie no, horror to to od biedy jest, ale gdzie tu sci-fi?

ocenił(a) film na 3
p.a.

Nie wiem:P Szczerze mówiąc, to jeśli chodzi o takie filmy, to piszę komentarz od razu po obejrzeniu, a potem zapominam, bo nie ma sensu sobie zapychać pamięci takimi gniotami...

Sensei85

No tak, za pół roku pewnie też niewiele będę z tego pamiętał. Faktycznie, słabe to było. Rozczarowany jestem, bo wydawało się, że duchy we wnętrzu łodzi podwodnej po prostu muszą straszyć. A tu jednak okazało się, że nie muszą ;)

ocenił(a) film na 3
p.a.

Nic dodać :)

ocenił(a) film na 5
Sensei85

Wiesz co mialem sobie odpuscic ten film ale gdy spojrzalem jakie filmy( nie wszystkie) masz w zakladce "nie interesuje mnie" ,zmienilem zdanie i chyba obejrze:P

ocenił(a) film na 3
Skowron91

Nawet nie wiedziałem, że jest taka zakładka. Jak tam się dodaje filmy? A raczej jak je wykasować z tej listy? Bo nie wiem czemu niektóre się tam pojawiły, więc nie wszystkie powinny się znaleźć w tej zakładce w moim profilu.

ocenił(a) film na 5
Sensei85

Przgladajac dany film musiales kliknac "nie interesuje mnie" i dlatego znalazly sie w zakladce filmow ktorych nie chcesz zobaczyc, a jak usunac jeszcze nie wiem , ale wejdz na swoje konto, nastepnie FILMY i pozniej NIE INTERESUJE MNIE i tam cos pokombinuj. Pozdrowienia:P

ocenił(a) film na 5
Skowron91

A juz sprawdzilem , najpierw na swoim koncie FILMY ,NIE INTERESUJE MNIE i po prawej stronie tam gdzie oceniasz filmy bedziesz mial zaznaczone taka kropeczka NIE INTERESUJE MNIE , musisz to kliknac jeszcze raz

ocenił(a) film na 5
Sensei85

Masz w tej zakladce przynajmniej 20 filmow wrecz kultowych ktore obejrzec trzeba

ocenił(a) film na 3
Skowron91

No właśnie wiem, dlatego mnie to tak oburzyło. Dzięki za radę, pozdro:)

ocenił(a) film na 5
Sensei85

spoko

ocenił(a) film na 7
Sensei85

Ten film odradzasz,a pewnie polecasz totalnie wiesniackie i żałosne komedie z murzynami(których jedyną misją jest jaranie,poszukiwanie jarania,albo myslenie o nim,a i jeszcze dupcie).

ocenił(a) film na 3
Berith7777

Polecam to co uważam za dobre a odradzam to co uważam za kiepskie. Chyba na tym polegają komentarze, czyż nie? Z komedii, których rodzaj wymieniłeś to kojarzę tylko How High'a, którego szczerze polecam (ale tylko z napisami, lektor psuje cały film). A ten film odradzam i uważam, że mam do tego prawko gdyż oglądamy horrory od bardzo dawna, spokojnie obejrzałem już ze 100 (minimum) różnych filmów tego typu więc mam gust już dość wyrobiony w tym temacie.

ocenił(a) film na 7
Sensei85

Ok,skoro tak uważasz."How High" niewidziałem,ale jesli bede miał taką mozliwośc na pewno to zrobie.Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Sensei85

Tak z ciekawosci,jakie horrory uważasz za jedne z najlepszych(chodzi mi o tytuły)?

ocenił(a) film na 3
Berith7777

Ciężko odpowiedzieć, bo trzeba by podzielić na kategorie, nie umiałbym poprostu wybrać jednego. Ale tak na szybko to bym wymienił Insidious, 28 tygodni później, Paranormal Activity 3, Martyrs. Ale to tylko kilka tytułów z naprawdę wielu...

ocenił(a) film na 7
Sensei85

Ok-dzieki.

ocenił(a) film na 3
Sensei85

Jeśli Twoim zdaniem, Insidious, Paranormal Activity 3, Martyrs są dobrymi filmami to są dwie opcje, pierwsza masz marny gust, druga, oglądałeś ponad 100 naprawdę słabych filmów, więc nie dziwię się że gust masz taki a nie inny.

ocenił(a) film na 3
robert_kilinski

No to proszę podaj swoje typy..o gustach się nie dyskutuje niby, ale też może się pośmieję..

ocenił(a) film na 3
Sensei85

idealnie to ujales... film beznadziejny 3/10 to max polecam Das Boot jesli ktos chce poczuc klimat u-bootów itp

ocenił(a) film na 9
Sensei85

Jak dla mnie film jest świetny tylko trzeba trochę pomyśleć żeby go zrozumieć:)

ocenił(a) film na 3
baker123

Ten film moim zdaniem nie należał do tak skomplikowanych, że trzeba się wysilać aby go zrozumieć...

ocenił(a) film na 8
Sensei85

Obejrzałem przez czysty przypadek w telewizji wieczorem i osobiście bardzo mi się spodobał. Fakt nie jest typowym horrorem ale jak ktoś napisał chyba w innym temacie, jest po prostu zrobiony w starym stylu co oznacza że gnojom lubującym się w najnowszym "piątku 13", "pile" czy innych tego typu gównianych wymysłach psychopaty, po postu się nie spodoba. Co do tego czy straszny to kwestia gustu, jedną osobę przeraża to a inną co innego. Ja jak chce się bać to oglądam horrory ze zwierzętami np. "Duch i Mrok" więc tu się bardzo nie bałem co w polubieniu filmu mi nie przeszkodziło.

P.S 1 rada do Sensei85 jak twoje logo nie jest tylko na pokaz to powinieneś wiedzieć że nastrój jest bardzo ważny, też do filmów. Może oglądałeś w ch*jowy dla ciebie dzień albo o 9 rano i w ogóle się nie wczułeś. I "Paranormal Activity 3" najlepszym horrorem? Well ooook ...... to ja sobie pójdę.

ocenił(a) film na 3
docent9

Jeżeli chodzi o dzień i porę to zawsze horrory oglądam wieczorem. Chyba jeszcze nigdy nie obejrzałem horroru żadnego w ciągu dnia. Jeżeli chodzi o paranormal 3 to jak widzisz moja wypowiedź jest sprzed prawie 2 lata i pisałem, że to tak na szybko wymieniane. Od tamtej pory widziałem dużo lepszych...akurat widocznie byłem po nie dawnym seansie to wymieniłem. Teraz bym już go nie wymienił zwłaszcza, że nie rozumiem fenomenu paranormali bo moim zdaniem są to strasznie kiepskie filmy...szczerze powiedziawszy nie myślałem, że będę dyskutował po 2 latach o filmie, który w ogóle mi się nie spodobał, jednak internet to magiczne miejsce:)

użytkownik usunięty
Sensei85

ja obejrzałem egzorcyste pierwszego po raz pierwszy w dzień, ok. południa i wcale mi to nie przeszkadzało :D, chyba nawet lepiej, że było jasno :DDD

ocenił(a) film na 10
Sensei85

Błwan

ocenił(a) film na 3
Dendryt

Dpek

ocenił(a) film na 10
Sensei85

No dobra dobra, bez ciśnienia. Po prostu mam zgoła odmienne zdanie. De gustibus non est disputandum

ocenił(a) film na 2
Sensei85

To byl normalnie dramat :D Szkoda czasu..

Sensei85

Też miałem nie oglądać, ale po zobaczeniu jakich filmów użytkownik sensei85 nie chce zobaczyć, zwątpiłem.... "Oszukana", "A.I. Sztuczna inteligencja", Miasto Boga", "Prestiż", "Zodiak", "Potęga strachu", "Gra", "American Psycho" "Mechaniczna pomarańcza", "Sekretne okno", "Plan doskonały", "Equilibrium" ?! Jedne z najlepszych filmów jakie widziałem, do których często wracam. Dno i wodorosty to twój gust filmowy, jeśli można w ogóle o nim mówić, "Ace Ventura: Zew natury", "Naznaczony", "Super Zioło" to są według Ciebie "hity" 10/10 ? hahahahha

ocenił(a) film na 3
letsgo89

O gustach się nie dyskutuje. Po nicku stwierdzam, że jesteś parę lat młodszy..ja nie które filmy oceniłem na 10 bo nawet jak teraz nie bawią już aż tak, to spędziłem przy nich kilka ładnych seansów na VHS (czego już pewnie nie pamiętasz) w miłych rodzinnych chwilach (np. ace ventura) i dałem tą ocenę bardziej z sentymentu. Ty za to raczej widzę gustujesz w bajkach, Django, Władca Pierścieni, to są dla ciebie arcydzieła? Dla mnie to po prostu ładnie zrobione bajki... A co do tego czego nie chcę oglądać, to w wielu przypadkach jest to błąd, bo myślałem, że to chodzi o to, że nie chcę oglądać ponownie a nie w ogóle...teraz po prostu mi się nie chce odznacza tego.. Sztuczna inteligencja - bajka o robociku. Oszukana? Ckliwy dramacik...nic szczególnego...