Ciało obce

Suitable Flesh
2023
4,7 688  ocen
4,7 10 1 688
4,4 7 krytyków
Ciało obce
powrót do forum filmu Ciało obce

Jest trochę Lovecrafta, nie za wiele, ale to u mnie zawsze plus. Film ma swoje wady, ale za to z lubością topi widza w szaleństwie, na tym się skupia, gubiąc trochę sensu i wiarygodności, prawda, ale jeśli przymknie się na to oko i da porwać temu fabularnemu wirowi, jest zabawa.
Z minusem, ale jednak aż 7 ode mnie, bo mimo dziur w scenariuszu i głupot oglądało mi się ten dziwny, pokręcony, lubieżny, krwawy horror zaiste świetnie.

ocenił(a) film na 4
tawindan

zachecony twoim postem odpalilem film i niestety zawiodłem się po całości - mamy tu do czynienia z fabułą i poziomem wykonania rodem z 3cio ligowych produkcji na VHS w latach 90. tylko, że tam się trafiały perełki, a tu mamy do czynienia z ledwie przeciętniakiem...

ocenił(a) film na 7
miko1980

przykro mi :( różnica gustów widocznie tutaj załatwiła sprawa. Ja mam sentyment do tych 3-cio ligowych crapliwców z lat 90tych, a właściwie ogólnie do 3-cio ligowych horrorowych potworków filmowych, stąd ten film, który podszlifowuje warstwę wizualną, a zarazem nie zatraca tego specyficznego szalonego chaosu, trafił do mnie idealnie.

ocenił(a) film na 4
tawindan

ja rowniez mam sentyment, ale tak jak wspominalem - wydaje mi sie ze ówczas trafialy sie ciekawsze i bardziej pokrecone perełki, niz to z czym mamy do czynienia tutaj (zeby chocby jeszcze dali tutaj troche lovercraftowskiej cielesnosci rodem z np. W Paszczy Szalenstwa...), a sam motyw (UWAGA SPOILER)
>
>
>
>
>
>
przeskakiwania z ciała do ciała, był np stosunkowo niedawno w serialu Outsider, ktory bije ten film o lata swietlne ;)