Ciało obce

Suitable Flesh
2023
4,7 688  ocen
4,7 10 1 688
4,4 7 krytyków
Ciało obce
powrót do forum filmu Ciało obce

Gdyby H.P. Lovecraft jeszcze żył, to po obejrzeniu tego "arcydzieła" dostałby zawału. Zawsze uważałem, że nie da się zrobić dobrego filmu na podstawie utworów Lovecrafta, Poego i... Kinga. Przy każdej próbie ekranizacji opowiadań czy książek któregoś z tych autorów dostaję niezbity dowód na to, że miałem, mam i zawsze będę miał rację. Klimatu ich dzieł nie da się przełożyć na "język" filmu i przy każdej próbie otrzymamy co najwyżej marnego horrorka na poziomie TV Puls 2.

zulu88

a ja się trochę zgodzę i trochę nie zgodzę;) co do przedmiotowego dzieła, czy też nazwanego przez Ciebie wręcz "arcydziełem" - dla mnie też nędza :D ale co do ekranizacji Poe i Kinga... Mam wrażenie, że im nowsze filmy, tym nędzniej, te z lat 60, 70 (Poe) i 80 (King) mnie ujmują (szczególnie przy uczestnictwie Vincenta Price, ale do niego to mam ogólną słabość:)). Tylko że to takie bardzo subiektywne odczucia...

zulu88

To już poleciałes z ekranizacjami Kinga -zielona Mila, skazani na ..., stan przy mnie , sekretne okno , to - chociazby te filmy uważasz że są słabe ???