PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123383}

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 517 tys. ocen
7,7 10 1 517045
6,5 90 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

?

ocenił(a) film na 7

SPOJLER: Dlaczego on je zostawił? Przez 20 lat mógł spokojnie wychowywać córkę.
Młodniał tylko fizycznie czy coś źle zrozumiałam?

użytkownik usunięty
ismena1990

Bo to zwyczajnie nienaturalne ... wychowywać dziecko, patrzeć na jego rozwój a samemu działać fizjologicznie w drugą stronę. Proces "odmładzania" obejmował tylko jego ciało, umysł miał natomiast czysto "starczy", ale to nie jest sedno tego filmu, więc może rzucić temat...

ocenił(a) film na 10

W nastoletnim wieku juz nie pamietal tego,co zapisał w dzienniku,wiec umyslu nie mial "czysto starczego" .No i zanim on ,by odszedl w momencie,gdy spotkal swoja corke w wieku 12 lat tam w sali,to Daisy nie predko znalazlaby kogos na jego zastepstwo.

użytkownik usunięty
pinker_2

"W nastoletnim wieku juz nie pamietal tego,co zapisał w dzienniku," czyli miał umysł przejrzysty niczym zdrowy 20-latek? tzw "skleroza" Jego dziecko zwyczajnie by sfiksowało widząc, że tatuś jest "nie heloł"...

ocenił(a) film na 8
ismena1990

Psychicznie też. Dlatego tłumaczył się, że odchodzi, ponieważ nie chciał być dla swojej córki kolegą niemal w tym samym wieku.

ocenił(a) film na 7
marstas09

Zachował się odpowiedzialnie jak każdy kochający ojciec, chciał dla córki jak najlepiej mino młodego wyglądu zachował się dojrzale i odpowiedzialnie. PS Myślę że zachował bym się podobnie na jego miejscu ^^.

ismena1990

Czysta głupota i niedopatrzenie twórców. Mógł przez 20 lat wychowywać córkę a w tym wieku jej już wyjaśnić. Na pewno by zrozumiała, skoro jej matka zrozumiała w jeszcze mniejszym wieku !

ocenił(a) film na 8
Jordan66

Też tak uważam. Nie psuje mi to jednak ogólnej oceny filmu.

ocenił(a) film na 7
siwek2000

Chciał dla córki normalnej rodziny i tyle....

OneByOne

Przez 20 lat by taka była.

ocenił(a) film na 8
Jordan66

Dokładnie. Tyle tylko że miałaby leciwą matkę i ojca wyglądającego na 20parę lat co wzbudzałoby ludzką ciekawość. W Polsce byliby wyśmiewani, ale w liberty Stanach pewnie nie;) A sfiksował dopiero na starość, gdy córka była dorosła. Tak w ogóle to twórcy dużo rzeczy źle policzyli.

siwek2000

Przecież i tak wszyscy wiedzieli o nim i jakoś nikt się z niego nie śmiał.
A w wieku 20 lat córka byłaby już daleko na studiach i nikt by nie musiał nic wiedzieć.

ocenił(a) film na 7
siwek2000

Postaw się w jego sytuacji. Ja na jego miejscu nie chciał bym tego dla córki że jej ojciec z dnia na dzień jest coraz młodszy.

ocenił(a) film na 8
OneByOne

dobra, sprzeczajcie się o to, ale nie bierzcie pod nóż twórców filmowych. ja sama książki nie czytałam, ale przypuszczam, że tak potoczyła się ta historia w książce. pretensje do pisarza :)