Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518182
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

1/10

ocenił(a) film na 3

jeden z największych gniotów ostatnich lat. Fincher kolejny raz udowadnia że jest średnim
reżyserem

ocenił(a) film na 5
glogi

Nie bylem tym filmem zachwycony,ale zeby dac taki komentarz jak ty,to niezle trzeba miec nawalone we lbie

ocenił(a) film na 9
HRA

zgadzam się, 1/10.. trzeba mieć naprawdę sam shit w głowie by coś takiego napisać

ocenił(a) film na 5
glogi

film przewidywalny do granic możliwości, żadnych zagadek poza motywem przewodnim czyli odmładzaniem głównego bohatera (co nie stanowi tak naprawdę zagadki, bo wiemy to już po 10 minutach oglądania, że tak się stanie... jak się pojawia rudzielec też wiemy, że to będzie miłość życia gł. bohatera, spokojnie film mógłby być o połowę krótszy), mimo wszystko Fincher pozostaje jednym z moich ulubionych wybitnych reżyserów, a Przypadek jak na razie najgorszym jego filmem mi sie wydaje...

ocenił(a) film na 7
Pani_Blue

Chyba nie zrozumiałeś o co tak na prawdę chodzi w tym filmie .

ocenił(a) film na 5
under14s

Zgadzam się. Magia kina polega na tym, że oglądasz film z zaciekawieniem nie wiedząc co będzie dalej. W tym wypadku niestety wszystko wiedziałem o filmie zanim zacząłem go oglądać...

ocenił(a) film na 9
slavek_3

po UJ czytałeś spoliery jak tak?

trzeba ci było wiedzieć co będzie sie działo w filmie nim go jeszcze zobaczyłeś?

ocenił(a) film na 5
under14s

under - to oświeć mnie o co chodzi w tym filmie

ocenił(a) film na 5
Pani_Blue

Oczywiscie o wydanie pieniedzy na bilet :)
Albo o zobaczenie Brada Pitta i Cate Blanchett na ekranie...

Pani_Blue

przeczytaj książki na podstawie których robi swoje płytkie filmiki

ocenił(a) film na 8
glogi

Największy gniot napewno nie, zależy kto się na co nastawiał, ja wiedziałem jak ten film będzie wyglądać, więc ani się nie zawiodłem, ani nie dostałem czegoś lepszego niż oczekiwałem. Świetnie zrealizowana, łzawa historyjka która opowiada głównie o śmierci człowieka, to było wiadomo od początku więc nie wiem czego innego mogło się po tym filmie spodziewać, jeżeli czegoś takiego nie lubisz po prostu nie oglądaj.

ocenił(a) film na 8
glogi

Sam jesteś gniot, przy okazji twojego tematu wypada dodać że film ten mimo skromnej ilości oscarów zdobył aż 13 nominacji do tej nagrody.W moim odczuciu bardzo mądry, mówiący o przemijaniu w niespotykany dotąd sposób.A przewidywalność? pff jak się podchodzi do takiej tematyki jak pies do jeża to raczej więcej nie da rady wykrzesać z takiego rozumowania.9/10 plus serce bo nie podobała mi się jedynie dobra gra Pitta.

ocenił(a) film na 5
Marcinekk

Zobacz najpierw za co dostał nominacje...Gusta się różnią i jednemu może się film podobać a drugiemu nie...

glogi

prawda jest taka, że kolega reżyser potrafi wspaniale zje... każdy scenariusz a tutaj był ogromny po prostu ogromy potencjał ten facet nie rozumie życia, jest płytki jak masło na kanapce. Gdyby to zrobił Eastwood lub Japończycy byłoby dziełem sztuki a tak hmmm kicha

ocenił(a) film na 5
markin

rozumiem że masz Eastwooda za wielkiego myśliciela...

użytkownik usunięty
glogi

zgadzam sie w 100%

ocenił(a) film na 8
glogi

Obstawiam raczej, że to Ty jesteś średnim widzem..

ocenił(a) film na 8
glogi

Albo troll albo idiota. Nie karmmy go

ocenił(a) film na 5
glogi

nudne guwno

ocenił(a) film na 5
jasiu15

a co to jest "guwno"?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
glogi

wez sie stary nie wypowiadaj - ja uwazam, ze on powinien dostac wtedy za ten film Oscara

ocenił(a) film na 6
glogi

rzeczywiście słaby film, na prawdę nie rozumiem tak wysokiej oceny, ale o gustach się nie dyskutuje - 6/10