Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518153
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Kidy byłem w kinie po 2 godz zacząłem zerkać na zegarek a potem juz tylko czekałem aż się skończy. Film jest moim zdaniem bardzo przeciętny. Lubię tego typu kino ale miałem wrażenie, że ten scenariusz jest mocno naciągany a motyw przemijania bliskich jest bardzo wtórny. Był już wiele razy poruszany w znacznie lepszych produkcjach jak np: "Człowiek przyszłości", "A.I. Sztuczna inteligencja", "Człowiek z ziemi" i w wielu innych... Jeśli ktoś lubi tego rodzaju kino a nie widział tych produkcji to szczerze polecam. Uważam iż każda z nich bije "Benjamina..." na głowę. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
lukasz_musial

Podczas oglądania tego filmu nie można zwracać uwagi na jego długość (tak jak ty) ale faktycznie jest długi, należy zwrócić szczególnie uwagę na efekty specjalne, scenografię i charakteryzacją oraz na przesłanie jakie jest zawarte w tym filmie. Moja ocena 10/10 (jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem)

ocenił(a) film na 5

Trochę nie rozumiem co to znaczy "nie można zwracać uwagi na jego długość". Subiektywne odczucie czasu jest bardzo względne. Jeżeli film jest interesujący to nawet 3-godzinna produkcja "śmignie" tak, że nawet tego nie zauważysz. Jeżeli jest nudny, to już po pół godzinie zaczniesz się wiercić i co chwilę spoglądać na zegarek.
A omawiany film posiada niestety straszne dłużyzny. Ogólnie rzecz biorąc jest mocno przeciętny i lekko nudnawy. Dało się obejrzeć ale arcydzieło sztuki filmowej to na pewno nie jest.

ocenił(a) film na 8
lukasz_musial

No co koleś... Z czym do ludzi, chłopie?!
Trzeba było obejrzeć zwiastun, trailer obejrzeć, recenzję przeczytać, streszczenie jakieś, no nie wiem, matki zapytać, może mądrzejsza... Ty sobie karnet do multipleksu kup na popcorn z wielką dosypką i nie zaniżaj mi tu średniej bo na kinie to się znasz jak moja babka na instalacji sterowników.

gosvami

sadząc po twoim słownictwie i "stylu pisarskim" śmiem wnosić, iz nie mam z kim polemizować...

ocenił(a) film na 8
lukasz_musial

Co do tej długości się zgadzam-zależy od tego czy film się spodoba czy nie.
Ten był całkiem niezły,poszłam go obejrzeć,bo spodziewałam się czegoś naprawdę ekstra,skoro dostał tyle nominacji do Oscara.Był w porządku,specjalnie mnie nie nudził,ale był momentami przydługawy-mogli pominąć parę scen.

maggie92

już pomineli kilka scen bo film początkowo miał trwać prawie 4 godziny ;)

ocenił(a) film na 5
lukasz_musial

Zgadzam się film przeciętny Opowiada o rzeczach oczywistych Nie wywołał we mnie żadnych emocji

lukasz_musial

6/10 film dobry, ale spodziewałem się czegoś ciekawszego... trochę naciągane...