Napisze stosunkowo krótko o tym filmie.
Po pierwsze oglądałem Forresta Gumpa i nie uważam ze jest to plagiat. Forrest miał inne mentalne podejście aniżeli ten film.
Jest udana fantastyczna opowiesc umijętnie osadzona w realiach rzeczywistości wiec gdy ktos w wczuł film nie patrzył juz kategoriami "fantasy czy baśni"
Efekty filmowe były ciekawie zrobione i tylko zapewne podkresliły sens który chciał zawrzec autor pierwowzoru filmu.
Aktorzy zagrali dobrze swe role choc bez fajerwerków ale bądzmy szczerzy... jak mieli je pokazac.?
Muzyka była dobrym tłem filmu a motywy słowne zawarte w filmie wzbudzające do myślenia... jeśli ktokolwiek nie podszedł do filmu z góry sceptycznie i jako wielki nieokiełznany filozof...
Chciałbym na koniec dodac, że nie jest to film łatwy w odbiorze... Powinno sie moim zdaniem skupic na sensie zycia i jego przemijania i jej zmian aniżeli na szukaniu dziur w filmie... troche na siłe.
Ja osobiście bez wątpienia dałbym mu ocene 8,8-9/10
Pozdrawiam
Jestem wielkim fanem Davida Finchera i ogolnie kina jak wiele osob na tym portalu . Apropos tego filmu , moim zdaniem porównanie do Foresta Gumpa jest daleko nie trafne , polecam Magnolie Paul Thomas Andersona . Widac że Fincher troszeczke podkradł z tego właśnie filmu o niebo lepszego tak na marginesie jesli da sie je wogóle porówna . Forest Gump to rewelacyjny film do ktorego nie ma sie o co przyczepic ten natomiast moim zdaniem oczywiscie jest nudnawym w pewnym momencie smiesznym (jak w tej chwili kiedy Beniamin odszedl w sina dal jako niemowle na kolanach swojej ex ukochanej rozpoznajac ja wczesniej hehehehe)filmem ! Zachowanie córki tez pozostawia wiele do życzenia ! Film nie trzyma sie kupy miejscami ! jeszcze jedno , oczekiwanie na mlodego Brada Pitta bierze góre nad cała historią ! Reasumujac = film napewno ciekawy , dobrze zrobiony , orygnalny ale nic ponad to ale to tylko moja opinia ! pozdrawiam
Dodam jeszcze ze Forest Gamp czy tez Magnolia o ktorej czesniej wspomnialem i jeszcze wiele wiele innych filmow ma to cos czego tu zabrakło , cos co sprawia że nagle podrywa cie z fotela albo opada ci szczeka , cos co wciaga cie gleboko w swiat filmu i na dlugo nie mozesz o nim zapomniec po seansie i przezywasz to podobnie za kazdym kolejnym razem kiedy znow powacasz do tych filmow ! Ten film tego nie ma ! pozdro