Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518153
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Genialny

ocenił(a) film na 10

Po obejrzeniu tego filmu siedziałem na łóżku i z 10 minut płakałem, co zdarzyło mi się tylko na jednym filmie. Miłosna historia pokazana z innej perspektywy. Film zmusza do rozmyślenia na temat śmierci - tego że kiedyś wszyscy nam najbliżsi odejdą, a my nie będziemy mogli nic na to poradzić - będziemy mogli się temu tylko przyglądać. Z drugiej strony pokazuje że można kochać miłością platoniczną - Daisy nie zostawiła Benjamina chociaż ten jej nawet nie pamiętał. Ogólnie rzecz biorąc piękny film. Polecam serdecznie

ocenił(a) film na 7
mateo3340

Jak można płakać na takim filmie? Przecież tam nie ma nic wzruszającego... Ja rozumiem - Król Lew jak ma się szalone 7 lat i widzi się śmierć Ojca Simby - ale tutaj? Co tutaj jest takiego wzruszającego? Jak wyświecicie mi tekstem, że filmu nie zrozumiałem, albo że jestem za młody to naprawdę nie wiem co zrobię :)

JD_filmweb

Ja też na nim płakałem. Całą noc myślałem o tym filmie. Może dla ciebie to nie jest wzruszające.

Corleone_94

Raz się wzruszyłem kiedy Benjamin z Daisy wrócili do domu i jakaś kobieta powiedziała: Queenie umarła (i potem pokazali scene w kościele jak ona leżała w trumnie :( ). Drugi raz gdy Benjamin umarł. Nawet same teksty potrafią wzruszyć, naprzykład: (Queenie)-Pan wysłuchał moich modłów. (Benjamin)-Co to znaczy? (Daisy)-spodziewa sie dziecka, tak mówiła mama gdy miał pojawić się mój braciszek, żył krótko bo nie mógł oddychać.

(Kapitan)-zniszczyli moje dzieło!
(Benjamin)-czeka na pana miejsce w niebie. Spory kawałek nieba.
(Kapitan)-Podaj rękę. Możesz sie wściekać, przeklinać swój los. Gdy nadchodzi koniec, nie wolno ci chować urazy...
(Benjamin)-Kapitanie?

Jest jeszcze wiele tekstów i scen które doprowadziły mnie do łez.

JD_filmweb

Wzruszające jest to że ktoś "przychodzi" i "odchodzi", wzruszające jest to że wszystko przemija, wzruszające jest to że nie można być tym im się zapragnie, Bóg daje i zabiera.

ocenił(a) film na 2
mateo3340

TAK TAK. JA TEZ PłAKAłEM, BO NIE MOGłEM UWIEżYć żE CZłOWIEK OD SIEDEM, GRA, ZODIAC, ZROBIł TAKIEGO GNIOTA

kamilegia1

To nie jest żaden gniot.

ocenił(a) film na 4
kamilegia1

Dokładnie.. ja myślałem, że to jakiś dobry film, ale ani razu się nawet nie wzruszyłem

ocenił(a) film na 8
mateo3340

"Po obejrzeniu tego filmu siedziałem na łóżku i z 10 minut płakałem"
Ale zjazd
Ej a jak ci powiem zebys teraz poszedł do kąta to bez bedziesz plakal 10 minut? :( chlip ;'( :*( :*<
A film dobry